İstanbul °C
İstanbul trafiğinde bayram tatili yoğunluğu
Mahmutbey gişeler mevkisinden Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve, D-100 kara yolunda Bakırköy`den 15 Temmuz Şehitler Köprüsü girişine kadar yoğunluk oluştu.Trafik yoğunluğu yüzde 71 olarak ölçüldü.
Ramazan Bayramı dolayısıyla köprü ve otoyollar ile toplu taşıma araçlarının ücretsiz olduğu İstanbul’un bazı noktalarında hem trafik hem de yolcu yoğunluğu oluştu.
1
Avrupa Yakası`nda D-100 kara yolu Hadımköy ve TEM Otoyolu Bahçeşehir mevkilerinde çift yönlü oluşan yoğunluk trafiğin ağır seyretmesine sebep oldu.
2
Avrupa`dan Anadolu Yakası`na geçişte, TEM Otoyolu`nda Mahmutbey gişeler mevkisinden Fatih Sultan Mehmet Köprüsü güzergahında trafik yavaş ilerlerken, D-100 kara yolunda Bakırköy`den 15 Temmuz Şehitler Köprüsü girişine kadar yoğunluk oluştu.
3
İstanbul Boğazı`nın her iki kıyısında ve kentin sahil kesimlerinde de trafik yoğunluğu yaşanırken, Sarayburnu`ndan Eyüpsultan`a kadar olan güzergahta araçlar yavaş ilerledi.
4
Trafik yoğunluğu yüzde 71`e çıktı
Anadolu Yakası`nda da D-100 kara yolunda Tuzla`dan Kadıköy`e kadar trafik yavaş ilerlerken, TEM Otoyolu`nda ise Sultanbeyli`den başlayan trafik yoğunluğu Ataşehir ve Üsküdar mevkisine kadar devam etti. Altunizade`de de 15 Temmuz Şehitler Köprüsü mevkisinde trafik yavaş seyretti. Yine Ataşehir`den Fatih Sultan Mehmet Köprüsü`ne kadar da araçlar trafikte ağır ilerledi.
5
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Cep Trafik Uygulaması`na göre, saat 15.00 itibarıyla trafik yoğunluğu yüzde 71 olarak ölçüldü.
6
Duraklarda kalabalık oluştu
Öte yandan, güneşli havanın etkili olduğu Ramazan Bayramı`nın ikinci gününde vatandaşlar dışarı çıkmayı tercih etti. İstanbul`daki metro, metrobüs, otobüs, Marmaray ve deniz taşıtlarının ücretsiz olması, toplu ulaşım araçlarında kalabalık oluşturdu.
Ramazan Bayramı tatili ve güneşli havanın etkisiyle tarihi yarımada, yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra İstanbulluların akınına uğradı.
1
Bayramın ikinci gününü İstanbul`un tarihi ve turistik yerlerini gezip değerlendirmek isteyen vatandaşlar Sultanahmet Meydanı, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi ile Yerebatan Sarnıcı`nın bulunduğu alanda yoğunluk oluşturdu.
2
İstanbul`un ünlü lezzetleri mısır, simit ve kestane satın alanlar, banklarda ve çimlerde oturarak güzel havanın tadını çıkardı.
3
Bazı ziyaretçiler cep telefonlarıyla özçekim yaptı, bazıları ise Ayasofya`nın önünde fotoğraf çektirdi.
4
Yabancı turistler, bireysel olarak veya kafilelerdeki rehberler eşliğinde tarihi mekanları dolaştı.
5
Tarihi yarımadaya kent içinden ve il dışından gelen vatandaşlar müze ve camileri ziyaret etti.
6
Ailesiyle gezen Harun Sevinç, bayram harçlıklarını topladıktan sonra ailecek gezmeye çıktıklarını söyledi.
7
Buradan sonra parka gitmek istediğini dile getiren Sevinç, meydanın çok kalabalık olduğunu ifade etti.
8
Annesi Halime Sevinç, şehir dışından gelen kardeşini İstanbul gezisine çıkardıklarını belirtti.
9
Ayasofya`nın önünde eşinin fotoğraflarını çeken Nurcan Kandeğer, Şile`den geldiklerini söyledi.
10
Kandeğer, “Yerebatan Sarnıcı`nı gezdik, şimdi Ayasofya`yı gezeceğiz. Çocuklar tatile, başka yerlere gitti. Biz de buralarda vakit geçiriyoruz.” dedi.
11
Eşiyle tarihi ve turistik kenti gezen Ahmet Özcan, “Bayram dolayısıyla Ordu`dan geldim. Fındık zamanı hep oradayım. İstanbul çok güzel, her şeye değer. İnsanların güzelliğine bakın. Ayasofya`ya giriyorlar, çıkıyorlar.” diye konuştu.
12
“Ayasofya`yı, köprüleri görmeye geldik, güzel oldu”
Emre Işık ise ailesiyle gezdiğini, bayramın çok güzel geçtiğini anlattı. Tarihi yarımadanın çok kalabalık olduğuna dikkati çeken Işık, “Ayasofya`yı, köprüleri görmeye geldik, güzel oldu. Dün akrabalarımızı ziyarete gittik, büyüklerimizin ellerini öptük, harçlık aldık. Beğendim buraları. Ayasofya`ya giremedik, çok kalabalık. Sıra gelirse gireceğiz.” ifadelerini kullandı.
YORUMLAR