Site Rengi

Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
Smiley facehttps://cesurtv.com/
''Janvak ''Smiley facehttps://www.jandarmavakfi.com.tr/

İtalyan bandıralı gemi Girit ile Kıbrıs arasındaki elektrik bağlantısını sağlamak için araştırma yapıyor.

Türkiye Cumhuriyeti’nin asla komşu ülke Topraklarında gözü yoktur.Ancak Komşu ülkeler olaki bir Saldırı veya Savaşa kalkışırsa işte o zaman Türk Silahlı Kuvvetlerinin Askeri Müdehalesinin Tecrübesini Gücünü Dünya bir kez daha görmüş olur. Gerçekten Türk Halkı Yunanistan Halkını sever ,Ortak tarihimiz vardır. Ancak Bazı Yunan yetkililer Cahilane bir şekilde açıklamalarda yaparak aslında kendi ülkelerine ve Kendi Milletine ihanet etmektedirler.

23.07.2024
118.337
A+
A-

Yunan gazetesi Katimerini, Türkiye’nin karasularının ihlal edildiği gerekçesiyle 5 savaş gemisinin Yunan karasularının hemen dışına konuşlandırdığını yazdı. Yunan Bakan Georgiadis, geçtiğimiz gün televizyona çıkıp “F-35’lerle bir gece ansızın Ankara’ya gelebiliriz” tehdidinde bulunmuştu.

Yunan  Bakanlar harbiden hiç bir şey bilmiyor . Türkiyenin Askeri gücünü ve Türkiyenin Silah sanayisindeki gücünü bilmiyorlar. Bilselerdi böyle cahilce ve rizkli açıklama yapmazlardı. Ben konuşana değil İcraat yapana bakarım. Yunanistanın Yunanistan haricinde Kaç ülkede askeri gücü var buna bakarım. Ama Türkiye 30 Yakın Ülkede Askeri üssü var . Egedeki Adaları Türkiye İstese 15 Dakikada haritadan siler 45 Dakikada da O Adaların Tamamına AL BAYRAĞIMIZI istese diker . Yunan Bakanlar galiba bunu düşünemiyorlar .

Türkiyenin en önemli avantajlarından bir taneside Türk İstihbaratının Teknolojik olarak , sahada operasyonel olarak ve Dünyanın en başarılı İstihbarat kuruluşu olduğu ortadadır. Hatta dünyanın en başarılı tekilatı Bizim Göz bebeğimi MİT ‘tir. Olası bir durumda her türlü imkana ve tecrübeye sahip olan İstihbaratımız yapacağı operasyonel Stratejik planlarla Yunanlılar ne olduğunu anlamadan onlar zaten noktayı koyarlar.

Egedeki Yunan adaları  için de Füzelere gerek yok ki . Tank atışları Top atışları ,Obüsler Nokta atış kabiliyetiyle O adaları yunanlılardan almaya yeter . Yunanistan veya Ege adalarındaki Bütün Yunanistanın askeri üsleri ve cephaneliklerinin yeri ve koordinatları belli . Türkiye 15 Dakikada Askeri üstleri ve Silah ve Cephane depolarını istese etkisiz hale getirir. Bu durum tecrübeli Türk Silahlı kuvvetleri için çocuk oyunu gibi bir durumdur .

Türk Silahlı Kuvvetleri 30 senedir Güneydoğu anadolu ve Sınır ötesindeki Unsurlara karşı 7/24 mücadele ediyor . Tecrübesi savaş konusunda çok büyük ayrıca Hava kuvvetleride hemen hemen her gün Uluslar arası uçarak Terör unsurlarını İmha ediyor. Yunanistan 50 senedir hangi askeri operasyonu yapmış.  Kıbrıstaki Başarısızlğıda ortada. TSK ansızın girdi ve Kuzey kıbrısı temizledi.

Ben bir gazeteci olarak Yunanistan bakanlarına ağzınıza sahip olun konuşmanızı 100 kere düşünerek yapın derim . Türk Halkı ve Yunan Halkı birbirini sever.Bak Türkler akın akın Yunan adalarına gidiyorlar bu her iki ülke içinde güzel bir durum. Komşuluk varken savaş çığırtkanlığı yapmak Yunanistan için Telafisi mümkün olmayan kayıplara sebeb olur. Savaşlar İnsanlık suçudur. Ne Yunanistanlı Bir İnsan zarar görsün nede Türkiyeli bir insan zarar görsün derim. Bu dostluk 100 yıllar boyu nesilden nesile sürsün derim.

Ha Yunanistan devleti veya kurumları Türkiyeden toıprak alma niyetleri varsa denesinler Başlarına yağacak olanları yaşasınlar ki bir daha ortamı gerecek konuşmalar tarihler boyunca yapmasınlar . Her kes haddini bilsin.

Türkiyenin Toprağı Türklere yeter,Yunanistanın Toprağı Yunanlılara yeter. O yüzden savaş gibi düşünceleri olanlara asla İki Devletin başkanları izin vermesinler. Huzur kaçıranın huzuru bozulur bu unutulmasın.

fsaf

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yıldönümü ve ertesinde Yunan tarafından gelen skandal açıklamaların ardından Akdeniz’de yükselen tansiyon Ege’ye sıçradı.

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yıldönümü geçtiğimiz günlerde büyük bir coşkuyla kutlanırken, Ankara adeta adaya çıkarma yapmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki devlet erkanı tam kadro olarak Kıbrıs’a gitmişti.

YUNAN BAKAN’DAN SKANDAL SÖZLER: “BİR GECE ANSIZIN ANKARA’YA GELEBİLİRİZ “

Yunanistan cephesinden ise gerilimi artıracak skandal açıklamalar peş peşe gelirken; Yunan Savunma Bakanı Nikos Dendias, Türk ordusunu “işgalci” olarak nitelendirirken Sağlık Bakanı Georgiadis ise katıldığı televizyon programında “F-35’lerle bir gece ansızın Ankara’ya gelebiliriz” tehdidinde bulunmuştu.

 

“TÜRKİYE 5 SAVAŞ GEMİSİ KONUŞLANDIRDI”

Yunan cephesinden gelen açıklamalar gerilimi tırmandırırken, Yunanistan’da yayınlanan Katimerini gazetesi, Türkiye’nin karasularının ihlal edildiği gerekçesiyle 5 savaş gemisinin Yunan karasularının hemen dışına konuşlandırdığını yazdı.

fsdf

Haber Global’in aktardığı habere göre; Yunanistan kendi iddiasına dayanarak İtalyan bandıralı araştırma gemisi Ievoli Relume’u Türkiye’nin karasularına soktu. Sualtı deniz kablolarının döşenmesi için denizde araştırma yaptığı iddia edilen geminin karasularımıza girmesi üzerine Türkiye beş savaş gemisini bölgeye konuşlandırdı.

TÜRKİYE İTİRAZ ETMİŞTİ

Türkiye, İtalyan kablo döşeyicisi Terlini’nin bölgedeki varlığına daha önce diplomatik olarak itiraz etmişti. Haberde Türkiye’nin bölgeye önce 2 fırkateyn ve 1 korvet gönderdiğini yazdı. Daha sonra Türkiye’nin bölgeye 2 gemi daha gönderdiği vurgulandı. Buna karşılık Yunanistan’ın bölgede bir gambotu ve bir fırkateyni bulunuyor.

Katimerini gerginliğin artmasında Yunanistan Sağlık Bakanı Adonis Georgiadis’in televizyona çıkıp “Bir gece ansızın Ankara’ya gelebiliriz” demesinin önemli bir etken olduğunun altını çizdi.

dgdg

Canlı yayında Türkiye’yi tehdit etti! Yunan Sağlık Bakanı Georgiadis çizmeyi aştı: “Bir gece ansızın Ankara’ya geleceğiz”

Önce Dendias, şimdi de Georgiadis! Yunan bakanlar son günlerde peş peşe Türkiye’yi hedef alan küstah açıklamalara imza atıyor. Sağlık bakanı canlı yayında Türkiye’yi tehdit ederek çizmeyi aştı.

DENDİAS’TAN SKANDAL SÖZLER

Geçtiğimiz günlerde Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, Güney Kıbrıs’ta düzenlediği basın toplantısında Kıbrıs Barış Harekatı’nı ve bölgedei Türk askeri varlığını şu sözlerle hedef almıştı:

Canlı yayında Türkiye'yi tehdit etti! Yunan Sağlık Bakanı Georgiadis çizmeyi aştı: "Bir gece ansızın Ankara'ya geleceğiz"

“Bugün, Kıbrıs’ta, pusuda bekleyen işgalciye kapıyı açan etnik soykırımcı cunta darbesinin gerçekleştiği 15 Temmuz 1974 tarihinin üzerinden 50 yıl geçti. Kıbrıslı ve Yunanlı demokrasi savaşçılarına ve 1974’te istilaya karşı verilen eşitsiz mücadeleye en derin saygılarımı ve vatansever şükranlarımı sunuyorum. Onlar, kardeş katili suç darbesinin ağırlığı altında çok daha üstün askeri güçlerle karşı karşıya kaldılar. Onları saygıyla anıyor ve zaman içindeki katkılarını onurlandırıyoruz. Ve tabii ki Kıbrıslı Türklerin utanç şenliklerini ve Türk işgal ordusunun yarım asırdır Kıbrıs’taki yasadışı varlığını mümkün olan en güçlü şekilde kınıyoruz.”

ERDOĞAN: AKLA ZİYAN AÇIKLAMALAR

Dendias’ın bu açıklamalarına Türkiye’den peş peşe sert tepkiler geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Kıbrıs ziyaretinde Dendias’ın bu açıklamasına değindi, şöyle konuştu:

gkdfgjldf

“BİR GECE ANSIZIN”

Dendias’ın haddini aşan sözleri üzerine bir de Sağlık Bakanı Adonis Georgiadis’ten uçuk bir tehdit geldi. Open kanalında canlı yayın konuğu olan Georgiadis, “F-35’lerle Ankara’ya bir gece ansızın gelebiliriz” ifadelerini kullandı.

Bu skandal sözler yetmezmiş gibi, Georgiadis bir de “Türkiye’nin havacılıkta sıfır olduğunu” öne sürdü.

Yunanistan yetkililer algı yapıyor çünkü onlarında bildiği üzere Türkiye istese Yunanistanı 2 Saatte yerle bir edip tarihe gömecek gücü vardır. Askeri olarakta F- 35 uçaklarına güveniyorlar ama o uçaklar daha havalanmadan pisteyken Türk Silahlı Kuvvetlerinin onları aynı anda vurma kapasitesi ait gücü vardır. İhalar ve Sihalar Dronlar ve Füzeleride Hesaba katarsak  Yunanistan Silahlı Kuvvetleri Türkiye üzerinden bir plan uygulamaya yeltenirse gerçekten Yunanistana yazık olur.

Türkiye Cumhuriyeti’nin asla komşu ülke Topraklarında gözü yoktur.Ancak Komşu ülkeler olaki bir Saldırı veya Savaşa kalkışırsa işte o zaman Türk Silahlı Kuvvetlerinin Askeri Müdehalesinin Tecrübesini Gücünü Dünya bir kez daha görmüş olur. Gerçekten Türk Halkı Yunanistan Halkını sever ,Ortak tarihimiz vardır. Ancak Bazı Yunan yetkililer Cahilane bir şekilde açıklamalarda yaparak aslında kendi ülkelerine ve Kendi Milletine ihanet etmektedirler.

Dediğim gibi Türkiye asla komşu ülkelerin bir karış  toprağı üzerinden ne bir planı vardır nede savaş gibi. Türkiye Saldırmak isteseydi Yunanistanı 2 saatte alırdı. Bu kapasite Türkiye de var.

Yunan Bakanların ve yetkililerinin yaptığı yanlış açıklamalar gereksiz bir şekilde iki ülke arasında gerginlik yaratmaktan başka bir şey değildir. Gerginlik yapmanında bir manası yoktur . Yunanistan F-35 uçaklarınada çok güvenmesin çünkü bakın F-35 haberlerine kaç tane F-35 savş uçağı uçarken düşmüştür. Yunanistan F-35 uçaklarını gereksiz bir şekilde satın alarak hata etti .

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.