Site Rengi

Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
Smiley facehttps://cesurtv.com/
''Janvak ''Smiley facehttps://www.jandarmavakfi.com.tr/

Büyükada Belediye Başkanı Erdem Gül’e Vatandaşın Deprem tepkisi,Bu İmarları,Ruhsatları Kim verdi ? Diye sordu

12.06.2023
146.250
A+
A-

Haber : Gökhan Gülmez

Geçtiğimiz aylarda Büyükada Anadolu Kulübü’nde olası Marmara depreminin Adalara etkisinin tartışıldığı bir toplantı gerçekleştirilmiş. Toplantıya katılan Adalar Kaymakamı Dr. Mustafa Ayhan depremle ilgili bir konuşma yapmış, Prof. Dr. Haluk Eyidoğan, İTÜ Mimarlık Fakültesi’nde Öğretim Üyesi Dr. Umut Almaç ile İmar ve Şehircilik Müdürü Hüseyin Yılmaz birer sunumlar yapmışlar. CHP’li Adalar Belediyesi tarafından düzenlenen deprem konulu bir panel de konuşma yapan CHP’li eski yönetici Arif Aydın, “15 yıldır yerelde iktidarız. Son 4 yıldır Büyükşehir Belediyesi’nde ve Adalarda da iktidarız. Belediye Binamız riski yapı ama onu yıkıp yapmamışız.

detail-photo-fancybox-0

İğneyi önce kendimize batırmalıyız” eleştirisinde bulununca eski CHP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Haluk Eyidoğan tarafından sözü kesildi. sözü Prof. Dr. Haluk Eyidoğan tarafından kesilmiş !

CHP’li eski yönetici Arif Aydın, bu olaya tepki gösterip elindeki mikrofonu Kaymakam,Belediye Başkanı ve diğer konuşmacıların oturduğu masaya bıraktı.

CHP’li eski yönetici Arif Aydın, Toplantıda ,Belediye binasının yıkım kararı olduğu, halde 15 yıldır neden Belediye Binasını niye yıkmadıklarını, niye yapmadıklarını, orada birinci derecede akrabalarının olduğunu, 15 yıldır yerelde (CHP yi kastederek) iktidarda olduklarını, 4 yıldırda Büyükşehirde ve adada iktidar olduklarını söylemeye çalışırken jeofizikçi Prof. Dr. Haluk Eyidoğan tarafından sözünün kesilmesi üzerine mikrofonu bırakarak kenara çekildi.

detail-photo-fancybox-1

Daha sonra söz alan Adalı bir başka vatandaş Yaşar Çelik bir adalı vatandaşımız bu sefer Tepki göstererek , Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül’ü ağır bir şekilde eşleştirerek “bu İmarları,ruhsatları kim veriyor” diye sordu.

Bir profesör düşünün, kendini ifade etmek isteyen, önemli bir sorunu gündeme getirip konuşmak isteyen bir konuşmacının siyaset yaparak sözünü kesiyor . Konuşmacı “belediye binamız kaçak, orada birinci derecede akrabalarımız var” diyerek endişesini dile getirmeye çalışırken, jeofizikçi adalı profesör dediğimiz 24. Dönem CHP İstanbul Milletvekili Eyidoğan kendisine yakışmayan bir şekilde sözünü kesiyor.

Neden kesiyor? Konuşmacı kendi partisi CHP’yi eleştiriyor diye kesiyor… İnsanların kendi ve sevdiklerinin canlarından endişe duyuyor Adayı yönetenler ise Görevlerini layıkıyla yapmadıkları için onların konuşmalarını engelliyorlar.

Ben soruyorum Hak,Hukuk,Adalet diyen Siyasi parti Genel Başkanı neden 15 Yıldır Adaları sizin Partiniz yönetirken adalar hakkında Deprem Güvenlik önlemini almadınız ?

Biz soruyoruz 4,5 Yıldır İstanbulu Yöneten CHP’li Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu Neden Adalar Belediyesinin Yıkım Kararı olan Adalar Belediyesininin binasını yıkmadınız ?

Heykellere,Sanatçılara,Saçma sapan Projelere Milyonlarca TL Ödeme yapacağınıza Milyarlarca TL Bütçesi olan İstanbul Büyük Şehir belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Neden Adalar Belediyesi Binasını yıkıp yerine Bina yapmadın.!…

Olası Bir Depremde Adalar Belediye Binası yıkılırsa ve Deprem sonucunda Bir Veya Birden Fazla Vatandaşımız yaralanırsa Veya Hayatını Kaybederse bunun Tek ve Tek sorumluları Aşağıda madde madde ismini yazacağım şahıslardır. Böyle Bir sacı olay yaşarsak Sorumlular hakkında davalar açılıp bu davayıda sonuna kadar Yerel ve Ulusal Basın Takip edecektir.

ADALAR BELEDİYESİNİ YIKMAYIP YENİ BİNA YAPMAYAN SORUMLULAR

1- 15 Yıldır Adalar Belediye Başkanı olanlar ve Eski Gazeteci Erdem Gül

2- 15 Yıldır Adalarda Görev Yapmış İmardan Sorumlu Belediye Başkan Yardımcıları

3- 15 Yıldır Adalar Belediyesinde Görev yapmış İmar Müdürleri

4-15 Yıldır Adalar Belediyesinde Görev Yapmış İmar Şefleri ve Mimar Mühendisleri

5- 15 Yıldır Adalar Belediyesinde Görev yapmış ve Şu an yapan Belediye Meclis Üyeleri

6- İstanbul BüyükŞehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İBB İmardan sorumlu Başkanlar ve Müdürler ve Meclis üyeleri

7-15 Yıldır Büyükada da Görev Yapan Kaymakamlar ve Şuanki Mevcut Kaymakam

8- Adalardan Sorumlu Vali yardımcıları

Yukarıda İsim ve Görevlerini açık bir şekilde yazdığım her kes Görevlerini Bilerek veya Bilmeyerek Olası Depremde Yıkılabileceği Tespit edilmiş ve Yıkım Kararı oaln Adalar Belediyesi Binasını Yıkmadıkları Birinci Derecede için sorumludurlar.

2 saatlik Bir Konser için Şarkıcılara Milyonlarca Para ödeyen ve Başka il ve İlçelere Gidip Çeşitli Projelere Milyonlarca belki 15 yılı topladığın zaman Milyarlarca TL lik yatırım veya yardım yapan İBBB Büyük Adadaki Belediye binasını neden yıkmadı ?

detail-photo-fancybox-2

CHP’li Adalar Belediyesi tarafından düzenlenen deprem konulu bir panel de konuşma yapan CHP’li eski yönetici Arif Aydın, “15 yıldır yerelde iktidarız. Son 4 yıldır Büyükşehir Belediyesi’nde ve Adalarda da iktidarız. Belediye Binamız riski yapı ama onu yıkıp yapmamışız.İğneyi önce kendimize batırmalıyız” eleştirisinde bulununca eski CHP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Haluk Eyidoğan tarafından sözü kesildi.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan asrın en büyük depremi sonrasında Adalar Belediyesi tarafından organize edilen deprem panelinde de bu konu tekrar gündeme geldi. Büyükada Anadolu Kulübü’nde olası Marmara depreminin Adalara etkisinin tartışıldığı bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya katılan Adalar Kaymakamı Dr. Mustafa Ayhan depremle ilgili bir konuşma yaptı. Kaymakamın ardından 24. Dönem CHP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Haluk Eyidoğan, İTÜ Mimarlık Fakültesi’nde Öğretim Üyesi Dr. Umut Almaç ile İmar ve Şehircilik Müdürü Hüseyin Yılmaz da birer sunum gerçekleştirdi.

CHP’Lİ ESKİ MİLLETVEKİLİ TARAFINDAN SÖZÜ KESİLDİ

Sunumların ardından konuşmalara geçildi. Bu esnada söz alan CHP’li eski yöneticilerden Arif Aydın, “İğneyi önce kendimize batırmamız gerekiyor” diyerek başladığı konuşmasında, belediye binasının yıkım kararı olduğunu, bunu niye yıkmadıklarını, niye yapmadıklarını sordu. Aydın konuşmasında, “1999 depremi sonrasında Haluk hocam yine böyle bir kalabalığa sunum yapmıştı. Çünkü o zaman yaşamıştık depremi. Şimdi bilim de geliştiği için biraz daha gelişmiş şekliyle anlattı.

24 yıl öncesini anlatan Haluk Hocam, bizim 15 yıllık yerel iktidarımızda, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun dediği gibi ‘iğneyi önce kendimize batırmamız lazım.‘ Öncelikle bizim yapmamış gereken bir şey var, belediye binamız için yıkım kararı alınmış. Bunu neden yıkmadık? Neden yapılmadı? Orada 1’inci dereceden akrabalarımız var. 15 yıldır da biz yerelde de iktidarız. Son 4 yıldır Büyükşehir Belediyesi’nde ve Adalar’da da iktidarız” ifadelerini kullandı. Bu sırada araya giren 24. Dönem CHP İstanbul Milletvekili, Jeofizikçi Prof. Dr. Eyidoğan, Aydın’ın sözünü kesti. Sözü kesilen Eyidoğan ise mikrofonu bırakarak kenara çekildi.

BU RUHSATLARI KİM VERİYOR ?

CHP’nin eski Milletvekili tarafından konuşması engellenen Eyidoğan’ın ardından Adalı bir başka vatandaş Yaşar Çelik de Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül’ü ağır bir şekilde eşleştirerek “Bu ruhsatları kim veriyor?” diyerek eleştirdi.

Çelik yaptığı konuşmada, “Adam demir bağlıyor, beton döküyor. İmar Müdürlüğü’nden, görevliler gelip ne demiri ne de betonu kontrol ediyor. Bu Adalar’da onlarca kaçak yapı var ama bunların ruhsatını kim verdi. Deprem öldürmüyor adamı bina öldürüyor” diyerek tepki gösterdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.