ABD, Uygurlara insan hakları ihlalleri iddiasıyla iki Çinli yetkiliye yaptırım uyguladı.
Sincan: ABD yaptırım listesine daha fazla Çinli yetkili ve şirket ekledi
- Washington, eski bir eyalet polis şefi ve Birleşik Cephe Çalışma Departmanı kadrosunun mal varlıklarını dondurduğunu açıkladı
- Pekin, eylemin Çin’in iç işlerine büyük müdahale anlamına geldiğini söyledi
Ofis, yetkililerin ABD varlıklarını dondurduğunu ve herhangi bir “ABD’li kişinin” veya ABD’de bulunan herhangi birinin, ofisten izin almadıkça mülkle işlem yapmasını yasakladığını söyledi; bu, alınması zor bir izindir.
Aynı gün ABD Dışişleri Bakanlığı, Gao ve Hu’nun ABD’ye girişini yasakladı.
Bir şirket şeker üretimi, bir diğeri tekstil, üçüncüsü ise elektrik malzemeleri ve pil aksesuarlarıyla ilgileniyor.
Washington’daki Çin büyükelçiliği sözcüsü Liu Pengyu, Çin’in yaptırımları kınadığını söyledi.
“Bu tür eylemler Çin’in iç işlerine büyük ölçüde müdahale ediyor, uluslararası ilişkileri düzenleyen temel normları açıkça ihlal ediyor ve Çin-ABD ilişkilerini ciddi şekilde baltalıyor” dedi.
Kariyerli bir polis memuru olan Gao, 2009’dan 2022’ye kadar parti sekreteri ve şefi olarak Ili vilayetinin kamu güvenliği bürosuna başkanlık etti. 2017’de vilayetin siyasi ve hukuki işler komisyonunun sekreter yardımcısı oldu.
Hu, en az 2016 yılından bu yana Birleşik Cephe Çalışma Departmanı’nın dokuzuncu bürosunun başkan yardımcısı olarak görev yapıyor.
Bakanlığın WeChat hesabı, büronun Sincan’da istikrar, etnik birlik, siyasi ideoloji, ekonomik kalkınma, eğitim ve emeğin sağlanmasına ilişkin politikaları koordine ettiğini ve yönlendirdiğini söylüyor. Aynı zamanda “önemli ve hassas konuların” araştırılmasından da sorumludur.
Hu, 2018’de Birleşmiş Milletler Irk Ayrımcılığının Ortadan Kaldırılması Komitesi’ne, Sincan’da “yeniden eğitim merkezleri” veya “aşırılıkla mücadele eğitim merkezleri” bulunmadığını söyledi.
Raporda, muğlak kavramların yetkililere yetkilerini çok az gözetim altında kullanma konusunda geniş takdir yetkisi tanıdığı, bunun da 2017 ile 2019 yılları arasında Sincan’da “mesleki okullar” da dahil olmak üzere tesislerde “Uygur ve çoğunluğu Müslüman olan diğer toplulukların üyelerinin özgürlüklerinden büyük çapta keyfi olarak yoksun bırakılmasına” yol açtığı belirtildi. eğitim ve öğretim merkezleri”.
Pekin, Sincan’da herhangi bir toplama kampının bulunmadığını, yalnızca “radikalleşmeyi önleme” ve terörle mücadele okulları olarak kurulan “mesleki eğitim ve öğretim merkezlerinin” bulunduğunu söyledi.
BM raporunu “yanlış bilgilerden oluşan bir parça parça” olduğu gerekçesiyle reddetti.