Site Rengi

Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
Smiley facehttps://cesurtv.com/
''Janvak ''Smiley facehttps://www.jandarmavakfi.com.tr/

Janvak-Jandarma Mensupları Şehit Gazi ve Aileleri Vakfından Gökhan Gülmez Deprem Bölgesindeydi

Janvak-Jandarma Mensupları Şehit Gazi ve Aileleri Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Gülmez ve Ekibi Janvak Mütevelli Heyetş Başkanı Sayın Savaş Karabali’nin Görevlendirmesiyle Aldığı Talimat üzerine Deprem Bölgesinde yardım çalışmalarını ekibiyle birlikte yaptı

26.02.2023
846.929
A+
A-

Janvak-Jandarma mensupları Şehit Gazi ve Aileleri Vakfı Genel Başkanı sayın Savaş Karabali‘nin verdiği talimatla Janvak Basın,Yayın,Halkla İlişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Gülmez Vakıf Yönetim kurulunun Görevlendirmesiyle ve aldığı talimat üzerine İstanbul’da derhal Gıda,Tekstil Malzemesi,Su,Kömür,Battaniye,Çadır,Kefen Bezii,Su ve pek çok Malzemeyi ivedi bir şekilde İstanbul’daki Hayır sever İş İnsanları olan dostlarından temin ederek Janvak Gökhan Gülmez’in İstanbul ekibiyle ivedi olarak Depremzede vatandaşlarımıza yardım etmek üzere yola çıktı.

Janvak İstanbul ekibi Yol Boyunca Janvak Yönetim kurulu başkanı sayın Savaş Karabali ile her an iletişimde olup,Janvak Gnl.Bşkn. Sayı Savaş Karabalinin talimatları doğrultusunda Depremde zarar gören her ilin giriş ve çıkışlarında Görev yapan Polis ve Jandarma Uygulama noktalarını tek tek ziyaret edip Uygulama noktalarında bulunan Güvenlik Güçlerimizin İhtiyacı olan Gıda,su gibi bazı Temel ihtiyaçları talepler doğrultusunda karşıladılar.

Janvak İstanbul Ekibi Depremde zarar gören 11 İlimizin tamamına giderek Gittiği illerdeki Köyler ve ilçeleride ziyaret ederek Depremzede Vatandaşlarımızın İhtiyaçlarını araçlarındaki malzemeleri tek tek dağıtarak Böyle zor bir günde 13 gün -20 Derecelere varan Karlı Buzlu yollarda Janvak olarak onların acılarına,Sorunlarına dertlerine ortak oldular.

Depremde Hayatını kaybeden Şehitlerimizin Mekanları cennet olsun.Yüce Allahımız sevenlerine sabırlar eylesin.Depremde Yaralanan Tüm Milletimize acil lşifalar diliyoruz.

Janvak Genel Bşk.Yrd.Gökhan Gülmez Yaptığı açıklamada Gittiğimiz her il,ilçe,köy ve mahallelerde Tüm Devletimizin ilgili kurumları,STK’larımız ve Milletimiz el ele vererek oradaydı.Devletimiz yapılması gereken her şeyi Milltine yapmıştır.Sağlık personellerimiz ve Tüm arama Kurtarma ekiplerimiz,Askerimiz,Polisimiz kısacası Tüm Türkiye Bu Acı olayda bir kez daha Birbirine kenetlenerek Depremin yaralarını hep birlikte sarmak için yapılması gereken her şeyi yapmıştır.

Kadim Devletimiz Deprem sonrasında tüm imkanlarıyla ve gücüyle başarılı bir şekilde Deprem sonrası süreci yönetmiştir.

Tüm Siyasi Parti Genel Başkanları,Belediye Başkanları ve Tüm Türkiye Deprem bölgesinde yapılması gereken her yardımı ve müdehaleyi yapmıştır.

Buradan   Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a,Siyasi Parti Genel Başkanlarına,Belediye Başkanlarına,STK Başkanlarına ve orada bulunan bulunmayan Tüm halkımıza Janvak Olarak TEŞEKKÜRLERİMİ,SAYGILARIMI,Sevgimi iletiyorum.

Yaşanılan Depremde bir kez daha gördükki 72 Millet her olumsuz zamanda Birlik beraberlik içersinde tek vucut oluyor.Ne mutlu Türküm diyene.

Ben her zaman Vatanımla,Bayrağımla,Milletimle gurur duydum.Böyle acı bir gündede Gözlerimizden yaşlar gelsede orada dimdik ayakta durarak yapmamız gereken görevimizi yapmaktanda Bir ömür boyu gurur duyacağım.

Janvak Yönetim kurulunada Deprem Bölgesinde yapmış olduğu organize yardım çalışmalarından ve Şahsıma vermiş oldukları vazifeden dolayıda Teşekkür ederim. ( Gökhan Gülmez )

DEPREM BİLGİSİ

2023 Kahramanmaraş depremleri ya da 2023 Türkiye-Suriye depremleri, 6 Şubat 2023’te dokuz saat arayla meydana gelen, merkez üsleri sırasıyla Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan, 7,8 Mw  ve 7,5 Mw  büyüklüklerindeki iki depremdir. Depremler, Mercalli şiddet ölçeğine göre en yüksek şiddet seviyesi olan XII (Afetsel) olarak ölçüldü. Depremler sonucunda Türkiye’de resmî rakamlara göre en az 50 bin 783, Suriye’de ise en az 8 bin 476 kişi hayatını kaybetti ve toplam 122 binden fazla kişi ise yaralandı. Depremlerin ardından büyüklüğü 6,7 Mw ’e kadar varan 40 binden fazla artçı sarsıntı gerçekleşti.

Pazarcık merkezli ilk deprem, Türkiye ve Suriye’nin yanı sıra Lübnan, Kıbrıs, Irak, İsrail, Ürdün, İran ve Mısır’ın da yer aldığı geniş bir coğrafyada hissedildi. İki büyük deprem, yaklaşık 350.000 km2 (140.000 mil kare) alanda hasara yol açtı ve 14 milyon kişiyi etkiledi. Türkiye’de birçok tarihî yapı da dahil 35 binden fazla bina yıkıldı ve 300 bine yakın bina ağır hasar aldı. Afet sonrası 2 milyondan fazla kişi barınma sorunu yaşarken en az 5 milyon kişi farklı bölgelere göç etti. Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO), depremler sonucu Türkiye’de 658 bin, Suriye’de ise 170 bin çalışanın geçim olanaklarını kaybettiğini duyurdu.

Kadim Devletimiz, deprem bölgesi için doğal afet ve salgın gibi acil durumlarda uluslararası kuruluş ve ülkelerden yardım çağrılarını kapsayan en yüksek acil durum olan 4. seviye alarm ilan edildiğini açıkladı. Ayrıca depremlerden etkilenen 10 ilde 3 ay süreyle olağanüstü hâl ilan edildi. Dünya Sağlık Örgütü, depremler için 3. seviye acil durum ilan etti. 102 ülke Türkiye’ye yardım teklifinde bulunurken 94 ülkeden gelen 141 binden fazla kişi arama kurtarma çalışmalarına dahil oldu. Onlarca ülke ilk yardım malzemesi, teçhizat, sağlık ekibi gönderdi ve taziye mesajları yayımladı. Ayrıca Ermenistan-Türkiye sınırı yardım sevkiyatı için otuz yıl aradan sonra ilk kez açıldı.

2023 Meclis Deprem Araştırma Komisyonu’nun raporuna göre depremin toplam maliyeti Türkiye’de 148.8 milyar $ oldu. Türkiye’nin 2023 gayrisafi yurt içi hasılasının %9’una denk gelen maddi zarar, 1999 Marmara Depremi’nin yol açtığı maddi kaybın yaklaşık 6 katından fazla oldu. Dünya Bankası, depremlerin Suriye’ye doğrudan maliyetinin ise toplamda 5,1 milyar $ olduğunu duyurdu. İki ülkede toplam 153.9 milyar $ maddi zarara yol açan depremler, dünyada en çok maddi zarara sebep olan üçüncü deprem oldu.

Pazarcık’ta meydana gelen ilk deprem, 1668 Kuzey Anadolu depreminden sonra Anadolu topraklarında gerçekleşen en büyük ikinci deprem ve Türkiye Cumhuriyeti tarihinde kaydedilen en büyük deprem olarak kayıtlara geçti. Elbistan merkezli ikinci deprem ise Türkiye’de meydana gelen depremler arasında en büyük üçüncü deprem oldu. Depremler, 1939 Erzincan depremini geride bırakarak Türkiye’de, 1822 Halep depremini geride bırakarak Suriye’de en ölümcül deprem oldu. Aynı zamanda, 300 binden fazla insanın öldüğü 2010 Haiti depreminden bu yana dünya çapındaki en ölümcül depremdir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.