Site Rengi

Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
Smiley facehttps://cesurtv.com/
''Janvak ''Smiley facehttps://www.jandarmavakfi.com.tr/

Uygur ayrılıkçısı Seyit Tümtürk kamu görevlisi mi? Değil mi?

24.08.2021
714.696
A+
A-

CİNE DAİR HABER PORTALINDA UYGUR AYRILIKÇISI SEYİT TÜMTÜRK KAMU GÖREVLİSİMİ ? DEĞİLMİ ? DİYE HABER YAPMIŞ.

Seyit Tümtürk’ün sanık olarak yargılandığı iki davada mahkemeye verdiği ifadesinde kendisini kamu görevlisi olarak tanıttığı ortaya çıktı.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in şikayeti üzerine İstanbul 40. Asliye Ceza Mahkemesi ve 60. Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davalarda sanık olarak yargılanan Seyit Tümtürk’ün 18 Şubat 2021 ve 19 Şubat 2021 tarihlerinde verdiği ifadelerde kendisini kamu görevlisi olarak tanıttığı ortaya çıktı. Seyit Tümtürk’ün sanık olarak yargılandığı davada ayrıca 6000 TL gelirinin olduğunu beyan ettiği öğrenildi.

Kamu Görevlisi olduğunu beyan etti, Fransa’da Doğu Türkistan Milli Meclisi’ni Kurdu, kendisini siyasi lider olarak tanımladı.

Kendisini kamu görevlisi olarak tanıtan Seyit Tümtürk’ün Fransa’da Doğu Türkistan Milli Meclisi’ni kurması ve aynı zamanda kendisini siyasi lider olarak tanımlaması dikkat çekti. İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi’nde sanık olarak yargılandığı davada verdiği ifadesinde kendisini ‘Doğu Türkistan’ın itibar ettiği bir siyasi lider’ olarak tanımladı. Aynı duruşmada verdiği ifadede hem kamu görevlisi hem de siyasi lider olarak tanımlayan Seyit Tümtürk’ün bu çelişkili ifadesi gözlerden kaçmadı.

YORUMLAR