Site Rengi

Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
Smiley facehttps://cesurtv.com/
''Janvak ''Smiley facehttps://www.jandarmavakfi.com.tr/

Turan Derneği Kazakistan’dan gönderilen para ile kurulmuş

UYGUR KADINLARIN , TURAN KADINLAR DERNEĞİ YURT DIŞINDAN ALINAN PARA İLE  KURULMUŞ DIŞ DESTEKLİ TÜRKİYE’DE AÇILAN TURAN KADINLAR DERNEĞİ  Amerika‘da faaaliyette bulunan  Uyguristan Cumhuriyet Partisi Kazakistan Başkanı  Kairatsa Parabuly İstanbul’a gelip Türk vatandaşlarına USD Dolarları verip  Turan Kadınlar Derneğinin kurdurmasının  arkasinda ne yatıyor. Amerikada Faaliyetlerini gösteren Doğu Türkistan ile Çin devletinin Uygur sorununu gündeme getirmek […]

01.08.2022
552.417
A+
A-

UYGUR KADINLARIN , TURAN KADINLAR DERNEĞİ YURT DIŞINDAN ALINAN PARA İLE  KURULMUŞ

DIŞ DESTEKLİ TÜRKİYE’DE AÇILAN TURAN KADINLAR DERNEĞİ
 Amerika‘da faaaliyette bulunan  Uyguristan Cumhuriyet Partisi Kazakistan Başkanı  Kairatsa Parabuly İstanbul’a gelip Türk vatandaşlarına USD Dolarları verip  Turan Kadınlar Derneğinin kurdurmasının  arkasinda ne yatıyor.
Amerikada Faaliyetlerini gösteren Doğu Türkistan ile Çin devletinin Uygur sorununu gündeme getirmek için kurulan sembolik Uyguristan Cumhuriyet Partisi ‘nin Kazakistan Başkanı olan Kairatsa Parabuly isimli şahsın Turkiye”de Dernek kurdurmak için Para harcaması  Türkiye Cumhuriyeti Kamu kurumları tarafından araştırılmalıdır.  Uyguristan Cunhuriyet Partisi Amerika tarafından  fonlanan ve Türkiye-Çin ilişkilerini bozmak için faaliyet gösteren  Uygur sivil toplum kuruluşlarından   birisidir. Bu derneğin Türkiye’de gayriresmi yollarla Türk vatandaşı olan  Uygur uyruklu Çin Pasaportuyla Türkiyeye giriş yaptıktan sonra Türk vatandaşıyla evlenip Türkiye Cumhuriyeti Nufus Cüzdanı alarak Türk vatandaşı olan Sabiha Aydın‘a para vererek Turan kadınlar derneğini  kurdurmasının arkasında ne gibi  planlar dönüyor? Türkiye Cumhuriyeti gibi güçlü bir devlette nereden geldiği,amacı belli olmayan Uygur şahısların Turan adını kullanarak yurt dışından gelen paralarla Dernekler kurmaları bu kadar kolay ve basit olmamalıdır.
Hatta her önüne gelenin  Turan adını kullanıp STK kurması ve bu sebeple yurt dışı kaynaklı illegal yardım toplaması Türkiye Cumhuriyeti güçlü güvenlik ve  hukuk sistemine gölge düşürmektedir. İstanbul valiliği ve iç işleri Bakanlığı’nın bu konuya acil olarak el atması ve araştırması gerekmektedir.Dernek kuruluş mevzuatı ve güvenlik tedbirleri yeniden gözden geçirilmelidir.
GÖKHAN GÜLMEZ İLE DERNEK KURUCU BAŞKANI SABİHA AYDIN ROPÖRTAJI

 Turan KadinlarDerneğinde NELER OLUYOR ?
geçtiğimiz günlerde  şaşalı bir şekilde Uygur Uyruklu Aktivist katılımcıların yoğun olduğu ve DERNEK MERKEZİNİN KİRALANMASI,EMLAKÇI PARASININ ÖDENMESİ VE DERNEK MERKEZİNİN TÜM MASRAFLARI VE  açılış GÜNÜ İKRAM YEME İÇME YOL PARALARI ARAÇ KİRALARI masrafları  Uyguristan Cumhuriyet Partisi ‘nin Kazakistan Başkanı olan Kairatsa Parabuly isimli şahıs tarafından organizasyon firmasına ödeme yaparak yemekli açılışı yapılan  Turan Kadınlar Derneği yönetimi karışmış. Bize gelen bilgiye göre Dernek Başkanının Eşinin,  Dernek yönetiminde olan bir kişinin misafirlerine çin ajanı diye itham edince bu duruma sinirlenen dernek yöneticisi arasında kavga çıkmış. Çıkan Kavga açılışta bulunanların araya girmesiyle kavga büyümeden önlenmiş.
Aldığımız bilgiye göre Turan Kadınlar Derneği her an Dernekler Dairesi tarafından kapatılarak lav edilebilir. Dernek yonetcileride Soruşturma geçirebilir.Hatta Yurt dışından dernek kurulması için verilen para ile dernek kurulduğu için dernek yöneticileri Casusluk suçlamasından yargilanabilirlerde . Dernek Açılışına gönderilen 2 adet Çekenk dikkat çekti.Derneğe gönderilen çelenklerden Bir Tanesi Zeytinburnu Ak Parti İlçe Başkanığı diğeride Zeytinburnu İyi Parti ilçe başkanlığı tarafından gönderilmişti.
Aldığımız bilgiye göre Derneğin merkezinin kirasını ve tüm kuruluş masrafını , dernekte çalışan 2 Uygur bayanın maaşını ve Dernek başkanının masraflarını finanse eden Amerika’da Faaliyet gösteren Uygur STK,sıın Baskanı olan Kazkistan vatandaşı açılışta yaptığı konuşmada Derneğin Amerika’da Faaliyet gösteren Uygurlarin STK”sı tarafından kurulduğunu. Derneğin Amerika’da Faaliyet gösteren Uygur yapilanmasınınİstanbul şubeleri olduğunu açılış konuşmasında söyledi.
 Dernegin Yönetiminde bulunan 2 kurucu üyenin İyi Parti Zeytinburnu İlçe Başkanlığında  yönetici olmalarından dolayı Amerika ve Kazakistan bağlantıları da soru işareti oldu.
İyi Parti Genel başkanı Meral Akşener’in bu konuda yapacağı açıklamada merak uyandırdı. Akillara iyi Parti’nin   Amerika ve Kazakistan daki derin yapı ile bir ilişkisi  olabilir mi?  Yoksa her şey bir tesadüf mü?B

https://www.vizyonege.com/2021/11/21/tekirdagda-uygur-koyu-hayali-kuran-kazakistanli-uygurlar-dolandirildi-mi/

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.