Site Rengi

Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
Smiley facehttps://cesurtv.com/
''Janvak ''Smiley facehttps://www.jandarmavakfi.com.tr/

SADIKA SABANCI

22.03.2021
232
A+
A-

SADIKA SABANCI

Vizyon Ege, Kim Kimdir?

1910 yılında doğan Sadıka Sabancı, 1928 yılında Hacı Ömer’le hayatını birleştirirerek 6 çocuk sahibi oldu. Sabancı ailesinin bugüne gelmesinde önemli katkıları bulunan Sadıka Sabancı, kazancı bölüşmenin en büyük fazilet olarak düşünüldüğü bir aile ortamında çocuklarını büyüttü.

Müteveffa Hacı Ömer Sabancı ve eşi Sadıka Sabancı tarafından her fırsatta, özellikle Ramazan ayı gibi dini önemi olan dönemlerde cömertçe yapılan yardımlar ve kişisel servetin sosyal amaçlı yatırımlarda kullanılması, aile için bir gelenek halini aldı.

1966 yılında eşini kaybeden Sadıka Sabancı hayır işlerine hız verdi. 1974 yılında Sabancı kardeşler hayır işlerini kurumlaştırmak amacıyla, Hacı Ömer Sabanci Vakfı’nı kurdu. Onlara en büyük desteği tüm varlığını vakfa bağışlayan anneleri Sadıka Sabancı verdi. Sabancı Vakfı’nın bugün eriştiği başarıda, bu koşulsuz desteğin payı büyüktür. Sadıka Sabancı bu katkılarından dolayı 1975 yılında Türkiye’de ‘Yılın Annesi’ seçildi.

Hacı Ömer Sabancı Vakfı tarafından yaptırılan İstanbul’daki Yıldız Üniversitesi Çocuk Kreşi’ne, Ankara’daki kütüphaneye, Adana’daki İlköğretim Okulu ve Öğrenci Yurdu’na, Artvin’deki Halıcılık Atölyesi’ne Sadıka Sabancı adı verildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.