Site Rengi

Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
Smiley facehttps://cesurtv.com/
''Janvak ''Smiley facehttps://www.jandarmavakfi.com.tr/

KALBİNİZ HARİÇ HEPSİ BİZE EMANET !

24.08.2019
346
A+
A-

Bugün Vizyonege Medya olarak genç girişimci Fragile Kargo Genel Müdürü Alican GEZGİN mikrofonlarımıza konuk oldu.Sektöre dair konularla ilgili röportajımızı detaylarını sizlerle paylaşalım istedik.

Öncelikle Alican GEZGİN kimdir? Biraz kendinizden bahseder misiniz?

1990 İzmir doğumluyum Yaşar Üniversitesi Lojistik bölümü mezunuyum.Öğrencilik hayatımda her öğrenci gibi bende çalıştım.belli bir süre taksicilik yaptıktan sonra sektörümle ilgili tecrübe edinmek için kısa aralıklı sürelerde bile olsa bir çok firmada görev aldım.En son çalıştığım firmada franchising veren bir kurum ile tanıştıktan sonra bu işte ilerlemeye karar verdim.

Fragile Kargo sizin gözbebeğiniz,doğuş hikayesinden bahseder misiniz?

Okul hayatım boyunca hep araştıran,inovatif fikirler yakalamaya çalışan biri olarak lojistik sektöründeki eksikleri nasıl gideririm diye düşünürken kırılan,dökülen her türlü nevinin taşınması için geliştirdiğimiz özel paketleme sistemi ile farklı bir hizmet anlayışıyla Fragile Kargo logosuyla,rengiyle,ismiyle tamamen şahsımın ürettiği bir firma olarak ortaya çıktı.

Fragile Kargo olarak müşterilerimiz için kırılan,hassas,dökülecek olan ne var ise özel paketleme sistemimiz ile gönderim aşamasına kadar gideceği yere kadar güvenle teslim ediyoruz böylelikle akılları ürünlerinde kalmamış oluyor,ayıca bu süreçleri geliştirerek ihracatçı firmaların ve üretici firmaların maliyetlerini iyileştirmelerine de yardımcı oluyoruz.

Gelecek hedeflerinizden biraz bahseder misiniz ? Neler planlıyorsunuz ?

Doğup büyüdüğümüz şehrimiz İzmir’e katmadeğer yaratmak iş dünyasının gelişmesine katkı koymak adına yıl sonuna kadar en az 2 firmaya franchising vermek öncelikli hedefimiz.

Asıl ana hedefimiz ve planlamamız ise 2022 yılına kadar Türkiye genelinde 50 şubeli bir firma olarak büyümek istiyoruz.Sektörü yakından takip ederek,rakiplerimizi inceleyerek adım adım ilerliyoruz.Ayrıca son zamanlarda gitgide artan e-ticaret ve e-ihracat noktasında da teknolojik hamleler yaparak yurtiçi ve yurtdışı bağlantılar kuruyoruz.

İkinci hedefimiz ise Türkiye’deki üreticinin yurtdışına açılmasını sağlamaktır,tüm ekonomistler,uzmanlar ülkenin içinde bulunduğu darboğazdan çıkmanın tek yolunu ihracat yapmaktan geçtiğini söylemekteler. İnternetin gelişmesi ile e-ihracat kavramı ile üreticiler yurtdışındaki sanal mağazalardan ürünlerini Avrupa,Amerika,Brezilya,Afrika,Rusya gibi pazarlara açtığında kendilerini geliştirdiklerini gördüler.

Müşterileriniz Sizi neden tercih etmeliler? Farkınız nedir ?

Fragile Kargo olarak ülke içinde bir malı bir yerden taşımanın kolay olduğunu biliyoruz fakat önemli olan yurtdışına gönderimlerde yaşanacak zorlukları çözmenin analizini yapan bir kurum olarak Almanya’da büyük bir lojistik firması ile anlaşarak müşterilerimizin yurtdışındaki ürünlerini en sağlıklı şekilde teslim etmeleri  ve depolamaları için partnerlik anlaşması sağladık.Dolayısı ile uluslararası dağıtım ağını da kurmuş olduk.

Buradaki amacımız sektördeki pastadan pay almak değil,gelişimine katkı sağlayarak kullanılamayan alanları değerlendirerek farklılık yaratmak.

2023 Ekonomik Vizyonu çerçevesinde yıllık ciro planınızı değerlendirir misiniz?

Şuanda kendi işlem hacmimiz olarak bulunduğumuz pazarın ortalama  20 milyar tl  pazar büyüklüğü olduğunu görüyoruz yapmış olduğumuz araştırmalar neticesinde yüzde 1-2 almış olsak bile yıllık 70-80 milyon tlye tekabül ediyor.İhracat desteklerini de göz önüne aldığımızda bu cironun artacağını düşünüyoruz.

Sizden Franchising almak isteyenlerde ne tür şartlar arıyorsunuz?

Yenilikçi,kendisini geliştiren ve inovatif fikirlere sahip olan kişilerle çalışmak istiyoruz.

Tekonoloji iyi kullanacak ve ülke ihracatına katkı koyabilecek her girişimciyi bünyemizde olmaya bekliyoruz.

Genç bir işadamı olarak girişimci gençlere neler söylemek istersiniz ?

birinci önerim hayallerini yüksek tutsunlar ama bu hayaller gerçekçi olması gerekir,çünkü inandıktan sonra başarılamayacak hiç bir iş yoktur.

Tecrübe eksikliklerinden korkmadan cesaretli davranarak çok yönlü olarak kendilerini geliştirmelerini tavsiye ederim.

Aklından geçen iş planı nasıl olsa bu uygulanmıştır diye yapmaktan vazgeçmeyip üstüne giderek,çok çalışarak gerçekleştirmeye çalışsınlar,başkasının göremediğini onlar görmüş olabilirler,iyi bir plan ve strateji kurarak hedeflerine ulaşsınlar…

Haber ; TANER ÖZGÜR

 

 

 

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.