Site Rengi

Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
Smiley facehttps://cesurtv.com/
''Janvak ''Smiley facehttps://www.jandarmavakfi.com.tr/

Avustralya’da Rusya doğumlu evli çift Casus suçlamasıyla Tutuklandılar

Rusya doğumlu evli bir çift, Rusya ile paylaşmak üzere askeri malzemeye erişim sağlamakla suçlandı. 40 yaşındaki Er Kira Korolev ve işçi olarak çalışan 62 yaşındaki kocası Igor Korolev, dün Brisbane’deki bir evde tutuklandı.

23.07.2024
94.702
A+
A-
Brisbane’de yaşayan Rusya doğumlu evli bir çift, Rusya ile paylaşmak üzere askeri malzemeye erişim sağlamakla suçlandı.40 yaşındaki Er Kira Korolev ve işçi olarak çalışan 62 yaşındaki kocası Igor Korolev, dün Brisbane’deki bir evde tutuklandı.Avustralya Federal Polis Komiseri Reece Kershaw bugün erken saatlerde tutuklamaların ayrıntılarını açıkladı – altı yıl önce yürürlüğe giren yeni karşı casusluk yasaları kapsamında ilk kez suçlama yöneltildi.
40 yaşındaki Er Kira Korolev ve 62 yaşındaki eşi Igor Korolev. (Sağlanan/Facebook)
AFP memurları dün Brisbane’deki bir evde 62 yaşındaki Igor Korolev’i tutukladı. (Avustralya Federal Polisi)
“Her biri hakkında casusluk suçuna hazırlık yapmak suçundan birer kez dava açıldı. Bu suçun azami cezası 15 yıla kadar hapistir.” dedi.
Kadının, ADF bilgi sistemleri teknisyeni olduğunu ve ordudan izinli olduğu sırada Rusya’ya gizli bir seyahat gerçekleştirdiğini söyledi.
AFP, çiftin Avustralya’nın ulusal güvenlik çıkarlarıyla ilgili Avustralya Savunma Kuvvetleri materyallerine erişmek için birlikte çalıştığını iddia ediyor.

Avustralya’yı casuslukla suçlanan Rus, ‘asker kökenli meslektaşlarına anlattı’

Nine News , Moskova’ya askeri sırları sızdırmaya çalıştığı iddia edilen iki Rus’tan birinin, iş arkadaşlarına Rus özel kuvvetlerinde görev aldığını söylediğini ortaya çıkardı. Karı koca Igor ve Kira Korolev, 11 Temmuz’da ASIO-AFP ortak operasyonu sonrasında Brisbane banliyösü Everton Park’taki evlerinde tutuklandıktan sonra casusluk suçlamasıyla suçlandı.
Polis, çiftin Avustralya Savunma Kuvvetleri’nden hassas bilgiler elde etmeye çalıştığını iddia ediyor.
Karı koca Igor ve Kira Korolev casusluk suçlamasıyla suçlandı.  (Facebook) 40 yaşındaki Kira Korolev, yedi yıl önce Avustralya Ordusuna katıldı ve bir bilgi sistemleri teknisyeni oldu. Nine News, onun şifreli iletişim konusunda uzmanlığı olan 7. Muharebe Sinyal Alayı’nda bir er olduğunu öğrendi.
2023 yılından bu yana Savunma Bakanlığı’ndan uzun süreli izinli olduğu dönemde İgor ile birlikte ve tek başına Rusya’ya beyan edilmemiş seyahatler yaptığı iddia ediliyor.
AFP, Kira’nın Rusya’ya refakatsiz yaptığı ziyaretlerden birinde Igor’dan resmi iş hesabına erişmesini ve Avustralya’nın ulusal güvenlik çıkarlarına ilişkin belirli bilgilere erişmesini istediğini ve ardından bu bilgilerin Kira’nın özel e-posta hesabına gönderildiğini iddia ediyor.
Igor Korolev tutuklanana kadar Brisbane’in kuzeybatısında karavan üreten bir fabrikada çalışıyordu.
Nine News, Igor’un eski iş arkadaşlarından üçüyle görüştü; hepsi de onun hakkında sevgiyle söz ederek, 62 yaşına rağmen çok çalışkan ve formda olduğunu söyledi.
Hiçbiri kamera karşısında konuşmak istemese de, Igor’un kendilerine Rus özel kuvvetlerinde görev aldığını, hatta eski birliğinin fotoğraflarını gösterdiğini anlattılar.
Eski savunma istihbarat yetkilisi Paul Dibb Rus casusluğuyla mücadelede otuz yıl geçiren eski savunma istihbarat yetkilisi Profesör Paul Dibb, çift arasındaki 22 yıllık yaş farkının ve Igor’un askeri geçmişinin “kendisine yüksek ve net bir şekilde verilen istihbarat uyarı sinyalleri” olduğunu söyledi.
Bunların klasik bir Rus “geri planda kalma operasyonu”nun ipuçları olduğunu söyledi.
Dibb, “Yani, görünüşe göre arka planda kaybolan, saygı duyulan ama sırlarımızı öğrenmek için çabalayan uyuyanlar” dedi.
“Stay behind”ların uzun vadeli olarak görevlendirildiğini söyledi.
“Çok sabırlı olmaları için eğitilmişlerdir. Kendinizi hemen aşırıya kaçırıp ASIO tarafından rahatsız edilmeniz söz konusu değildir. Şudur: dikkatli olun, arka planda kaybolun, olabildiğince Avustralyalı olun, bu konuda hiçbir tehlike sinyali olmaması için hoş bir evli çift olun,” dedi.
“Ve sonra onu gelişigüzel bir şekilde er olarak koydunuz – bunun kıdemli olmadığını biliyorum – ama bu bir başlangıç, kama başlıyor, anladığım kadarıyla, Ordu sinyal organizasyonuna doğru.
“Şimdi burası Pine Gap değil. Bu çok gizli bir şifre değil, ama kapıyı aralamak için bir adım.”
Dibb, Igor’un Rus özel kuvvetleri (Spetsnaz) üyesi olduğu iddiasının endişe verici olduğunu söyledi.
“Spetsnaz, özel kuvvetler anlamına geliyor, ancak bizim özel kuvvetlerimiz kadar sert değil. Bu, Afganistan’da, Kırım’da cinayet işleyen ve suikast düzenleyen katil, sorumsuz bir grup.”
Igor ve Kira’nın her biri, azami 15 yıl hapis cezası gerektiren casusluk suçuna hazırlık yapmakla suçlandı.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.