Site Rengi

Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
Smiley facehttps://cesurtv.com/
''Janvak ''Smiley facehttps://www.jandarmavakfi.com.tr/

1923’ten 2023’e Türkiye I Gökhan Gülmez

Türkiye’nin zaman zaman ekonomik istikrarsızlıktan siyasi çalkantılara birçok zorlukla karşı karşıya kaldığı doğrudur, ancak bu zorlukların üstesinden gelerek Avrupa ve Asya’nın en etkili ülkelerinden biri haline gelmiştir

29.03.2023
121.599
A+
A-
Gökhan Gülmez

Araştırmacı Gazeteci Yazar Gökhan Gülmez

Türkiye, geçtiğimiz yüzyılda, 1923’ten 2023’e kadar muazzam bir ilerleme kaydetti. Türkiye, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinin ilk günlerinden modern ve canlı bir ülkeye dönüşmesine kadar çok yol kat etti. Bu süre zarfında, dünyadaki birçok ülke için önemli bir stratejik ortak haline geldi.

Türkiye’nin zaman zaman ekonomik istikrarsızlıktan siyasi çalkantılara birçok zorlukla karşı karşıya kaldığı doğrudur, ancak bu zorlukların üstesinden gelerek Avrupa ve Asya’nın en etkili ülkelerinden biri haline gelmiştir. Türkiye halkı, Avrupa Birliği’ne katılım gibi reformlar sayesinde güçlü bir ekonomi yaratabilmiş ve toplumlarını güvence altına alabilmiştir.

Türkiye, giderek istikrarsızlaşan küresel manzarada bir umut sembolü olarak duruyor ve uluslararası ilişkilerde önemli bir oyuncu olmaya daha uzun yıllar devam edecek.

Geride kalan 100 yıl, Türkiye için heyecanlı bir büyüme ve gelişme yolculuğu oldu. 1923’ten 2023’e kadar ülke ekonomisinde, altyapısında, siyasetinde ve kültüründe büyük değişiklikler gördü. Ülke, bölgede lider ve Birleşmiş Milletler üyesi haline geldi. Bu yazıda Türkiye’nin geçtiğimiz yüzyılda nasıl değiştiğini ve gelecekte bizi neler beklediğini inceleyeceğiz. Teknolojinin bu dönüşümde nasıl bir rol oynadığına ve Türkiye’nin geleceğini şekillendirmeye nasıl devam edeceğine bakacağız. Ayrıca, ekonomik refahın artması ve vatandaşların eğitime erişiminin iyileştirilmesi gibi bu süre zarfında meydana gelen önemli gelişmeleri de inceleyeceğiz. Son olarak, küresel bir güç olma yolunda ilerleyen Türkiye’den önümüzdeki on yılda neler bekleyebileceğimizi tartışacağız.

Türkiye son yüzyılda ekonomik kalkınma ve siyasi istikrar açısından önemli bir dönüşüm geçirdi. 1923’ten 2023’e kadar ülke, onu bölgenin en güçlü ülkelerinden biri haline getiren dramatik bir dönüşüm gördü. Bu yıllar boyunca Türkiye, vatandaşları için yüksek bir yaşam standardı sağlamayı başarırken, altyapısını ve ekonomisini geliştirmede kayda değer bir başarı elde etti. Bu yazıda, Türkiye’nin geçen yüzyılda nasıl değiştiğini ve bugün hangi zorluklarla karşı karşıya olduğunu inceleyeceğiz. Gelecekte daha da güçlü bir ulus olma yolundaki yolculuğuna devam eden bu görkemli ülkeyi bekleyen potansiyel fırsatları da tartışacağız.

Haber : Gökhan Gülmez

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.