Site Rengi

Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
Smiley facehttps://cesurtv.com/
''Janvak ''Smiley facehttps://www.jandarmavakfi.com.tr/

İstanbul valisi Ali Yerlikaya Uygur Türklerine ayrıcalık tanındığını söyledi

30.06.2022
456.790
A+
A-

Sosyal Paylaşım sitesi Facebookta Doğu Türkistan Maarif Hareketi ve Uluslararası Doğu Türkistan Sivil Toplum Kuruluşları Birliği Başkanı Hidayetullah Oğuzhan sayfasında yaptığı paylaşımda ;

” İstanbul valimiz sayın Ali YERLİKAYA, İstanbul iİ Göç Müdür Sn, Bayram YALINSU ve Bağcılar Kaymakamı Sn, Mustafa ELDİVAN Uluslararası Doğu Türkistan Sempozyumunun Kapanışına iştirak etti. Sayın Vali Türkiye Doğu Türkistanlılar için en güvenli ve aman bir yurt olduğunu ikamet ve Vatandaşlık konusunda Uygur Türklerine kardeşlik duygular içinde ayrıcalık tanındığını ifade etti.” diye paylaşımda bulundu.

İstanbul Valisi  Ali Yerlikaya’nın Kastedilen  Vatandaşlık ayrıcalığı yani Türkiye Cumhuriyeti Nufus Cüzdanı Kimliği verirken Ne ayrıcalığında bulunulmuş ? Bu konuda İstanbul Valisi  Ali Yerlikaya’nın Uygurlara verilen Ayrıcalık hakkında Basın açıklaması yapması lazım.

Ayrıcalık kelimesi yazan paylaşımdan İster İstemez farklı anlaşımlar çıkabiliyor.Mesela Çin Pasaportuyla Türkiye’ye gelen bazı  Uygurlara   Yasa ve Kanunlarca İstenilen Bazı evraklar bazı Uygurlardan İstenilmiyormu ? İstenilmiyorsa neden Hangi Kanun veya yasay göre Ayrıcalık veriliyor ?

Türkiye Cumhuriyeti Kimliği verilen Bazı uygurların Terör örgütleriyle İlişkilerinin olup olmadığı Neye göre araştırılıyor ? Çünkü Türkiye’de yaşayan uygurların hemen hemen hepsi Pasaportlarındaki ismi kullanmıyorlar.Bizlerin halk arasında İsmen tanıdığımız medyatik  uygurların bile Pasaportlarındaki İsimleri farklı.Bu yüzden suça karışan uygurlar Resmi makamlara şikayet edildiği zaman Bilgisayara veya Savcılık makamına verilen yanlış isimlerden dolayı suç ile ilgili dosyalar otomatikmen Düşüyor.Çünkü Pasaporttaki ismi farklı olduğu için  halk arasındaki ismi ile hakkında işlem yapıldığı için bilgisayralarda ne eşgali neden adresi veya iletişim numaraları tespit edilemiyor.Bilindiği üzere bilgisayara bir harf eksik veya fazla girildiğinde farklı sonuçlar çıkıyor.

Ben bu ülkenin vatandaşı olarak Ülkem eğer başka bir ülkeden gelen Bir kişiye Türkiye Cumhuriyeti kimliği Vatandaşlık verecekse Hiç bir imtiyaz veya ayrıcalık verilmesin diye düşünüyorum.Devletinmin tüm Kurumlarının yaptığı işlemleri yasalar ve Kanunlara uygun bir şekilde yapmasını arzu ediyorum.

Tabii sosyal medyada paylaşım yapan Doğu Türkistan Maarif Hareketi ve Uluslararası Doğu Türkistan Sivil Toplum Kuruluşları Birliği Başkanı Hidayetullah Oğuzhan İstanbul Valimiz İmtiyaz veriliyor diye bir şey demediyse eğer bu konuda paylaşım yapıp algı yapan Doğu Türkistan Maarif Hareketi ve Uluslararası Doğu Türkistan Sivil Toplum Kuruluşları Birliği Başkanı Hidayetullah Oğuzhan Hakkında da Algı ve Nufüz kazanmak için yaptığı bu paylaşımdan sebeb yasalarca ne yapılması gerekiyorsa İstanbul Valisininde gereğini yapacağına inanıyorum.

Not: Haber yayınlandıktan sonra sosyal paylaşım sitesinden video kaldırılımca video sayfamızdanda silinmiş .

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.