Site Rengi

Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
Smiley facehttps://cesurtv.com/
''Janvak ''Smiley facehttps://www.jandarmavakfi.com.tr/

Google’ın Live Caption özelliği Chrome için kullanıma sunuldu

19.03.2021
92
A+
A-

Google’ın Live Caption özelliği Chrome için kullanıma sunuldu

Chrome için sunulan Live Caption özelliği ile birlikte hem sadece sesli içeriklerde hem de videolardaki konuşmalar gerçek zamanlı bir şekilde yazıya dökülebilecek.

Google‘ın herhangi bir ses kaydında yer alan konuşmaları yazıya döken uygulaması olarak karşımıza çıkan Live Caption, ilk olarak Google I/0 2019’da sadece Pixel akıllı telefonları için duyuruldu. Sonrasında ise Android ekosisteminde yer alan başka telefonlar için de sunulan Live Caption, XDA Developers‘da yer alan habere göre sessiz sedasız bir şekilde Google’ın internet tarayıcısı olan Chrome‘a geldi.

Chrome için sunulan Live Caption özelliği ile birlikte hem sadece sesli içeriklerde hem de videolardaki konuşmalar gerçek zamanlı bir şekilde yazıya dökülebilecek. Bu özelliği kullanmak için Chrome ayarlarında erişebilirlik kısmından Canlı Altyazı ayarını açmanız gerekiyor.

Canlı altyazı penceresinin sabit olmadığını ve ekranda istediğiniz noktaya getirebileceğinizi de belirtelim. Live Caption özelliği Chrome’un MacWindowsLinux ve Chrome OS versiyonlarında kullanıma sunulmuş durumda. Live Caption özelliği YouTube videolarından tutun da Podcast’lere kadar pek çok içerik için kullanılabiliyor.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.