Site Rengi

Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
Smiley facehttps://cesurtv.com/
''Janvak ''Smiley facehttps://www.jandarmavakfi.com.tr/

Maymun çiçeği virüsü yayılma sebebi eşcinsel ilişkiye giren erkeklermiş

05.06.2022
463
A+
A-

Dünyada yeni panik, giderek yayılıyor! DSÖ duyurdu: Eşcinsel ilişki….

Dünyada maymun çiçeği hastalığı giderek yaygınlaşıyor. Son haftalarda dünyada yayılmayı sürdüren maymun çiçeği virüsüyle ilgili Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) yaptığı açıklamada hastalığın şimdiye kadar 780 kişide tespit edildiğini duyurdu. Yayımlanan raporda vakaların büyük çoğunluğunu eşcinsel ilişkiye giren erkeklerin oluşturduğu aktarıldı.

27 ÜLKEDE 780 KİŞİDE GÖRÜLDÜ

Örgütün sitesinde yayımlanan maymun çiçeği güncellemesi raporunda, İngiltere’de ilk vakanın görüldüğü 13 Mayıs’tan 2 Haziran’a kadar virüsün yayılımına dair veriler paylaşıldı.

Bu tarihler arasında, maymun çiçeği virüsünün endemik olmadığı 27 ülkeden DSÖ’ye raporlanan 780 vakanın doğrulandığı bildirildi. Şimdiye kadar bu ülkelerden can kaybı görülmediği kaydedildi.

İstanbul'da Maymun Çiçeği vakası görüldü mü? Bakan Koca duyurdu: 4 kişinin de test sonucu...İstanbul’da Maymun Çiçeği vakası görüldü mü? Bakan Koca duyurdu: 4 kişinin de test sonucu…

İngiltere’de 270, İspanya’da 156, Portekiz’de 138, Kanada’da 58, Almanya’da 57, Fransa’da 33 ve Hollanda’da 31 vakanın tespit edildiği aktarıldı.

Virüsün görüldüğü diğer ülkelerde ise 20 ve daha az vakanın bulunduğu açıklandı.

DSÖ DUYURDU: EŞCİNSEL İLİŞKİ…

Raporda, vakaların büyük çoğunluğunu eşcinsel ilişkiye giren erkeklerin oluşturduğu aktarılarak, incelenen vakalarda şimdiye kadar maymun çiçeği virüsünün sadece Batı Afrika türünün görüldüğü belirtildi.

Çok sayıda vakanın yakın zamanda Avrupa ve Kuzey Amerika’ya seyahat ettiği, virüsün endemik olduğu Batı veya Orta Afrika ülkelerine seyahat eden sayısının daha az olduğu aktarıldı.

Virüsün endemik olmayan ülkelerde bu kadar hızlı yayılmasının, daha önce tespit edilememiş bir yayılımın sonucu olabileceği ihtimali üzerinde duruldu.

DSÖ, maymun çiçeğinin birçok ülkede ilk defa görülmesi nedeniyle virüsün küresel risk boyutunu “orta seviye” şeklinde belirledi.

Afrika’da keşfedilen ve belirli aralıklarla kıtanın dışına çıkan maymun çiçeği virüsü, en son 13 Mayıs’ta İngiltere’de görülmüş, ilerleyen günlerde Avrupa ülkelerine yayılmıştı.

İstanbul’da Maymun Çiçeği vakası görüldü mü? Bakan Koca duyurdu: 4 kişinin de test sonucu…

İstanbul’da, ellerinde çıkan yaralar nedeniyle eczaneden ilaç almak isteyen yabancı uyrukluların Maymun Çiçeği vakası taşıdığından şüphelenilmiş ve 4 kişi teste gönderilmişti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yapılan testlerin sonuçlarının çıktığını ve 4 kişide de vakaya rastlanılmadığını belirtti.

Bakan Koca, konu ile ilgili Twitter’dan bir açıklama yaptı. Koca açıklamada, “İstanbul’da, Maymun Çiçeği hastası olabileceği şüphesiyle medyada konu edilen 4 kişi için gerekli testler yapılmış, 4’ünün de test sonucu negatif çıkmıştır. Türkiye’de, şu ana dek Maymun Çiçeği tanısı konmuş hasta yoktur. “Ya öyleyse” gibi düşüncelerle kaygıya yol açılmamalıdır” dedi.

680e28b079b08cb668feaf27d1573297

NE OLMUŞTU?

Sultangazi’de ellerinde çıkan yaralar nedeniyle eczaneye giden Afgan uyruklular ilaç istemişlerdi. Yaraları gören eczacı ‘Maymun çiçeği’ şüphesiyle durumu yetkililere bildirirken söz konusu kişiler ambulansla hastaneye götürülmüştü. Afganların test sonuçları beklenirken yaraların ‘suçiçeği’ olabileceği ihtimali üzerinde durulmuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.