Minsk– Belarus’taki yüzlerce göçmen ve mülteci, Avrupa Birliği’ne kabul edilme umuduyla yeni yılda hala Polonya sınırında bekliyor. Brusgi’deki bir lojistik merkezin deposundaki acil durum sığınağında 600 kişi; Alman Basın Ajansı’nın talebi üzerine Minsk’teki Beyaz Rusya Kızıl Haçı onlara yardım edileceğini söyledi.

Bunlar arasında erkekler, kadınlar ve çocuklar var. Birçoğunun varış noktası Almanya’dır; Geçen hafta, dpa’nın Iraklı Alman ailesinden öğrendiğine göre, uzun süredir sınırda mahsur kalan en az bir adam Federal Cumhuriyet’e girmeyi başardı.

Belarus, batıdan birçok malın ithalatını yasakladı

AB, ABD ve diğer devletlerin yaptırımlarına yanıt olarak Cumartesi günü Belarus’ta karşı yaptırımlar da yürürlüğe girdi. 1 Ocak itibariyle batıdan büyük bir malın ithalatı yasaklandı. Gıda satın alma ambargosu, diğer şeylerin yanı sıra et ve süt ürünlerini de etkiliyor. Minsk hükümetine göre bu, “ülkemize yönelik ayrımcı politikalara ve dostane olmayan eylemlere” bir tepkidir.

Ambargo esas olarak AB’deki gıda üreticilerini etkiliyor. Gelir kaybı yaşarsınız. Belarus hükümetine göre, Minsk’e karşı yaptırım uygulayan batı eyaletlerindeki üreticiler, geçen yıl yaklaşık yarım milyar avroya eşdeğer kazanç elde etti. Belarus şimdi komşu Rusya ile ekonomik ilişkilerini genişletiyor.

AB göçmen kaçakçılığına karışanlara yaptırım uyguluyor

AB daha önce göçmen kaçakçılığına karışanlara karşı yeni yaptırımlar yürürlüğe koymuştu. ABD, Kanada ve Büyük Britanya da cezai tedbirler aldı.

Avrupa Birliği kasten kriz bölgelerinden ülke içine insan getirme Belarus suçluyor Polonya, Litvanya ve Letonya ile sınırları onları iterek sonra ve. İnsanlar aylardır orada bekliyorlar ve Avrupa’ya yolculuklarına devam etmeyi umuyorlar. Belarus’taki hükümdar Alexander Lukashenko, Batı’da göçmenleri Avrupa’daki durumu istikrarsızlaştırmak için kullandığı için eleştiriliyor. Oradaki sınır muhafızlarına göre, Polonya geçen yıl Belarus sınırında yalnızca yaklaşık 40.000 yasadışı geçiş girişimi kaydetti.