Site Rengi

Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
Smiley facehttps://cesurtv.com/
''Janvak ''Smiley facehttps://www.jandarmavakfi.com.tr/

Dünyada 195 ülke var. Olimpiyatlarda neden 207 takım yarışıyor?

23.07.2024
135.075
A+
A-
Olimpiyatlar , sporcuların ülkelerini dünya sahnesinde temsil etmeleri ve birçok kişinin evi olarak adlandırdığı bayrak altında yarışmalarıyla ilgilidir.
Madalya sayıları ve başarılar sporcuların geldiği ülkelere göre kayıt altına alınıyor ve bunlara atıf yapılıyor.
ABD, Tokyo 2020’de 39 altın madalyayla en çok altın madalya kazanan ülke olarak alkışlanırken, ev sahibi ülke (ve geleneksel olarak güçlü bir madalya sahibi) Japonya 27 madalya kazandı. Avustralya ise 17 altın madalya kazandı.
Teknik olarak 207 Olimpiyat takımı var. 

Dünyada 195 ülke varken, nasıl oluyor da 207 olimpiyat takımı var?

Teknik olarak ülkeler aslında Olimpiyatlarda yarışmıyorlar; bunun yerine Ulusal Olimpiyat Komiteleri’ndeki (NOC) sporcular yarışıyor.
Paris 2024’e 206 Ulusal Olimpiyat Komitesi ve IOC Mülteci Olimpiyat Takımı’ndan (EOR) yaklaşık 10 bin 500 sporcu katılacak. Bu da jeopolitik nedenlerden dolayı resmi ülke sayısından 12 takım daha fazla olacağı anlamına geliyor.
ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.