Site Rengi

Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
Smiley facehttps://cesurtv.com/
''Janvak ''Smiley facehttps://www.jandarmavakfi.com.tr/

Kınalıada Metamorfosis Manastırı’nda Metamorfosis tu Sotiru bayramı gerçekleşti

Cesur Haber olarak bizde Kadim Türkiye Cumhuriyetimizde hep birlikte Özgürce yaşadığımız 72 Milletimiz  Kardeşçesine bir arada yaşayıp Dini inançlarını özgür bir şekilde yaşamalarından ve her türlü inançların özgürlüğünün belgesi olarak bu haberi Dünyaya mesaj olarak  yayınlamaktan mutluluk duyuyorum.

14.08.2024
219.598
A+
A-

Bir 7 kişi ve yazı görseli olabilirOrtodoks Kilisesi’nin büyük bayramlarından olan Metamorfosis tu Sotiru, aynı zamanda “Üzümlerin Kutsanması” olarak da bilinen ayin Kınalıada Metamorfosis Manastırı’nda gerçekleşti. CHP’li Adalar Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat ve  CHP’li Meclis Üyesi Tanay Garip ile birlikte katıldığı  ayine, Fener Rum Patriği Bartholomeos, Kınalıada Ruhani Lideri Harutyun Vartabed Damatyan ve Kınalıada Muhtarı Erdal Aydın da katılım sağladı.

Kınalıada Metamorfosis Manastırı’nda gerçekleşen Ayin sonrasında müzik ve dans gösterilerinin de gerçekleştiği törene, yerli ve yabancı katılımcıların yanı sıra Adalar  halkımının   katılımı oldukça yüksekti.

Adalar Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat sosyal paylaşım sitesi Facebook vasıtasıyla yayınladığı mesajda ;” Bu vesile ile tüm Ortodoks hemşehrilerimizin bayramını kutluyor, sağlık ve huzur ile nice buluşmalarda bir araya gelmeyi diliyorum.” dedi.

Cesur Haber olarak bizde Kadim Türkiye Cumhuriyetimizde hep birlikte Özgürce yaşadığımız 76 Milletimiz  Kardeşçesine bir arada yaşayıp Dini inançlarını özgür bir şekilde yaşamalarından ve her türlü inançların özgürlüğünün belgesi olarak bu haberi Dünyaya mesaj olarak  yayınlamaktan mutluluk duyuyorum.

Bir 8 kişi görseli olabilir

Çünkü Dünyanın en özgür ülkesi Türkiye Cumhuriyetimizdir. Türk Milleti Türkiye de yaşayan bütün etnik kökenlerin Özgürlüğüne ve inançlarını yaşamalarına hep birlikte saygı duymaktadır. Bizde Ortodoks Vatandaşlarımızın bayramını  Metamorfosis   Sotiru Bayramlarını kutluyoruz.

Basın halkın müşterek sesidir. Sayın Adalar Belediye Başkanı  Ali Ercan Akpolat’a bu paylaşımından dolayı teşekkür ederim çünkü bu tür güzel paylaşımlar sayesinde bizde Dünyaya Türkiyemizin 72 Millet olarak özgürme hep birlikte Mutluluk içersinde İnançlarımızı Özgür bir şekilde yaşadığımız tarihi belgesidir. Oysa Dünyada Savaşlar yaşanırken Kadim Türkiye Cumhuriyetinde Farklı İnançlardaki Bütün Kardeşlerimizin halkımızın Huzur içersinde inançlarını yaşaması Gurur verici bir olaydır. Ne mutlu Türk’üm diyene . Türkiye Cumhuriyeti Dünyanın en ÖZGÜR Ülkesidir. 72 Millet bir arada kardeşçesine bir birlerine kenetlenerek yaşamaktadır. Medeniyetler Ülkesi aslında Türkiye Cumhuriyetidir.

Bir 12 kişi görseli olabilir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.