Emniyet yetkilileri, olaya ilişkin kanıt bulmak maksadıyla dün mühendislerden birinin evinde de arama yapıldığı bilgisini paylaştı.
Yerel basına konuşan bir polis yetkilisi, soruşturmaya ilişkin detay verilmeyeceğini, soruşturmanın Savunma Tedarik Programı Yasası’nın ihlali şüphesiyle yürütüldüğünü söyledi.
Güney Kore tarafından geliştirilmekte olan “KF-21” tipi savaş uçaklarının teknik bilgilerini çaldıkları iddiasıyla şubatta haklarında soruşturma başlatılan KAI çalışanı Endonezyalı mühendislerin ülke dışına çıkışı yasaklanmıştı.
KF-21 Boramae Savaş Uçağı Programı
KF-X olarak adlandırılan KF-21 programı, Güney Kore hükümeti tarafından yürütülen şimdiye kadarki en büyük savunma projesi olarak biliniyor.
Dördüncü nesil bir avcı uçağına kıyasla görünürlüğü çok düşük olan 4,5 nesil KF-21 Boramae uçağının geliştirilme bedeli için, Endonezya’nın da yüzde 20 katkıda bulunmayı taahhüt ettiği 8,8 trilyon won (7,1 milyar $) bütçe ayrılmış durumda.
Proje, 2015’ten 2028’e kadar 13 yıl boyunca iki aşamadan oluşmaktadır. İlk aşama, uçağın geliştirilmesine ve 2015 ile 2026 yılları arasında havadan havaya muharebe için kabiliyetlerin geliştirilmesine odaklanıyor. Havadan karaya operasyonları yürütmek için havadan karaya atış kabiliyetleri 2026 ile 2028 yılları arasında yapılacak olan ikinci aşamada geliştirilecek.
Korea Aerospace Industries (KAI), 2032 yılına kadar Güney Kore Hava Kuvvetleri’ne 120 adet KF-21 Boramae savaş uçağı teslim etmeyi hedefliyor.
Kaynak: SavunmaSanayiST.com