Site Rengi

Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
Smiley facehttps://cesurtv.com/
''Janvak ''Smiley facehttps://www.jandarmavakfi.com.tr/

Lloyd Austin dünyaya Orta Doğu’da bir ABD denizaltısının nerede konumlandırıldığını söyledi.

Amerikalı Emekli Korgeneral Mark Hertling, CNN’e “Denizaltılar genellikle kamuoyuna duyurulmaz,” dedi. “Bakan Austin’in USS Georgia’nın bölgede olacağını söylemesi son derece sıra dışı.”dedi .

13.08.2024
26.849
A+
A-

Nadir bir hareketle, Savunma Bakanı Lloyd Austin dünyaya Orta Doğu’da bir ABD denizaltısının nerede konumlandırıldığını söyledi. Pentagon yetkilisi NOTUS’a bunun alışılmadık ve kasıtlı bir karar olduğunu söyledi.

Pentagon savunma yetkilisi, “Bakan Austin bu duyuruyu yaparak açıkça bir mesaj vermek istedi,” dedi ve bunu “önemli bir kuvvet projeksiyonu” olarak nitelendirdi. Yetkili, “durumu yatıştırmak için caydırıcı bir unsur olarak bölgeye oldukça ciddi bir silah kabiliyetinin konuşlandırılması” dedi.

Pazar günü beklenmedik duyuru, Austin’in İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ile yaptığı görüşmenin ardından yayınlanan bir bildiriyle geldi . Austin, “USS Georgia güdümlü füze denizaltısını Merkez Komuta bölgesine (İran’ı da içerir) gönderdi”, bu da İran ve Lübnan’daki Hamas ve Hizbullah liderliğine yönelik saldırıların ardından bölgedeki artan gerginliğin bir işareti. İsrail, Lübnan’da üst düzey bir Hizbullah liderini öldürdü ve Tahran’da bir Hamas liderini öldürdüğüne inanılıyor, ancak saldırıyı kabul etmedi.

USS Georgia 154 adet Tomahawk füzesi taşıyabiliyor .

USS Georgia zaten yakınlardaydı. Denizaltı, Temmuz ayının son birkaç haftasında, teknenin halkla ilişkiler denizcileri tarafından iki hafta önce çekilen fotoğraflara göre, Amerika Birleşik Devletleri, İtalya ve Norveç’ten gelen özel kuvvetlerle eğitim yürütüyordu.

Yine de Pentagon’un denizaltılarının hareketlerini telgrafla bildirmesi nadirdir.

Emekli Korgeneral Mark Hertling, CNN’e “Denizaltılar genellikle kamuoyuna duyurulmaz,” dedi. “Bakan Austin’in USS Georgia’nın bölgede olacağını söylemesi son derece sıra dışı.”

ABD, İsrail ve İsrail’in komşu ülkeleri İran’dan misilleme saldırısı bekliyor. The Wall Street Journal’a göre İsrail, Ağustos ayında ilk kez ordusunu yüksek alarma geçirdi.

USS Georgia ile birlikte Austin, başka bir uçak gemisi grev grubuna Orta Doğu’ya doğru “transferini hızlandırma” emri verdi. Bu, iki ABD Donanması uçak gemisi grev grubunu bölgenin kalbine yerleştiriyor.

İsrail’in İran’dan gelen misilleme saldırılarına karşı son savunmasını yaptığında, ABD ve ortak güçleri bunu çok daha sessiz ama çok hızlı bir şekilde yapmıştı. Geçtiğimiz nisan ayında İsrail’e yöneltilen 300’den fazla mühimmatı engellemek için varlıklarını hareket ettirmişlerdi.

O dönemki Pentagon yetkililerine göre, savunmanın parçası olarak iki ABD destroyeri ve çok sayıda ABD Hava Kuvvetleri savaş uçağı bulunuyordu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.