Site Rengi

Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
Smiley facehttps://cesurtv.com/
''Janvak ''Smiley facehttps://www.jandarmavakfi.com.tr/

Çince artık bir turizm dili

25.02.2021
113
A+
A-

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) ve İspanya hükümeti, Çincenin, 25 Ocak’tan itibaren UNWTO’nun resmi bir dili olduğunu açıkladı.

Bu, kuruluşun Çin dilini kullanacağı, Çin’in yumuşak gücünü küresel turizm ve buna bağlı olarak kültürel alanını genişleteceği anlamına geliyor. Girişim ayrıca, Çin’in turizm sektörünün büyümesine yardımcı olacak, diğer ülkelerin Çin’in politikalarını benimsemesini cesaretlendirecek.

Çin’de, turistik bölgeler daha fazla açığa çıkacak ve küresel çapta daha fazla insanı Çin dilini öğrenmeye teşvik edecek. Çin’in, kültürel ve turizm sektöründe etkisi kesinlikle büyüyecek. Bunun için iki temel sebep var; ilki, Çin kültür ve turizm yetkilileri, uzun süredir Çin kültürünün ilerlemesi için çaba gösteriyor.

2006 yılında, Bahar Bayramı, ulusal kültürel miras olarak listelendi, özel koruma sağlandı ve desteklendi. Şimdi, dünyada birçok önemli festival listesi var ve neredeyse büyük bölümü, Çin Yeni Yılı ya da Bahar Bayramı’nı listesine aldı, hatta birçoğu listenin en üstüne adını yazdı.

ÇİNLİ TURİST SAYISINDAKİ ARTIŞ ÇİN DİLİ VE KÜLTÜRÜNE KATKI SAĞLIYOR

İkincisi, 2020 yılından önce Çinli turist sayısındaki yıllık artış da Çin dili ve kültürünün ilerlemesinde önemli rol oynadı. 2019 yılında, Çin’de sınır ötesi turist sayısı 670 milyonu geçti.

2020 yılı verileri henüz yayınlanmamış olmasına rağmen, yeni koronavirüs salgını nedeniyle sayıların düşmesi bekleniyor. Fakat Çin, büyük oranda salgını kontrol altına aldığından turist sayısının en azından ülke içinde önemli oranda yüksek olacağı tahmin ediliyor. Bunun, Çin’in düzelen ekonomisi ve sürekli olarak kişi başına düşen gelirin artmasıyla çok ilgisi var.

İnsanlar, sadece yeterli harcanabilir gelirle yurt dışına seyahat edebilirler ve Çin kültürünü bütün dünyada yayabilirler. Çin’in büyüyen kapsamlı yetenekleriyle, diğer yumuşak güç alanlarındaki etkisinin de büyüyeceği umuluyor.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.