Site Rengi

Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
Smiley facehttps://cesurtv.com/
''Janvak ''Smiley facehttps://www.jandarmavakfi.com.tr/

Devlete 4 milyar lira vergi borcu olan Evcil’in lüks yaşantısından ödül vermediği ortaya çıktı..

30.06.2022
122
A+
A-

Demir-çelik fiyatlarını manipüle eden, tam 105 milyar liralık sahte faturayla kamuyu 25 milyar zarara uğratan 3 suç örgütüne operasyon düzenledi.

  1. İş insanı Nesim Malki cinayetinin azmettiricisi olduğu iddia edilen ve ‘Demir Yumruk’ operasyonunda gözaltına alınan Erol Evcil’in 3 büyük demir-çelik firmasına ‘çöktüğü’ ortaya çıktı.
  2. Şirketleri ise akrabaları üzerine geçirdiği belirlendi. Devlete 4 milyar lira vergi borcu olan Evcil’in lüks yaşantısından ödül vermediği ortaya çıktı.
  3. Evcil, özel jetiyle gün içinde 5 ile seyahat yaparken, Hatay’dan et yemek için İstanbul’a gittiği tespit edildi.
  4. Evcil ayrıca eşini de günü birlik Paris’e jetiyle gönderdiği ortaya çıktı.
  5. Operasyonun ardından mahkeme kararıyla fabrika, konut ve işyerleri olan toplam 261 taşınmaza, şirketlere ve şahıslara ait 327 otomobil ve Erol Evcil’e ait uçağına el konuldu. Ayrıca 8 bin 690 hesap dondurulurken 39 şirkete kayyum atandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı; demir-çelik sektöründe üretici olarak faaliyet gösteren ve güçlenerek tekelleşmeye çalışan suç örgütlerine yönelik, ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurma’, ‘nitelikli dolandırıcılık’, ‘Rüşvet’ ve ‘Vergi Usul Kanununa muhalefet’ suçlarından soruşturma başlattı.

Ankara Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne, Vergi Denetim Kurulu Müfettişleri ve MASAK ile KOM ekiplerinden oluşan çalışma grubu destek verdi.

30 KİŞİLİK ÖZEL EKİP TAKİBE ALDI
Ankara Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü 30 kişiden oluşan özel ekip, 10 ay boyunca her bilgi, belge ve detay titizlikle değerlendirildi, dinlime ve fiziki takip yapıldı.

3 ayrı suç örgütü tespit edildi. Örgütlerin, demir-çelik piyasasını manipüle ederek fiyat istikrarını bozdukları, sektördeki diğer firmaları devre dışı bırakarak tekel olmaya çalıştıkları, sahte fatura düzenleyerek 3’üncü şahıslar üzerinden kurdukları paravan şirketler aracılığıyla haksız kazanç sağladıkları belirlendi. 105 milyar liralık sahte fatura ile kamunun 25 milyar lira zarara uğratıldığı saptandı.

3 SUÇ ÖRGÜTÜ LİDERİ GÖZALTINDA
Ankara merkezli İstanbul, Adana, Hatay, Kayseri ve İzmir’in de aralarında bulunduğu toplam 29 ilde eş zamanlı şafak baskınları yapıldı. 3 ayrı gruba yönelik operasyonlarda, haklarında gözaltı kararı verilen 374 şüpheliden 310 kişi yakalandı. Adreslerinde bulunmayan şüphelilerden 2’sinin cezaevinde olduğu, 6’sının ise yurtdışına kaçtığı öğrenildi. Gözaltına alınanlar arasında suç grubu liderleri Erol Evcil adıyla bilinen Erol Eşrefoğlu, Hüseyin Eryılmaz ve Melih Karabacak da bulunuyor.

 

.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.