Site Rengi

Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
Smiley facehttps://cesurtv.com/
''Janvak ''Smiley facehttps://www.jandarmavakfi.com.tr/

Amazon ve Pek çok Büyük Şirkete Vergi Cezaları yakında Tebliğ edilir

15.08.2024
17.745
A+
A-

Geçtiğimiz gün ziyaretime gelen Vergi Müfettişi arkadaşımla sohbet ederken Gökhan senin Yaptığın haberleri yıllardır izliyor ben ve pek çok meslektaşım takip ediyoruz. Devamlı olarak yaptığın haberlerde  Türkiye’de Vergi denetiminin olmadığını ve Maliye Bakanlığının ,Masak ve Denetim Gurub Başkanlıklarının vergi inceleme ve denetlemelerini yapmaları ve sahada Büyük ve küçük işletmelerin Fatura ve Fişkesmediklerinin , Özellikle Fırınların,Kafelerin Fahiş rakamla hizmet veya ürün sattıklarını Bakkal ve Manavların,Terzilerin ,Tamirci gibi hizmet İşletmelerinin Özellikle son yıllarda çok artış gösteren Motorsiklet tamirhanelerin bol bol açıldığını ve bu tamirhanelerin Çeşitli yollarla yasal veya illegal olarak temin ettikleri  çıkma parçaları Faturasız sattıkları ve tamir ettikleri Motor veya Elektirikli araçlardan elde ettikleri gelirler karşılığında Fatura veya Fiş kesmediklerini sık sık haber yapman sonucunda ve ayrıcada Bakanlığa ve Şikayet Var Kom gibi internet siteleri ve sosyal medyalarda vatandaşlar İnternet sitelerinden ürün alınca servise götürdüklerinde ellerinde Fatura veya Fiş olmadığı için mağdur edildikleri yönünde paylaşımlar yapması neticesinde, Hazine ve Maliye Bakanlığı Müfettişleri Uluslar arası çok büyük Şirketleri incelemeye aldığı ve pek çok Şirketin Teslim ettiği malların Faturalarını kesmediğini İnceleme denetim sonucunda tespit etmeleri üzerine yakında Çok büyük firmalara Yüklü miktarlarda Vergi Cezaları kesilecek olup Onlardan kesilen cezalar sonrasında Vergi cezalarının tahsilatına başlanılacaktır diye konuşmasını bana sitem ederek bitirdi.

vatandaşları diyorki ; Sadece Amazon Değil. Yemeksepeti, Trendyol, Getir v.b daha çok markada böyle vergi ödememiş.

Türkiye, Sert ve Sağlam denetim yapsa, toplayacağı paralarla ekonomiyi + Yöne çekebilir. Fakat kaçıran kaçırana. Konu siyasete kaymasın ama Biz bize yeteriz Türkiyem misali, sadece ülkeyi vergi zararına sokuyoruz.

Bakalım Vatandaşlar Şikayet var  nokta com’da neler paylaşmış ;

Amazon.com.tr Fatura Vermiyor Vergi Kaçırıyor

profile
Yekta
15 Kasım 2023 12:24
2.780

Amazon.com.tr faturamı yollamıyor ve üstüne üstlük canlı destek birimi benimle alaycı bir şekilde konuşuyor. 13 Nisan 2021 de aldığım MSI marka sıvı soğutma ürünü bozuldu servis garantisi 3 yıl olan ürünümü garantiye göndermem için fatura gerekiyor. Amazon.com.tr ye fatura istediğimi söylediğimde ürün yurt dışı depodan geldiği için faturayı gönderemiyoruz, sizin aldığınızda kargo şirketinde talepte bulunmanız gerekiyordu vs. Vs. Cevaplar alıyorum. Amazon.com.tr sitesinden aldığım bu ürünün nereden geldiği benim sorumum değil ben uzantısı. TR olan bir siteden alışveriş yaptım ve bu site Amazon. KDV sini ödediğim bir ürünün faturasını vermemek saçmalık. Yıllardır amazondan alışveriş yaparım. Com.tr acılana kadar ürünleri görmeden bile değişim yapan eskisini istemeyen bir site şu an .com.tr acılınca ne yazık ki bizim milletimiz tarafından yine keyfi bir şirkete dönmüştür. Konuştuğum canlı destek müşteri hizmetleri takım lideri olduğunu iddia esen E******* Ö***** isimli kişide telefonda benimle alaycı ve kışkırtıcı konuşmalar gülme eylemlerinde bulundu yazıklar olsun amazon.com.tr ye ürünün garantisiyle alakalı olsa kim bilir neler yaşayacaktım. İstediğim sadece bir fatura oysaki

Amazon Müşteriye Yalan Söylüyor

profile
Öykü
20 Temmuz 12:18
168

Amazon’dan aldığım bir ürün, evde olmamıza rağmen zil çalınmayıp teslim edilmedi. Aradığımızda da zilin çalındığı ve üstelik telefon ile arandığımız iddia edildi. Telefonda öyle bir arama yok. Kolay Gelsin kargo şirketi yardımcı olmuyor diye Amazon müşteri hizmetlerine durumu ilettim, çünkü bizden kaynaklanan bir durum yoktu ortada ve Amazon’un sorunu çözmesi gerekiyordu. Amazon yetkilisi de gün içerisinde kargonun iletileceğine dair garanti verdi. Ancak kargo, 1 gün geçmesine rağmen elimize ulaşmadı. Eğer ben 2-3 gün kargo şirketleriyle uğraşmak isteseydim zaten Amazon’dan almazdım ürünü.

Amazon’dan Alınan Telefonda Fatura Sorunu Ve Müşteri Hizmetleri Mağduriyeti

Yunus
14 Ağustos 10:31
66

Amazon’dan vergisiz telefon kampanyasından faydalanabilmek için Xiaomi Redmi Note 12 telefon sipariş vermiştim. Telefon kargoya verildiğinde müşteri hizmetlerine bağlanıp faturada IMEI bilgilerinin eksik ve hatalı olduğunu belirttim, eğer düzeltilmezse siparişi iptal edeceğimi söyledim.

Müşteri temsilcisi de en kısa sürede düzeltileceğini söylemişti. 2 ay oldu, hâlâ düzeltmediler. Her aradığımda beni oyaladılar. Geri de iade edemiyorum. Beni mağdur ettiler. Bir fatura düzenlemek bu kadar zor olmamalı. Bir fatura düzenlemeyen bir kurum.

 

profile
Firat
12 Mayıs 14:56
2.378

Sipariş tarihi: 13 Kasım 2023 tarihinde Amazon.com.tr’den aldığım Apple iPhone 11 (64 GB) – Siyah, elime ulaştı. Aylar sonra faturayı indirip incelediğimde, Fatura Seri No-IMEI gibi yerlerin olmaması dikkatimi çekti ve bunun için müşteri hizmetleri ekibine kayıt açtırdım; ancak bu konuda hiçbir dönüş alamadım. Resmen sahte fatura kesiyorlar ve ilgilenmiyorlar. En son açtığım kayıt tarihi 21 Nisan; kanıtları hepsini ekliyorum.

Benzer çok sayıda paylaşımlar ve Şikayetler var

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.