Site Rengi

Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
Smiley facehttps://cesurtv.com/
''Janvak ''Smiley facehttps://www.jandarmavakfi.com.tr/

İHSAN SABANCI

22.03.2021
217
A+
A-

İHSAN SABANCI

Vizyon Ege, Kim Kimdir?

İhsan Sabancı (1930, Kayseri – 24 Aralık 1979, İstanbul), Türk iş adamı. Sabancı ailesinin 2. kuşak üyesidir.

1930 yılında Sadıka ve Hacı Ömer Sabancı çiftinin 6 oğlundan en büyüğü olarak Akçakaya, Kayseri’de dünyaya geldi. Diğer kardeşleri Sakıp (1933-2004), Hacı (1935-1998), Şevket (1936-), Erol (1938-) ve Özdemir (1941-1996)’dir, hepsi babaları tarafından kurulan şirketin büyümesinde katkıda bulunmuştur.

İhsan okulu bırakıp futbol oyuncusu olma hayalleri kuruyordu. Babası ve kardeşlerinin aksine o iş dünyasıyla pek de ilgilenmiyordu. Bununla beraber; babasıyla beraber ailesinin esas işi olan pamuk ticaretiyle uğraşsa da; vaktinin çoğunu Adana Demirspor tesislerinde geçiriyordu.

1953 yılında Yüksel hanımla evlendi, bu evlilikten Ahmet Yakup adında bir oğlu; Nur ve Güler (d. 1955) adında iki kızı oldu. İhsan bunun dışında Nevin Tenik ile evliliğinden üç çocuk sahibi daha olmuştur. Bunlar; Murat Sabancı adında bir oğul, Sevgi Sabancı ve Sevilay Sabancı (d. 1966) adında iki kız çocuğudur.

İhsan Sabancı 49 yaşında iken 24 Aralık 1979 tarihinde vefat etti. İhsan’ın kardeşi Sakıp’ın 2004 yılındaki ölümünden sonra; Sabancı Holding’in başına İhsan’ın kızı Güler Sabancı geçmiştir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.