Site Rengi

Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
Smiley facehttps://cesurtv.com/
''Janvak ''Smiley facehttps://www.jandarmavakfi.com.tr/

Elon Musk’ın şirketine Microsoft’tan büyük yatırım

ABD merkezli teknoloji şirketi Microsoft Corp., ABD’li girişimci Elon Musk’ın yapay zeka (AI) şirketi OpenAI’a 1 milyar dolar yatırım yapacak.

23.07.2019
99
A+
A-

Şirketlerin ortak açıklamasına göre işbirliği kapsamında iki şirket, yeni süper bilgisayar teknolojisi Azure AIyı oluşturacak ve Musk’la birlikte OpenAIı kuran CEO Sam Altman, Microsoft’ın bulut programı için AI teknolojileri üretimi üzerinde çalışacak. Anlaşma kapsamında Microsoft, OpenAI’ın yeni AI teknolojilerinin ticarileştirilmesi kapsamında öncelikli ortağı olacak. Bunun yanında şirket, Azure içinde AI modelleri kullanacak olan eşi benzeri görülmemiş ölçüde bir sayısal platform oluşturacak.

Microsoft CEO’su Satya Nadella, söz konusu işbirliğiyle ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

AI günümüzün en dönüştürücü teknolojilerinden birisi ve dünyadaki en önemli zorlukları çözme kapsamında büyük bir potansiyele sahip. OpenAI’ın çığır açan teknolojisi ve Azure AI’ın super bilgisayar teknolojisini bir araya getirerek, herkesin bu teknolojiden faydalanabilmesi için AIı demokratikleştirmeyi hedefliyoruz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.