Site Rengi

Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
Smiley facehttps://cesurtv.com/
''Janvak ''Smiley facehttps://www.jandarmavakfi.com.tr/

Dilan Polat;”Avukat ‘Hüseyin Kaya’ ile karşılıklı anlaşarak yollarımızı ayırdık

16.06.2024
182
A+
A-

Polat’ın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda avukat Hüseyin Kaya ile yollarının ayrıldığı belirtildi.  Avukat Hüseyin Kaya’nın da ayrılığı doğruladığını ifade etti.

İstanbul merkezli 6 ilde Dilan Polat ile eşi Engin Polat’ın da tutuklandığı soruşturma kapsamında, aralarında Dilan Polat’ın kardeşleri Can ve Sıla Doğu’nun da bulunduğu 11 şüphelinin tahliyesine karar verilmişti. Dilan Polat cephesinde yeni bir gelişme yaşandı.
Kardeşleri tahliye edilmişti! Dilan Polat cephesinde yeni gelişme... Dikkat çeken paylaşım 'Avukatı da doğruladı'

Türkiye’nin aylarca konuştuğu Dilan Polat – Engin Polat çiftinin tutuklanması olayında yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Hakimlik, Dilan Polat’ın kardeşleri Can ve Sinem Sıla Doğu ile Can Polat, Gökay Bekar, Halit Polat, Harun Abak, Metin Yılmaz, Mustafa Özalp, Nilgün Yılmaz, Uğurcan Ayyıldız ve Zekai Tepe’nin adli kontrol hükümleri uygulanarak tahliye edilmesine hükmetti. 11 şüpheli tahliye edilirken Dilan Polat cephesinde yeni bir gelişme daha yaşandı.

08_Nisan_04 ekim_13_AA-32643270

Şüpheli Sıla Doğu’nun avukatı Sibel Karaosmanoğlu ise müvekkilinin, ablası Dilan Polat ile 137 şirketten sadece 1 tanesinde ilişkisinin olduğunu, bunun dışında tamamen bağımsız çalıştıklarını öne sürmüştü. Tahliye talebinde bulunan avukat Karaosmanoğlu, Sıla Doğu’nun tutuklu kalmasının tek sebebinin Dilan Polat’ın ablası olması olduğunu ifade etmişti.

Hakimlik, şüpheliler Dilan Polat, Engin Polat, Sezgin Polat, Alper Kürşat Polat ve Ahmet Gün’ün de tutukluluk halinin devamına hükmetmişti. Kararda, Dilan Polat hakkında Adli Tıp Kurumunun Türk Ceza Kanunu’ndaki “akıl hastalarına özgü güvenlik tedbirleri” maddesinin uygun olduğu yönünde mütalaa verdiği, ancak soruşturmaya konu suçun bu rapor ile bir ilgisinin olmadığı kaydedilmişti. Adli tıp raporunda Dilan Polat’ın doğrudan güncel durum tespitinin yapıldığı belirtilen kararda, Polat’ın tutukluluk yönünden lehe değerlendirilmesini gerektirecek kanun maddesine raporda değinilmediği vurgulanmıştı.

thumbs_b_c_b93482e3bc84ad73b95d77a9327168a2Kararda, Dilan Polat’ın cezaevinde bulunmasının bir tehlike arz etmediği yönünde sağlık kurulu raporları bulunduğu, ilk verilen tutuklama kararlarındaki gerekçelerin güncel ve geçerli olduğu ifade edilmişti. Delillerin toplanma aşamasında olması ve ana raporun halen dosyaya gelmemesi sebebiyle delil karartma ihtimalinin bulunduğuna dikkati çekilen kararda, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin içtihatları, takdir edilen tedbirin ölçülülük ilkesine şu aşamada aykırılık teşkil etmemesi, tutuklu kalınan süre, tutuklamanın mahiyeti, suçla kanunda öngörülen ceza miktarının üst sınırı birlikte değerlendirildiğinde, Dilan Polat hakkında adli kontrol hükümlerinin yetersiz kalacağı belirtilmişti.

E1Yaşanan bu gelişmelerin ardından Dilan Polat’ın sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapıldı.

Gazeteci Emrullah Erdinç, Dilan Polat’ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre Avukat Hüseyin Kaya ile yollarının ayrıldığını belirtirken Avukat Hüseyin Kaya’nın da ayrılığı doğruladığını ifade etti.

Dilan Polat’ın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda şu ifadeler yer aldı:

“Avukat ‘Hüseyin Kaya’ ile karşılıklı anlaşarak yollarımızı ayırdık. Kendisine emekleri için teşekkür eder mesleki hayatında başarılar dileriz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

D11

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.