Site Rengi

Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
Smiley facehttps://cesurtv.com/
''Janvak ''Smiley facehttps://www.jandarmavakfi.com.tr/

GİRSAN MC 28 SA tabancası 60 bin testini geçerek EGM yılı ihalesini kazanmıştır.

09.04.2022
162
A+
A-

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün tabanca ihalesini kazanan GİRSAN Makina ve Hafif Silah Sanayi şirketi, polimer gövdeli MC 28 SA türü 35 bin tabancanın üretimini gerçekleştirecek. GİRSAN Makine ve Hafif Silah Sanayi şirketinin üretimi olan hafif polimer gövdeli MC 28 SA model tabanca tamamen Türk mühendislerinin bir ürünüdür.

Karadeniz Silah Projesi kapsamında 1994 yılında kurulan ve 2001 yılında özelleştirilen GİRSAN Silah Sanayi, yerli projelerle 40 ülkeye ihracat yapıyor. Burada üretilen silahları Güney Afrika, Malezya, Kolombiya ve Gürcistan gibi ülkelerin güvenlik güçleri de kullanıyor. Firmada Türk mühendislerce geliştirilen MC 28 SA model tabanca da farklı özellikleriyle öne çıkıyor..

Tabancada NATO atış ömür testi 10 bin atımdır. Emniyet Genel Müdürlüğünde bu atış testi 15 bindir. GİRSAN MC 28 SA tabancası ile 60 bin testini çok rahatlıkla geçerek EGM 2016 yılı ihalesini kazanmıştır.

MC 28 SA modeli Türkiye’de ve özellikle dünya pazarında kolluk kuvvetleri için tasarlanıp üretilmektedir. Model üzerinde bulunan bütün taktik ve teknik özellikler tüm kesimlerin istediği yöndedir. En önemli özelliği emniyet mandalının opsiyonel olmasıdır. Silah, modern bir tabancada olması gereken bütün emniyet sistemlerini içermektedir.
Emniyet Genel Müdürlüğü tabanca ihalesine 4 yerli 1 yabancı firma katılmıştır.

Katılımcı Yerli Firmalar;
1- GİRSAN MC 28 SA (YAVUZ 16)
2- SAMSUN YURT SAVUNMA TP9 SF (CANİK 55)
3- SARSILMAZ
4- TİSAŞ PX9

Yabancı Katılımcı Firma;

1- GLOCK G17 (Avusturya)

GİRSAN,  MC 28 SA polimer gövdeli 35 bin adet tabancayı Emniyet Genel Müdürlüğüne teslim edecektir.
GİRSAN MC 28 SA tabancası üzerinde uygulanan testler;

GİRSAN MC 28 SA
GİRSAN MC 28 SA

YÜKSEK BASINÇLI ATEŞ TESTİ
15 adet 9 mm X 19 Parabellum, (ortalama basıncı 2.800 – 3.700 kg/cm² arasında olan) yüksek şarjlı fişek kullanılarak aralıksız ateş edilir. Bu testin amacı; yüksek basınçlı fişeklerin atış esnasında tabanca ve parçalarına verebileceği hasarı tespit etmektir.
SONUÇ: Sıfır Hata

HIZ TESTİ
Bu test ile tabanca ile yapılan 10 atışta mermi çekirdeğinin, namlu ağzından 10m ilerideki ortalama ilk hızı belirlenmektedir.
SONUÇ: Merminin ortalama ilk hızı 363 m/sn

DAĞILIM ATIŞ TESTİ
Hava Basıncı 2.600 kg/cm² olan kurşun çekirdekli 9 mm X 19 Parabellum 10 adet fişek kullanılarak 25 metreden hedefe atış yapılır. Atış sonrası fişeklerin 16 cm çapındaki dairenin içine toplanması gereklidir.
SONUÇ: 10 atışın tamamı 6 cm yarıçapındaki dairenin içinde toplandı.

SOĞUK HAVATESTİ
9 mm X 19 Parabellum fişekler kullanılarak tabancaya dolu bir şarjör takılır. Haznesine 1 adet fişek sürülüp emniyete alınan tabanca, dolu bir adet yedek şarjör ile birlikte -50 ± 2 °C\’lik ortamda 24 saat bekletildikten sonra, tabanca ile 15 adet merminin seri olarak atışı yapılır. Silah kusursuz çalışmalıdır.
SONUÇ: Sıfır Hata

MUKAVEMETTESTİ
Seri olarak yapılan atışta her 120 mermi atımında tabanca hava ile soğutularak oda sıcaklığına getirilir, her 600 mermi atımında tabanca temizlenir. Toplam, durmadan 15.000 mermi atışı yapılır.
SONUÇ: Sıfır Hata

BOYA MUKAVEMET TESTİ (TUZ TESTİ)
Tabanca dolu şarjörü ile birlikte %5 konsantrasyonlu tuzlu suyun içinde 24 saat bekletilmesinin ardından, tabancanın ve şarjörünün boyasında ve kaplamasında kabarma, silinme, kavlama renk ve ton değişikliği olup olmadığı gözlenir.
SONUÇ: Sıfır Hata

ATIŞ SONRASI TETİK KUVVETİ TESTİ
Ömür atış testi sonrası dağılım testine tabi tutulan tabancanın ölçümleri yapılır, tetik kuvveti:
1-Tek harekette: 1.200 – 3.200 gram
2- Çift harekette: 2.000 – 5.500 gram olmalıdır.
SONUÇ: Tek harekette 2.000 – 2.500 gram, Çift harekette 4.500 – 5.000 gram olarak ölçüldü.

SICAK HAVA TESTİ
9 mm X 19 Parabellum fişekler kullanılarak tabancaya dolu bir şarjör takılır. Haznesine 1 adet fişek sürülüp emniyete alınan tabanca, dolu bir adet yedek şarjör ile birlikte + 55°C\’lik ortamda 24 saat bekletildikten sonra tabanca ile 15 adet mermi atılır. Silah kusursuz çalışmalıdır.
SONUÇ: Sıfır Hata

DÜŞME TESTİ
Horozlu tabancalarda horozu kurulu ve horozu tam düşük pozisyonda, iğneli tabancalarda iğne kurulu pozisyonda iken tabanca; horozu, namlu uç kısmı üzerine ve kabza alt arka köşesi üzerine , sürgü(kapak takımı) üst yüzeyi yere bakacak ve yere paralel olacak şekilde sürgüsü üzerine, varsa horoz/iğne düşürme mandalı/düğmesi üzerine, her iki yan yüzeyi üzerine 1±0,1 m.(birartıeksisıfırvirgülbirmetre) yükseklikten, beton zemin üzerine konan en az 2 cm. (ikisantimetre) kalınlığında çelik plaka üzerine düşürülmüştür.
SONUÇ: Sıfır Hata

SOĞUK DÖKME NAMLU
Girsan tabancaların üretiminde; en modern seviyeyi yakalamış dünyadaki diğer emsalleri gibi, namlu üretimi SOĞUK DÖVME NAMLU TEKNOLOJİSİ ile yapılmaktadır. Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev yapan Mehmetçiklerimizin kullandıkları tüfeklerde de güvenle tercih edilen Soğuk Dövme Namlu teknolojisi; kullanıcıya maksimum güven ve uzun ömürlü tabanca kullanım avantajı sağlamasının yanı sıra, üretilen namluda şişme, çatlama, ısınma gibi istenmeyen arızaların meydana gelmesini de önlemektedir.
Poligonal Namlu
Girsan Silah Sanayi bir ilki daha gerçekliştirdi ve patentini aldığı poligonal namlulu tabancaların satışına başladı.
Poligonal namlunun avantajları;
• Daha yüksek ilk mermi hızı
• Daha yüksek isabet oranı
• Daha uzun namlu ömrü
• Daha az aşınma ve sürtünme
• Daha kolay temizlik
• Atış müsabakalarında tercih edilen namlu tipi

GİRSAN MC 28 SA
GİRSAN MC 28 SA
Teknik Özellikler
KALİBRE 9 mm x 19
ÇALIŞMA SİSTEMİ Kısa Geri Tepmeli
ATEŞLEME SİSTEMİ Yarı Otomatik
UZUNLUK 193.8 mm
YÜKSEKLİK 144.8 mm
GENİŞLİK 30 mm
AĞIRLIK (BOŞ ŞARJÖRSÜZ) 725 gr
ŞARJÖR KAPASİTESİ 15
BOŞ ŞARJÖR AĞIRLIĞI 94±5 gr
DOLU ŞARJÖR AĞIRLIĞI 278 gr
NAMLU UZUNLUĞU 108 mm
YİVLER Sağ Yönde 6 Adet(250 mm)
NAMLU İMALAT YÖNTEMİ Soğuk Dövme
NAMLU ATIŞ ÖMRÜ 50.000 Adet
NİŞAN DÜZENİ Kırlangıç Geçme Arpacık, Kırlangıç Geçme Yarıklı Gez
NİŞAN HATTI UZUNLUĞU 151.8 mm
ETKİLİ MENZİL 80 m(± 10 m)
MERMİ İLK HIZI 363 m/sn
ÇALIŞMA SICAKLIK LİMİTLERİ -40 C / +60 C
TETİK HAREKETİ Tek Hareketli
EMNİYET SİSTEMİ İğne Emniyet Bloğu, Tetik Emniyeti, Hazne Dolu Göstergesi,İğne Kurulu Göstergesi
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.