Site Rengi

Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
Smiley facehttps://cesurtv.com/
''Janvak ''Smiley facehttps://www.jandarmavakfi.com.tr/

Hunter Biden ateşli silahlar ve vergi kaçakçılığıyla ilgili 9 suçlamayla suçlandı

09.12.2023
143
A+
A-

ABD Başkanı Joe Biden’ın oğlu Hunter Biden, Perşembe günü geç saatlerde Kaliforniya’da Adalet Bakanlığı’nın vergileriyle ilgili soruşturmasıyla ilgili dokuz suçlamayla suçlandı ve bu, kendisine bu yıl yöneltilen ikinci iddianame oldu.

ABD Kaliforniya Merkez Bölgesi Bölge Mahkemesinde sunulan iddianameye göre suçlamalar arasında vergi beyanında bulunmama ve ödememe, vergi değerlendirmesinden kaçınma ve sahte veya hileli vergi beyannamesi doldurma yer alıyor.

Delaware’deki federal ateşli silah suçlamalarına ek olarak, Hunter Biden’ın 2018’de uyuşturucu kullanıcılarının silah sahibi olmasına karşı bir yasayı çiğnediği iddiasıyla yeni suçlamalar geldi.

Özel Savcı David Weiss’in başkanın oğluna karşı açtığı ikinci ceza davası olan iddianame, Hunter Biden’ın 2016 ile 2019 yılları arasında en az 1,4 milyon ABD doları federal vergi ödememek üzere dört yıllık bir plan yaptığını gösterdi.

Bireyin ikamet yeri olan Kaliforniya’da sunulan yasal başvurular, narkotik ve yetişkinlere yönelik eğlenceden gösterişli konaklama ve nadir otomobillere kadar geniş bir yelpazeyi kapsayan harcamaları tasvir ediyor.

İddianamede, yalnızca 2018 yılında Hunter Biden’ın “kadınlara yaklaşık 383.000 ABD doları, giyim ve aksesuara ise 151.000 ABD doları harcadığı” yazıyordu.

Savcı, “Kısacası vergileri dışında her şeyi” diye yazdı.

Özel avukata göre Hunter Biden suçlu bulunması halinde 17 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalabilir.

Weiss, başkanın oğlunu soruşturmaya ilk olarak beş yıl önce, eski ABD Başkanı Donald Trump tarafından atanan Delaware’in ABD avukatı olarak başlamıştı.

Eylül ayında Hunter Biden’a silahla ilgili ayrı suçlamalarla dava açıldı.

2024 başkanlık seçimlerine bir yıldan az bir süre kala, ABD başkanı Cumhuriyetçilerin görevden alınma süreciyle mücadele ederken, görevdeki bir başkanın suçla itham edilen ilk çocuğu olan oğlu, iki ceza davasında hapisten kaçma mücadelesi verecek.

Şu an itibariyle Joe Biden’ın mevcut veya geçmiş resmi görevlerinde pozisyonunu kötüye kullandığını veya yasa dışı ödemeleri kabul ettiğini gösteren hiçbir kanıt ortaya çıkmadı. Ancak Biden ailesinin uluslararası iş ilişkilerine ilişkin etik kaygılar gündeme geldi.

Hunter Biden’a yönelik uzun ve farklı cezai soruşturmanın, müzakere edilen bir savunma anlaşması yoluyla sonuçlanması bekleniyordu; bu anlaşmaya göre Biden, kabahat vergi ihlallerinden dolayı suçlu olduğunu kabul ettikten sonra iki yıllık bir deneme süresine sahip olacaktı. Ek olarak, yasal karışıklıklardan arınmış bir kayıt tutması koşuluyla, ateşli silahla ilgili suçlama nedeniyle kovuşturmayı önleyebilirdi.

Beyaz Saray, Perşembe günkü iddianame hakkında yorum yapmayı reddetti ve soruları Adalet Bakanlığı’na veya Hunter Biden’ın kişisel temsilcisine yöneltti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.