Site Rengi

Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
Smiley facehttps://cesurtv.com/
''Janvak ''Smiley facehttps://www.jandarmavakfi.com.tr/

Dolar Milyoneri Uygur uyruklu Sabir Boğda Türkiye Cumhuriyetine kaç para ödemiş ?

16.04.2020
275.030
A+
A-

Uygur Sanayici ve işadamları Derneği kurucusu ve Başkanı  Sabir Boğda Türkiye’de Doğu Türkistan davasına karşı  faaliyet göstermektedir.

Uygur Sanayici ve işadamları Derneği başkanı olan Sabir boğda Türkiye’de üst düzey Mafya Guruplarıyla ,Devletin çeşitli makamlarıyla diyaloğları olan hatta Polis Müdürleri ve Jandarma komutanlarıyla da içli dışlı olup onlara maddi değerleri yüksek hediyeler vererek kendisine Türkiyede güç, makam mevki  elde etmiş ve bu kişileri maddi destekleyerek  Çin çıkarlarına hizmet etmektedir .

Sabir Boğda 1980 yıllarda Türkiye ye geldikten sonra Türkiye’nin sayılı zenginleri arasına girip Asya Bölgesinde Mafyatik ilişkiler içersinde tanınmış bir kişi olmuş ve alacak verecek veya itilaf konuları olduğu Türkiye’deki Mafyatik ve bazı Polis, Jandarma komutanları vasıtasıyla zaman Asya Ülkelerinde yaşayan insanların sorununu Büyük Komisyon paraları karşılığında Sabir Boğda’nın çözdüğü Uygurlar tarafından sık sık iddia edilmektedir .

Bu konuyuda ropörtaj yaptığımız ama yayınlamadığımız pek çok Uygur uyruklu kişiler gündeme getirmiştir.

Uygur Sanayici ve işadamları Derneği için kesenin ağzını sonuna kadar açan Çin tam 2 Milyon dolar bütçe ayırdığı ifade ediliyor. Adı geçen Derneğin arkasında ise Çin büyükelçiliği var, Doğu Türkistan da yatırım yapmak isteyen Türk işadamları bu derneğin elemesinden geçmeden iş yapmasının mümkün olmadığı iş yapması için ise Bu derneğe Yapacağı yatırıma göre paralar komisyonlar ödendiği iddiaları edilmektedir.

Aslında Masak ve Maliye Bakanlığı müfettişleri bu dernek üyelerini ve özelliklede Sabir Boğdanın sahibi ,yöneticisi veya hissedarı olduğu Şirketleri kapsamlı bir şekilde incelese Türkiye Cumhuriyetine  az vergi ödediğide bizlere çok ihbar edilmektedir.

Maliye Bakanlığı ve Masak geriye dönük 10 yıllık bir inceleme yapsa İddiaların doğru veya yanlış olduğu ortaya çıkar. Ancak 1980 li yıllarda gelipte birden maddi ve Manevi anlamda bu kadar büyük ilişkiler ve Parasal gücün sahibi olması helal yoldan çalışarak olması imkansız bir durum. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz misali Türkiye Cumhuriyetinin Sabir Boğda gibi olan kişileri sık sık denetlemeli ve Devletin içersindeki kişilerle ne türlü ilişkileri olduğu özel seçilecek Vergi Müfettişleri tarafından incelenmelidir.

Otelleri ve Yurd dışı İthalat veya İhracat işleri mercek altına alınmalıdır. Kara para Trafiğde araştırılmalıdır .

Çin Başbakanı katil Wen Jiabao Geçen sene Türkiyeyi ziyaret ettiğinde duyarlı binlerce kışı Wen Jiabao’yu  protesto ederken Sabir boğda ve ekibi Venciabao’un elini öpmek için sıraya girmiş ve bu olay tüm dünyadaki Doğu Türkistanlılar tarafında bu durum sosyal medyalarda ve basında çok gündeme getirilerek eleştirilmiştir.

Uygur Sanayiciler ve İşadamları Derneği

Sabir Boğdaya ait işyerleri ve gayrimenkuller Çapa , Aksarayda ve Şehreminde 3 , Florya’da 1 binası bulunmakta, İstanbul’un çeşitli semtlerinde sayısız ev ve arasaları varmış. Sırf İstanbul’daki binalardan gelen kira geliri 2 milyon dolar . Doğu Türkistanda (Uygur Özerk bölgesi) başkenti Urumçi’de 2 iş merkezi var Doğu Türkistan’dan elini kolunu sallayarak gelen bir aile çocuğu olan, üniversitesini bile Doğru Türkistan vakfının bursuyla okuyan bir öğrencinin 7,8 sene içinde bu kadar servet sahibi olması normal mı???

Türkiyede 30 sene çalışıpta bir evi olmayan milyonlarca insan varken  7,8 sene içinde nasıl yukarıda yazılan servetin sahibi olmuş ve Türkiye Cumhuriyetine kaç para ödemiş Maliye bakanlığı İstanbul Valiliği ve Devletin yetkili kurumlar Sabir Boğdaya sorması ve bu konuyu Mali Polisin veya MİT’in araştırması lazım. Bu kadar Mal mülk almanın kaynağı nedir ? Ne Kadar Vergi ödemiştir ?

İstanbul’daki Uygur iş adamları derneği kurucusu Sabir Boğda başkanlığında toplanan  dernek üyelerinin taşıdığı pankartta Çince yazılan pankartı Türkçeye çevirdiğinizde “ Tüm milletler büyük bir ailedir “ deniliyormuş.

Bu pankarttaki yazı Pekin radyosunun sayfasında da yayınlanmıştır . Pankartta yazılan yazı ayni zamanda Çin komünist partisinin Çin’deki azınlıkları asimile etme amaçlı kullandığı  bir sloganmış .

Çin kurulduğu 68 sene boyunca böyle sloganlar sayesinde onlarca etnik grupları tek millet  Han Çinlilerine dönüştürmüştür. Kendinizin Çincesi yok diyelim, yanınızda topladığınız onca Uygurlara da mı bilmiyor? Burs verme vadiyle etrafınıza topladığınız üniversite Öğrencileri de mi bilmiyor ?

Sabir Boğda Çin istihbarat elemanı

Sabir Boğda,Pekin Radyosunun Türkçe servisine Kamil Erdoğduya verdiği mülakatta sorulan sorulara şu cevapları veriyor. Kâmil ERDOĞDU: Hoş geldiniz, öncelikle sizi tanıyarak başlayalım. Sabir BOĞDA: Ben, 1971 yılında Urumçi’de doğdum. 1988’de eğitim için önce Moskova sonra İstanbul ardından da İzmir’de eğitimime devam ettim. Ticari hayatımı da Türkiye’de sürdürdüm. İlk ve ortaokulu Urumçi’de bitirdim, lise eğitimimi Moskova’da tamamladım.

Rusya’dan sonra da İstanbul’a geldim. Kâmil ERDOĞDU: İlk ve ortaokulda çift dilli eğitim mi aldınız? Sabir BOĞDA: O dönem Uygurca ve Çince seçme hakkımız vardı, biz Uygurca seçmiştik, Çinceyi de ek ders olarak görüyorduk. Kâmil ERDOĞDU: Siz, Türk vatandaşısınız ama Çin Halk Siyasi Danışma Konferansı’nın da üyesisiniz. Çin ile Türkiye arasındaki ilişkilerde bir köprü vazifesi görüyor, gibisiniz.

 

Çin halk Siyası Danışma konferansı Üyesi olduğunu yukarda verdiği mülakatta açıklayan Sabir Boğda Çinle bağlantılarını gizlemek ve Türk milliyetçilerini kandırmak İçin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeliyle olan fotoğrafını kullanıyor.

Uygur Sanayiciler ve İşadamları Derneği – MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli

Çin halk Siyası Danışma konferansı Üyesi Boğda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeliyle Ama bizim bildiğimiz tek şey var ki, Türkiye cumhuriyeti toprağı uzun yıllar boyunca Doğu Türkistan bağımsızlık hareketinin kalesi olmuştur, bu yollarda İsa Yusuf Alptekin, Mehmet Emin Buğra, İbrahım Baykozi ve Mehmet Rıza Bekin Paşa gibi milletinin bağımsızlığı için tüm ömrünü adamış büyük zatların o yüce vücutları bu topraklarda gömülüdür..

Biz taşıdığımız bayraklarımıza , pankartlarımıza sahip çıkamazsak, sizler gibi menfaat, mertebe, para- pul uğuruna pankart taşıyanları o büyük zatların ve vatandaki on binlerce şehitlerin ruhu ansızın gelir , bir gecede yok ederler, o zaman para ile tuttuğunuz o korumalarınız bile bir şey yapamaz.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.