Site Rengi

Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
Smiley facehttps://cesurtv.com/
''Janvak ''Smiley facehttps://www.jandarmavakfi.com.tr/

Büyükada’da eskiden otel olan Venezia otelinde yangın çıktı.

Büyükada’da eskiden otel olan Venezia otelinde yangın çıktı.

Biraz evvel Whatsap haber ihbar hattımıza gelen mesajda  Büyükada’da   akşam saatlerinde eskiden otel olan VENEZİA otelinde yangın çıktı. İki katlı ahşap bina yanarak ağır hasar aldı. Dünkü yangında akıllara binanın kasıtlı olarak yakılıp yakılmadığı soruları geldi. yangın çıktı. Adalarda bu yangın ile ilgili Bizi takip eden okuyucularımızdan whatsap haber hattımıza resmen video ve resim yoğunluğu yaşıyoruz.  Büyükada da eskiden otel olan VENEZİA oteli cayır cayır yandı. Yanan Eski Ahşap metruk binanın yangını İstanbulun Sahillerinde merak konusu oldu . İki katlı ahşap bina yanarak adeta küle döndü .

Çıkan Yangında  yangında akıl lara söz konusu binanın eskiden otel olduğu ve Sahipleri tarafından Proje çizilerek yeniden müracat edilip yeni Bir bina yapılması için Projelerinin çizildiği ve Bu projelerin onaylanması ve Yeniden orada İnşaat yapılması için Yasal Prodesürler çok uzun süreceği için acaba bina Kontrollü bir şekilde acaba birileri tarafından yakılmış olabilirmi diye hatta adalar halkıda dün gece kendiaralarında binanın kasıtlı olarak yakılıp yakılmadığı soruları gündeme geldi.

Eskiden otel olan VENEZİA otelinin metruk binasında çıkan yangın Anakaradan da gözüktü.Sahilde bulunan insanlar eyvah Adalarda yangın çıktı adalar yanıyor diye konuşmaya başladılar . Çıkan Yangına İstanbuldan İtfaiye araçları Gemiyle Adalara acil olarak yangın söndürme çalışmaları için geldiler.

Tabi mesaj atan okuyucularımız yorumda atıyor. Bir okuyucumuz şöyle yazmış ; ” Oradaki bina yıllardır bomboş bakımsız durur, adalı arkadaşlarımız Nükhet ile Nesrin otururdu, eski bina, o yerin değerlendirilmesi gerekiyordu, işte bu, olayı “ biz bize benzeriz” yolu ile halletmişler ” Notunuda yazmış.

Bir başka takipçimizde yolladığı videonun altına şöyle yorum Yazmış ; ” Bu yangnları kim yapıyorsa onlarda yansın bu kadar olmaz tüm ülke yanıyor ” Notunu eklemiş.

VENEZİA otelin Tapu sahibi Mustafa Kırçuvalı’nın olduğu bilgisi geldi . otelin İnşaat ve Tadilatını yapmak üzere  Tapu sahibi Mustafa Kırçuvalı ile Müteahit M.A.D’nin Eski Venezia Otelinin bulunduğu Binanın Tadilat ve İnşaatını yapmak üzere sözleşme imzalandığı Yanan Binanın yanındaki Binada oturan Kiracı tarafından bizimle yaptığı trlrfon ropörtajında İddia etmiştir.

İçinde Kiracsıs olduğu öğrenilen VENEZİA otelin sahibi Mustafa Kırçuvalı ile İnşaat tamir bakım sözleşmesi imazalayan  Mustafa Kırçuvalı ile Tadilat ve İnşaat sözleşmesi olduğu söylenen  M.A.D’nın  Adalarda yerel bir Gazeteye yaptığı açıklamada ;   Nizam Mahallesi Çankaya Caddesi 23 numaralı metruk binanın içinde işgalcilerin olduğunu, defalarca yetkililere yerin boşaltılması için dilekçeler verdiğini , 2021 yılında yapılan tamirat ve restarasyon sözleşme dahilinde binanın projesini çıkarttığını, yaklaşık 5 MİLYON TL. zararı olduğunu, (yanan kereste, kapılar), hakkında konuşulan iddiaların asılsız olduğunu belirten M.D.A, ” projesini çıkarttığım yeri neden yakayım, art niyetli olsam binayı yangına karşı sigorta yaptırırdım, binanın sigortası yok” diye Yerel gazeteye açıklamalarda bulunmuş .

Ancak Yerel Gazetenin Haberinde M.A.D’nin İçinde İşgalcilerin olduğu söyleniyor.Yanan Metruk Binada İşgalci veya yaşayan kimsenin olmadığı o binanın terkedilmiş Öetrul biina olduğu zaten Ahşap aksamlarının Çürüdüğü ve yaşanaılmıyacak bir yer olduğuda söylenmektedir. İçinde yaşayan bir insanın veya insanların olmadığı yerde nasıl işgalci olur ? M.A.D Nasıl yanan binada işgalciler vardı diye defalarca dilekçe vermi ?

Eger defalarca dilekçe verdiyse Kaymakamlık, Polis ve Belediye yanan bina hakkında Dilekçe verildikten sonra bir tespit tutanağı gidip yerinde inceleme yapıp tutmuş mu ? Eğer Dilekçe verildikten sonra Yerinde inceleme yapılmayıp tespit tutanağı tutulmadıysa neden Tutulmamış Kaymakamlık bu konuyuda araştırmalı ?

Bu yangından sonra Bu Bina hakkında enteresan konular bize gelmeye başladı.Bize gelen İddialar ve belgelerle ilgili araştırmalarımız devam ediyor. Yanan Binanın yanında ki Binada Kiracı olan kişiyle yaptığımız ropörtajda ben işgalci değilim.Elimde Tapu sahibi Mustafa Kırçuvalı ile imzalamış olduğum Kira kontratım var. Yıllardırda yasal süresinde Kiramı her ay bankaya gününde yatırmaktayım dedi.

Kiracı ile yaptığımız ropörtajın montajı bitincede haber olarak yayınlanacaktır.

Polis olayla ilgili geniş çaplı araştırma başlattı. Araştırma sonucu binanın neden yandığı, kasıtlı bir eylem olup olmadığı ortaya çıkacak.

Yanan VENEZİA otelin Yeniden yapılacak Binasının projeleri aşağıdadır.

 

Büyükada'da dün çıkan yangın bilerek mi çıkartıldı? Büyükada'da dün çıkan yangın bilerek mi çıkartıldı? Büyükada'da dün çıkan yangın bilerek mi çıkartıldı? Büyükada'da dün çıkan yangın bilerek mi çıkartıldı? Büyükada'da dün çıkan yangın bilerek mi çıkartıldı?

 

Büyükada'da dün çıkan yangın bilerek mi çıkartıldı?

Büyükada'da dün çıkan yangın bilerek mi çıkartıldı?Geçen Hafta yani 10 08 2024 Tarihinde  Heybeliada orman yangını çıkmıştı yaptığım haberde Daha bir kaç gün önce dedimki ;Siz mobesa kamara Sistemini yıllardır kurmazsanız Adaların Güvenlik zaafiyeti olan mobesa kameraları olmazsa ”ADALARDA GÖREV YAPAN KAMU KURUMU YETKİLİLERİNİN HATASINDAN ,İHMALKARLIKLARINDAN VE ADALARIN  SORUNLARINA ÇÖZÜM BULAMAMALARI SEBEBİNDEN BU TARZ YANGINLAR DAHA ÇOK ÇOK ÇIKAR !.. Demedi demeyin !… diye yazmıştım işte aradan geçen 7 gün sonra bu seferde Büyükadamızda YANGIN çıktı.

Heybeliada Orman Yangınının sorumlusu İstanbul’un ve Adaların Atanmış ve Seçilmiş Yöneticilerdir.

Mobesa kamera sistemi koymazsanız. Dün geceki yangını Çıkartan kadar suçlu olan Adaları Yönetenlerde bu suçun işlenmesine sebeb olanlardır.Çünkü neden yıllardır Adalara MOBESA sistemi kurmamışlar.Bu yangın çıkan orman çok küçük bir alandır. Burada Orman Müdürlüğünün Güvenlik görevlileri yok mu ? Yoksa neden yok ? derhal Müfettişler bu SORUMSUZLUĞU araştırıp yasal işlemler sorumlu Görevliler hakkında yapması gerekir.

Adalar CHP’li Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolatın  yangın hakkında yapmış olduğu açıklama :

Heybeliada Orman Yangınının sorumlusu İstanbul’un ve Adaların Atanmış ve Seçilmiş Yöneticilerdir.

Heybeliada Bayraktepe (eski Değirmen) Mevki Dibektaşı Sokak’ın ormanlık bölgesinde sabaha karşı 05.24’te yangın çıktı.
Başkan Yardımcımız Sevgi Ünsal ile birlikte hemen yangın mahaline intikal ettik. Adalar Kaymakamı Abdurrahman İnan ve Adalar Orman İşletme Şefi Suzan Çelik de olay yerine giderek yangınla ilgili bilgi aldılar, söndürme çalışmalarına destek verdiler.
İstanbul İtfaiyesi, Adalar Kaymakamlığı, Adalar Belediyesi, Adalar Emniyet Müdürlüğü, Adalar Orman Şefliği personeli ve Ada halkı el birliğiyle çalışarak yangını kısa sürede kontrol altına aldılar. Yangının neden çıktığıysa henüz bilinmiyor.
Bende diyorumki BelediyeBaşkanı Ali Ercan Akpolat  ve diğer Kamu görevlilerinin  yaptığı veya yapacağı açıklama hep aynı olacaktır !.. Bu yangınlar Basiretsiz yöneticiler sayesinde ara ara çıkmaya devam edecektir.
ADALARDA GÖREV YAPAN KAMU KURUMU YETKİLİLERİNİN HATASINDAN ,İHMALKARLIKLARINDAN VE ADALARIN  SORUNLARINA ÇÖZÜM BULAMAMALARI SEBEBİNDEN BU TARZ YANGINLAR DAHA ÇOK ÇOK ÇIKAR !.. Demedi demeyin !…
Adalarda yaşamayan ve adalara çok az seyahat eden ben bile Adaların sorunlarını ve Adalarda dönen filimleri çok iyi bilmekteyim. Nasıl biliyorsunuz diye merak ederseniz hemen cevap vereyim Adalarda yaşayan Adalar sakinleri Adalarda dönen usulsüzlükler Rant ve yolsuzluklar veya Polisiye olaylar yaşanınca Cesur Haberin Whatsapp haber ihbar hattını arayıp bize olaylarla ilgili bilgi,belge,video ve resimleri yollamaktalar.
Bizlerde hemen ivedi bir şekilde haberin montajını  yapıp hemen Cesur Haber ve Vizyon ege haber portallarımızda yayınlıyarak  yüzbinlerce kişinin olayı okuyup ve videoları izleyip öğrenmesini sağlıyoruz.
Cesur haber tamamen bağımsız ve özgür bir haber kanalı olup tamamen Halkın Müşterek sesidir.Bu yüzdende çoğu haberlerimiz Bir Milyon okuyucu rakamına ulaşmış bulunmaktadır. Yakın bir zamanda da haberlerimizin hepsi milyonlarca kişye ulaşacağınıda inanıyoruz. Bize sadece Adalardan veya Türkiye den değil hemen hemen dünyanın pek çok ülkesinden haberler iletilmektedir.
Biz haberci olarak amacımız asla kimseyi eleştirmek veya kötülemek değildir. Zaten Cesur Haber Reklam veya herhangi bir üyelik sistemi olmayan bir yayın kuruluşudur. Ticari bir kurum veya kuruluş değildir.  Tamamen objektif ve tarafsız olarak  Halkın müşterek sesidir. Biz haberimizi yaparız belgeleri yayınlarız devletimizin ilgili kurumları da haberimizdeki bilgileri belgeleri videoları inceler kontrol eder ve haberin konusunda geçen olaylara kanun ve yasalarca yapılması gereken ne ise onu yapar ve Halkın huzur ve refah içersinde kardeşçesine yaşaması gereken asli görevini yapar.
Biz Eğer her hangi bir konuda Suç Konusu, eksiklik  veya yanlışlık varsa haberde ismi geçen kişiler BAKAN_MİLLETVEKİLİ_GENELBAŞKAN_GENERAL filan kim olması bizi hiç ilgilendirmez !. Her kim Devletimizden Makam sahibi olup Bilerek veya Bilmeyerek görevini yapmıyorsa veya eksiklikler varsa Basın Ahlak İlkeleri gereğince ben direk haberini yaprım.
Eğer Kurumların başındaki görevinin hakkını veremiyorsa o koltuktan o kalksın Halka ve Devletimize gerçek hizmeti veren kişilerin oturmasını sağlamak için elimizden gelen her şeyi bir şekilde Devletin zirvesine bildirerek onların o makamlardan alınmalarını sağlıyarak makamlarının hakkını verecek Devlet oteritesini ve Devlet ciddiyetini taşıyacak Kanun ve yasaları her kese eşit bir şekilde uygulayacak kişilerin gelmesine vesile olmaya çalışırız. .Bu 40 senededir böyle olmuştur. Kimleri makamlardan alınmasına veya yargılanmalarına hatta Ceza evlerine görevlerini yapmadıklarından dolayı ceza almalarına sayısız kez vesile olmuşumdur.
Benim Onurum Şerefim Askerlerim Benim Canım Polislerim  Gece Gündüz demeden Görevlerini aslanlar gibi Fedakarca yapacaklar hatta bazı kardeşlerim evlatlarım bu uğurda Şehadet Şerbetiniz içecekler ,bazı kardeşlerim Gazi olacaklar ; birleride Mafya veya Suç Örgütü veya Devletin Üst düze bürokratı olacak buna göz yumacak hadilan oradan derim aynen 40 senedir dediğim gibi. Hadilan derim .Anayasamızda yazdığı gibi her Türk vatandaşının suçu veya suçluyu Devletin ilgili kurumlarına bildirmesi Anayasal Vatandaşlık görevidir. Bütün Medeni ve Gelişmiş Devletlerin vatandaşları her konuda devletine her zaman bilgi verir.Hiç bir zaman Her şeyi Devletten beklememiz olmaz .Gördüğümüz bir konu SUÇ unsuru varsa hemen bunu Bilgisayar E Devlet üzerinden veya Telefon yoluyla Devletimize bilgisini vermemeiz gerekir hepimizin.
1- Adalarda aklınıza gelebilecek her konuda RANT vardır .Hayvan mamasından tutunda,İmar yolsuzluğu,İhaleye Fesat karıştırma,Ruhsatsız işyerleri veya Ruhsat verilmemesi gereken yerlere ruhsat verilmesi Güvenlik sorunu,Polis ve Zabıtaların Gerektiği şekilde Geceleri görevlerini yapmamaları korsan Taşımacılğa göz yummaları ,Sahillerin plaj ve Oteller adı altında Gasp edilmesi, Hatta çoğu Otelde Yangın merdiveni olmaması hatta İtfaiyenin istediği şartları taşımaması gibi her kesin bildiği bir sürü USULSÜZ İşlemler yazabiliriz.
2-Adalarda ,KORSAN Taşımacılık yıllardır yapılmaktadır bu Korsan taşımacılıkta bir günde 20-İle 30 Bin Tl günlük gelir vardır ama Maalesef bu Korsan taşımacılığa Adalar Kaymakamı , Adalar İlçe Emniyet Müdürlüğü,Adalar Belediyesi maalesefki GÖZ Yyummaktadır.Saat 17 den sonra Adalarda Korsan taksi denetimi Polis ve Zabıta tarafından yapılmadığı için aynı sistem hala devam etmektedir.
Devletimizin yetkili kurumlları  İstanbul Valiliği , İstanbul Emniyet müdürlüğü , kanune Suç olan Korsan Taşımacılığa ve Vergi kaçakçılığı Müdehale Etmeyip Bilerek veya Bilmeyerek  görevlerini yapmamaktadır.
Kadim Devletimizin derhal bu Duruma gereken çözümü bulmalı ve bu duruma göz yuman her Makamı ve Yetkilileri hakkında Görevden el çektirilerek Özel Müfettişlerle Hızlandırılmış  2 veya 3 Gün için de İncelemeler  yapıp Denetim raporu Raporu hazırlatmaladır. Ben yıllarca Raporlar hazırladım Bir müfettiş istese 24 saatte bu raporu hazırlarlar eğer Müfettişler bu raporu hazırlayamayız diyorlarsa Ben Hiç bir ücret TALEP etmeden geleyim sizlere ÖN RAPORU Belgeleriyle hazırlayıp teslim edeyim. Hatta videolar bie 2 saat içinde geçmi,şe dönük olarak temin edip ÖN DENETİM RAPORUMUN Ekine ispat olarak eklerim.
Şayet Bu dediğim olmazsa Müfettişin raporu belki aylarca belkide yıllar sonra hazırlanıp bitirilir. Genellikle bu durumlar acı ama Ülkemizde böyle olmaktadır.
Adalar Korsan Taşımacılığı Adabüs Protestoplarıyla bütün basına haber oldu bu konuda İşini zamanında yapmayan ve sessiz Kalan Adalar Cumhuriyet Savcısının tutumundan dolayı Bir gurup Adalı artık Adalet Bakanlığı bu durumla ilgilensin diye çözüm olarak Dilekçeleri Basın Eşliğinde Çaglayan Adalet Sarayına vererek SUÇ duyurusunda bulunmuşlardır !..
Sonrasında da Çeşitli sosyal medyalarda ve Televizyon kanallarında internet sitelerinde bu Adalar dosyası haber olmuştur.
Enteresan ise HAK HUKUK ADALET diyen CHP Genel Başkanı Özgür Özel‘de bizzat geçtiğimiz haftalarda Adalara gelerek yaptığı Basın açıklamasında Ben Her İki Tarafada TALİMAT Verdim İki Tarafta Savcılığa verdikleri Dilekçeleri Geri çekecektirler diye Ulusal medya kanallarına yaptığı basın açıklamasında Sözlü ve görüntülü olarak İfade etmiştir.
Sayın Özgür Özel her konuda Hak Hukuk Adalet diyen siz Hakimmisiniz,Savcımısınız kimsiniz ki ? Adalete Savcılığa yansımış olan Belgeli ve İspatlı olan  SUÇ duyurusunu geri çekin diye TALİMAT Verdim diyorsunuz.
Eğer siz SUÇ’u Bile bile Savcılığa verilmesini engelliyorsa zaten diyecek hiç bir sözüm ve yorumum olamaz bunu sana gönül vermiş olanlar düşünsün derim. Eğer siz her şeyi Tek Başınıza vereceğiniz Talimatlarla yapacaksanız kazayla seçimi kazanırsanız vay halimize bu Cennet Vatan Bu ülke yandı gitti.
Demek ki Sayın Özgür Özel siz iktidar olsanız Adalet Bakanlığına,Savcılara,Hakimlere ve Her kese talimatlar yağdırcaksınız Davayı açın açmayın geri çekin gibilerden. !….
Benim Kadim devletim Türkiye Cumhuriyetimizde  HAK HUKU ADALET yok diyen sizler asıl Adaletsizliği ve MAHKEMELERİN Davalarına karar vermekle Suç işliyorsunuz.
Halkın Oyuyla seçile bilirsiniz, Milyonlarca seveniniz olabilir ama Burası Türkiye Cumhuriyeti burada KANUN var YASA var  Sayın Özgür Özel sana bunu hatırlatayım ; Bilmiyorsan o zaman öğreteyim. Bak hiç bir koltuk kimseye Baki kalmaz sana en son örnek olarak Kemal Kılıçtaroğlu‘nu veya Muharrem İnceyi örnek verebilirim. Hani nerde şimdi onlar ?
Bir ara Sayın Kılıçtaroğlu ve Sayın İnce’nin en ufak yorumları Milyonlarca kişi takip edip beğeni atıyorlardı . Makamları Koltukları gitti sıradan bir insan oldular. Artık onların peşinde Yüzbinler milyonlar yok ,İncenin paylaşımlarına bak 1000 kişi altında olduğunu göreceksin.Artık Kendi memleketinde bile seveni veya caddeye çıkınca 10 kişi bile peşine takılmaz.
 Bir gün gelir mazallah sende seçim bölgende aynı Muharrem İnce gibi olup Köyünden bile oy alamasın
bunuda unutma. O gün geldiğimde yine haber yapıp Demedimmi sana Özgür Özel Demedimmi ? diye Manşet atıp haberinide yayınlarım.
Geçmiş zamanda bir milletvekili seçimi kaybetti tesadüfen onun seçim bölgesinde bir sıradan kahvenin önünde Milletvekilini görünce gözlerime inanamadım kameramı açtım 5 dakika avucundan diğer eliyle aldığı çekirdeği yerken videsunu çektim ve videoda o vekil direk çekirdeğin kabuğunu yere atıyordu neydin ne oldun EY VEKİL diye yayınlıyacaktım ama sonradan yanına gidip iskemle yi alıp oturdum kahvenin garsonunada bize iki çay çek deyince O veklin Kıpkırmızı yüzü şu an gözümün önünde neden dersen beni görünce Panikledi çünkü bir gün bana Artislik yapmıştı bende ona bir gün sana bunu sorarım elbet vekil demiştim.Benden Yıllar sonra ben konuyu açmadan Özür dileyip bak ne hale düştük senin dediğin gibi Gökhan Gardaşım Böbürlenme padişahım senden büyük ALLAH vardır sözün ve koltuklar kimseye Bakii değil lafını kendisi söylemiştir.Sonra uzun yıllardır hala güzel dostluğum devam etmektedir bazen Mangal yakıp Karşılıklı iki tek bile atarız onunla.
Başka Bir örnek Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ne diyor Meclis benim dokunulmazlığımı kaldırsın yargılanayım diyor.
Bu örnekleri neden verdim Suç İşleyen her kes makamı mevkisi ne olursa olsun Yüce Divanda veya Türk Mahkemelerinde yargılanır Suçlu bulunursada Hapiste cezasını çeker.
Cumhuriyet dediğimiz sistemin Adaleti böyle işler dimi ?
3- Adalarda Uyuşturucu içiciliği ve satıtıcılığı
Heybeliada'da ormanlık alanda yangın - 34-Adalarda Özel yerlerde Gece Kumarı oynanması ve oynatılması hatta bu kumar oynatılan yerlerde uyuşturucu kullanımınında olduğu bize oaralara Korsan taksi taşımacılığı yapan kişi tarafından defalarca anlatılmıştır. O Korsan taksi taşımacılığı işi yapan kişide uyuşturucu içtiğini kendi bizzat bize söylemiştir. Narkotik Kan Testi ,Tükürk veya Saç kılı testi yapsa zaten Uyuşturucu içenler direk olarak tespit ederler. Adalar Küçük bir yer değişik saatlerde değişik yerlerde aynı Trafik uygulamasında yapılan Alkol testi gibi Uyuşturucu testi yapsa tek tek her kesi yakalarlar ve Adalara bu sayede Uyuşturucuda girmez korkudan kimse uyşturucuda içmez. Bu konuyuda niye yazdım Narkotik veAdalar polisi BÖyle Uygulamalar yapsın diye yazdım.
5- Kaçak işçi çalıştırma , İkamet veya oturumu olmayıpta kaçak yollarla ülkemize gelmiş veya süresi biten kişiler Adalarda evlerde,Otellerde, ,çeşitli İş yerlerinde en Az Bin Dolar gibi maaşlarla çalışmaktalar. Bunlarda Bellidir. Polisler veya Sosyal Güvenlik kurumları veya Zabırtalar denetim yapsa Binlerce Kaçak Sigortasız ve Yurt Dışından gelip hiç bir kaydı olmayan kişiler evlerde Hastabakıcı, Yemekçi veya Temizlikçi diye çalıştırılıyor. Bunlar Belki Ülkelerinde Suç işlemiş aranan Tehlikeli insanlarda olabilir dimi ? Bu durumun birde SGK ve Vergi açısından cezası vardır.Bunların Sigortaları yatırlmalı ,İnsan Kaçakçılığı , Esnaflar Fiş ve Fatura kesmiyorlar dolayısıyla Vergi Kaçakçılığı suçu işlenip Kamunun gelir elde etmesi önleniyor.-
6- Milli Emlak ve Orman Arazilerinin Usulsüz kullanılmalarına veya İşgal edilmelerine göz yumulmasına ,Kaçak Yapıların çok olmasına ,Sahillerin RANT odaklarının Menfaatlerine teslim edilmesine Orman Bakanlığı Bölge Müdürlüğü ve İstanbul İlmüdürlüğü , Milli Emlak Genel müdürlüğü ,Valilik ve Kaymakamlık en önemlisi de Adalar Belediye Başkanlığı Yıllardır Kamu Malının haksız kullanılmasına ve Devletin malına çökülmesine Kamu zararının doğmasına Görevlerini Bilerek veya Bilmeyerek yapmamalarından kaynaklanmaktadır.
7- Adalarda Mal ve Can Güvenliği  Zaafiyeti Olması Adaların en büyük sorunu Mobesa kameralarının yeterli miktarda olmamasıdır. Bizce Mobesa kameralarının olmaması Adalarda Aylık 1 Milyar TL gibi bir Rantın kamufle edilmesinin sağlanması amacıyla burada görev yapan kurumlar her nedense buraya bir türlü Güvenlik Kamera sistemi Mobesa sisteminin kurulmamasından kaynaklanmaktadır. Bu sorunu Kaymakam,Emniyet Müdürü ve Belediye Başkanları bilmektedir hatta 2023 yılında bu sorunu halledeceğiz ihaleye çıkartacağız diye yapılan toplantılarda gündeme gelmişti . Adların tamamı 7 veya 9 Kilometre mesafeden oluşmaktadır buda Adalarda tahmin dönen kamu zararı Yıllık Milyarlarca Liradır . Adaları Yönetenler veya İstanbulu Yönetenler Bir kaç Milyon TL para harcayıp Adaların tamamına Mobesa sistemi kurulsa Suçlar Önlenmiş olacak ,Meydana gelen suçlarında faili mobesa sayesinde ivedi bir şekilde belli olup yakalanacaktır.
Dün gece Adalarda küçük bir ormanın yanınının çıkış sebebini Bile bilinmediği Belediye başkanı sosyal medyadan açıklamıştır. 

Dün geceki yangını Çıkartan kadar suçlu olan Adaları Yönetenlerde bu suçun işlenmesine sebeb olanlardır.Çünkü neden yıllardır Adalara MOBESA sistemi kurmamışlar.Bu yangın çıkan orman çok küçük bir alandır. Burada Orman Müdürlüğünün Güvenlik görevlileri yokmu ? Yoksa neden yok derhal Müfettişler bu SORUMSUZLUĞU araştırıp yasal işlemler sorumlu Görevliler hakkında yapması gerekir. Yangın söndürüldü ancak ya orada Bir insan hayatını kaybetseydi veya yangın bütün Adalaya yayılsaydı ne olacaktı ? Bunlar çok önemli konular asla bu tür olayların teleafisi mümkün olmayan sonuçları ortaya çıkarta bilir.
Türkiye Güçlü Bir Devlettir dünyanın pek çok ülkesinede yardımlar okullar,hastaneler yapmaktadır.Bütçesi müsaittir Zaten adalar Bir kaç Milyo para harcanırsa inanın Adalar kontrol altına alınır adalarda hiç bir SUÇ işlenmez orada ikamet eden vatandaşlarımızda huzurlu yaşarlar.
Bir kaç Milyon TL Para harcandığı zaman devletin kasasına Milyarlarca TL Dolaylı yoldan para girer Belediyenin kasasınada Resmi yollardan para girer aksi takdirde şu an olduğu gibi Adalarda kara Parayı Milyarlar Birilerinin cebine girer. Sayın Cumhurbaşkanımızın Adalarada Görev yapanları veya yapmayanları tespit edip derhal Adalara Yeni Memurlar atamalıdır.
Bir kere Adalara kimin geldiği kimin gittiği belli değil çünkü Deniz yolllarıyla gelenler hiç bir Kimlik Kontrolü veya Eşyaları XRAY cihazından geçirilmeden direk Gemilere binip aynı şekilde Mobesayla kayda alınmadanda Adalara Uyuşturucu Silah veya Binlerce olduğu Basında ve sosyalmedyalarda iddia edilen Akülü Motorlar Adalara nasıl sokulduğu ve adalarda nasıl Kaçak Korsan taksicilik yapıldığıda Ortada İspatlı bir şekilde durmaktadır.
Biz bu konularda yıllardır çok haber yaptık ancak Kamu Görevlileri ve seçilmişler ve Diğer Partilerin Meclis üyeleri bu durumu partilerinin İstanbul İl Başkanlıklarına,Genel Merkezlerine ve Genel Başkanlarına bildirmemişlerdir. Bazı Meclis Üyelerininde Bu kara paradan bir kısmını aldıkları İddia edilmektedir.Daha doğrusu Adalarda Kamu İdarecilerinin Otelcilerin ve diğer meslek Guruplarının Dini Guruplarında içinde olduğu Bir Büyük RANT Organize Suç çetesi Adaları yıllardır TALAN Etmektedir . Bu durumdan Adada yaşayan Adalılarda çok şikayetçilerdei Mart seçiminden sonra nisan mayıs haziran ve Temmuz ayında Adalılar devamlı olarak bu konuları gündeme getirdilereylemler etkinlikler çalıştaylar yaptılar  ama maalesef Devletimizin ilgili kurumları valilik ,Bölge Milletvekilleri,Kaymakamlık İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve diğer kurumlar özelliklede Ali ercan Akpolat ve Ekrem İmamoğlu  acil ve ivedi bir çözüm getirmediler.
Savcılığa verilen Şikayet dileçekeride zaten 2 veya 10 senede ancak mahkemeler karara bağlar. Bu KARA PARA TRAFİĞİDE Uzun süre sistematik bir şekilde sürer gibi gözüküyor.
Belkide bu yazımızı gören bir Aslan parçası olayın üzerine gidip yeri gelirse Kaymakam,Müdür,Belediye Başkanı Her kim Görevini yapmıyorsa gereken mücadeleyi yapmıyorsa Direk Kanun veyasalarca Tutuklayıp Tutuklu olarak yargılamasını yapar. Bu belli olmaz her an her şey olabilir. Çünkü ortada bir çok suç var Bu suçlara göz yumum seyreden Büroklarda var.Ama bu Bürokratlar Ankaradaki Siyasetçilere çok güvenmesinler yeri gelirse eğer her kim bu ülkenin 1 kuruşunu yerse Kadim Devletimiz mutlaka ki ondan bunu hesabını sorara. Hiç Bir Suç Cezasız kalmaz.
8- Sayıştay Başkanlığı neden Yıllardır Adalar Belediyesini hiç denetlememiş neden diğer kurumlarda ala
Sağlıcakla kalın .
Haber : Gökhan Gülmez.

Heybeliada Orman Yangınının sorumlusu İstanbul’un ve Adaların Atanmış ve Seçilmiş Yöneticilerdir.

YORUMLAR