Site Rengi

Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
Smiley facehttps://cesurtv.com/
Smiley face

HUN BOXING FEDERASYONU

20.12.2021
339
A+
A-
HUN BOXING FEDERASYONU

HUN BOXING FEDERASYONU

Hun Boks Bir Türk Karma Dövüş Sanatıdır

Hun Boks sporu ve karma dövüş sanatları dalı, Hun imparatorluğunun askerlerinin verdiği yakın mücadele, büyük usta Yılmaz BAYGUL’un savaş sanatının silahlı ve silahsız yakın dövüş tekniklerini Hun boksunun adına koyarak birleştiriyor. günümüz modern çağına uygun spor ve karma dövüş sanatı dalıdır. dünyaya yayılmaya çalışan bir spor ve karma mücadele sanatı dalıdır. Hun Boks Federasyonu, 2014 yılında kurucu başkan Büyük Üstat Yılmaz BAYGÜL tarafından resmen Eskişehir’de kuruldu. 2014 yılında genel kurul yapıldı ve merkez İstanbul’a taşındı. Hun Boks Federasyonu olarak Büyük Usta Yılmaz BAYGÜL başkanlığında çalışmalarına ve faaliyetlerine devam etmektedir.
Hun boksu bir Türk Karma Dövüş Sanatlarıdır.
Rakibe karşı 4 teknik mesafeden oluşur
1. Punch mesafesi, 2. Kick mesafesi, 3. Diz ve dirsek mesafesi, 4. Devirme
Hun Boks amatör ve profesyonel olarak ikiye ayrılır.
1) Amatör Müsabakalar: Yarı Temas, Hafif Temas, Tam Temas, Müzikal form (Aletli veya aletsiz Combat body training fitness)
2) Profesyonel Müsabakalar: 1. Hun Boks-Dövüş 2. Hun Boks-Karma Dövüş Sanatı. 3. Hun Boks- (HB-1)

Hun Boks Tarihi

Hun Boks Tarihi; MÖ 220 yılında Teoman tarafından kurulan Asya Hun İmparatorluğu
, askerlerine verdiği eğitimdir. Hun Boks Antrenmanı belirli seviyelerden oluşmaktadır. Bunlar; Tron, Kemankeş, Kuraş ve Terekeme yörelerinde yetişir. Bu eğitimi alan askere APAGU (ALPAGO) adı verildi. Kelime anlamı olarak yalnız bir savaşçı olan Alpagu; Sadece savaşmakla kalmayıp göçebe bir yaşam tarzına sahip olan Hunlarda göçebe ve çoban olarak yaşamını sürdürmüştür.
Bu yaşam biçimi; Alpagu’nun sürekli aktif olmasını ve yeteneklerinin artmasını sağlardı. Yetenekleri onlara sorumluluk ve vizyon kazandırdı.
Bu eğitime zaman içerisinde çeşitli eklemeler yapılmıştır. Özellikle İslamiyet’in kabulünden sonra Selçukluların 200.000 kişilik Bizans kuvvetini 1071 Malazgirt Savaşı’nda 50.000 kişilik bir orduyla mağlup etmelerine bu eğitimin katkısı olmuştur. Osmanlı Devleti’nin kuruluşu sırasında Hacı Bektaş-i Veli Orhan Gazi’ye 300 derviş. Bu dervişler; Yeniçerilerin temelini oluşturmuştur. Serdengeçti, Akıncı ve Yeniçeriler bu eğitimi mükemmelleştirdi.
Bu şekilde 620 yıl dünyaya hükmettiler. Günümüzde Hun Boks’un amacı insanlara bu savunma sanatını öğretmek, insanları fiziksel ve ruhsal olarak olgunlaştırmaktır.

HUN BOKSU TANITIM KİTAPÇIĞI

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.