Site Rengi

Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
Smiley facehttps://cesurtv.com/
''Janvak ''Smiley facehttps://www.jandarmavakfi.com.tr/

ABD’de Cumhuriyetçiler Göçmenliği Bir ‘İstila’ Olarak Adlandırmaya Devam Ediyorlar

13.08.2024
158.754
A+
A-

 

Cumhuriyetçiler Siyasi Söylemlerini Azaltmak İstediklerini Söylüyorlar – Ama Göçmenliği Bir ‘İstila’ Olarak Adlandırmaya Devam Ediyorlar

Eski Demokrat Temsilci Luis Gutierrez, “Sınır dışı etmeler başlayana kadar nazik olmalıyız” dedi.

Senatör Ted Cruz, Cumhuriyetçi Ulusal Kongresi sırasında sınır geçişlerinden “gerçek bir işgal” olarak bahsetti. 

Cumhuriyetçiler, Demokratların geçen hafta sonu gerçekleşen suikast girişiminin ardından Donald Trump’ı şeytanlaştırmayı bırakmaları gerektiğini söyledi. Ancak Cumhuriyetçi Ulusal Kongresi’nde konuşmacılar, şiddet uygulayanların da kullandığı bir dille göçmenleri tekrar tekrar şeytanlaştırdı.

Trump ve RNC’deki diğer birkaç konuşmacı, izinsiz göçü bir “işgal” olarak nitelendirdi – “mecazi anlamda değil, gerçek anlamda bir işgal” dedi Senatör Ted Cruz Salı günü yaptığı bir konuşmada – bu terim aynı zamanda 2019’da El Paso’daki bir Walmart’ta 23 kişiyi öldüren adam tarafından da kullanıldı .

El Paso’yu temsil eden Temsilci Veronica Escobar, NOTUS’a “Cumhuriyetçilerin göç ve göçmenler hakkında konuşma biçimi sadece iğrenç ve Amerikan karşıtı değil, aynı zamanda tehlikeli” dedi. “Göçmenlerin suçlu olduğu, onlardan korkulması ve onlardan nefret edilmesi gerektiği mesajını gerçekten hızlandırdılar.”

Biden’ın kampanya eş başkanı, “Ülke olarak ders almadığımıza inanamıyorum” diye ekledi.

Ve “işgal” RNC’de göçmenler hakkında kullanılan tek söylem değildi. Trump döneminde Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza Dairesi’nin eski ve potansiyel gelecekteki başkanı Thomas Homan, sınırdaki durumdan “ulusal intihar” olarak bahsetti. Birçok konuşmacı Demokratların insanların yasal izin olmadan ABD’ye gelmesini ve böylece seçmen olmalarını istediğini (vatandaş olmayanlar federal seçimlerde oy kullanamaz) ve “büyük ikame teorisi”ne karşı çıkan fikirleri öne sürdü. Birçoğu göçmenleri şiddet içeren bir tehdit olarak çerçeveledi.

Dil, Trump dönemindeki Cumhuriyetçiler için oldukça tipikti. Ancak Cumhuriyetçilerin Demokratların daha yumuşak bir ton benimsemesini talep etmesiyle birlikte gelmesi, birçok göçmen hakları savunucusunun dikkatini çekti.

2018’de, Pittsburgh’daki bir sinagogda 11 kişiyi öldüren bir adam ilk olarak göçmen karşıtı bir yazı yayınladı . 2022’de, çoğunluğu siyahi bir toplulukta bir marketi hedef alan 10 kişiyi öldüren bir tetikçinin, “büyük ikame teorisi” nden alıntı yapan bir manifesto yayınladığı iddia edildi.

Savunuculuk grubu America’s Voice’un yöneticisi Vanessa Cárdenas, “Neredeyse on yıldır göç ve göçmenler hakkındaki aşırı söylemler konusunda alarm zillerini çaldırıyoruz çünkü bunun gerçek hayattaki sonuçlarını gördük” dedi.

El Paso saldırısından sonra, dönemin Başkanı Trump, dilinin saldırgana bağlanması fikrini reddetti . O zamandan beri söylemini yumuşatmadı.

Savunucular, bu tür mesajların toplumlarını korku içinde yaşamaya zorladığını söylüyor.

“Ne yazık ki, göçle ilgili yanlış bilginin son zamanlarda daha karanlık ve daha tehlikeli bir şeye dönüştüğünü düşünüyorum,” dedi Global Refuge’ın başkanı ve CEO’su Krish O’Mara Vignarajah. “Açıkçası, göçmenler uzun zamandır toplumsal zorlukların günah keçisi olarak kullanılıyor.”

“Bu istila söyleminin ortaya çıkışı, geleneksel korku söyleminden, göçmenleri ülkemiz için varoluşsal bir tehdit olarak gören uç bir komplo teorisine gerçek bir geçişi işaret ediyor” diye ekledi.

America’s Voice’un kıdemli araştırma direktörü Zachary Mueller, söylemin değiştiğini çünkü ana akım bir kitle bulduğunu söyledi. Artık uç bir teori değil ve arkasında daha fazla para var.

“Geçtiğimiz yıllarda göçmenlerin insanlıktan çıkarılması ve şeytanlaştırılması ve siyasi amaçlar için karalanması yaşandı, ancak Cumhuriyetçi Parti’nin ana kesiminin sadece göçmen karşıtı olmakla kalmayıp, beyazların komplo teorilerini ve siyasi şiddete yol açan konuşma noktalarını temel bir mesaj olarak benimsediği farklı bir eşiğe geçiyoruz” dedi.

Mueller, kuruluşun göçmen karşıtı mesajları izleme çabasının bir parçasıdır ve göçü olumsuz terimlerle ele alan Cumhuriyetçi yanlısı kampanya harcamalarının geçen döngüden bu yana önemli ölçüde arttığını bulmuştur. Araştırmacılar, 2020’de tüm yıl boyunca bu tür reklamlar için 51 milyon dolar izlediler, ancak bu rakam 2024’te 241,5 milyon dolara ulaştı, dedi Mueller.

Göçmen karşıtı mesajlara yapılan harcamaları takip eden Immigration Hub adlı savunma grubu, bu yıl sadece birkaç eyalette, Cumhuriyetçi Parti’den göç konusunu ele alan siyasi reklamlara yapılan harcamanın yalnızca televizyonda 80 milyon doları aştığını tespit etti .

Uzmanlar ve savunucular, göçmenlerin bir tehdit olduğu düşüncesinin şiddete yol açtığını ve bunun sadece göçmenlere yönelik olmadığını söyledi.

“KKK’nın bir üyesinin Porto Rikolu, Meksikalı, Dominikli ve Venezuelalı arasındaki farkı anlayabileceğini düşünüyor musunuz?” dedi eski Temsilci Luis Gutierrez. “Hayır, gördüğü tek şey bir Latino. Uyuşturucu satmak, tecavüz etmek ve yağmalamak için sınırı geçen esmer biri, çünkü bizim bunu yaptığımızı söylüyorlar.”

“Ama nazik olmalıyız,” diye ekledi Gutierrez, Trump’tan geri çekilme çağrıları hakkında yorum yaparak. “Sınır dışı etmelere başlayana kadar nazik olmalıyız.”

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.