Site Rengi

Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
Smiley facehttps://cesurtv.com/
''Janvak ''Smiley facehttps://www.jandarmavakfi.com.tr/

UYGUR PROJELERİ VAKFI AMACI NEDİR ?

26.08.2024
397.803
A+
A-
UYGUR PROJELERİ VAKFI AMACI NEDİR ?

Uyghur Projeleri Vakfı’nda, bireyleri etkili ve anlamlı bağışlarda bulunmaları için güçlendirmeyi amaçlıyoruz. ABD’de ve dünyanın dört bir yanındaki çeşitli insan hakları ve insani yardım kuruluşlarına, Uygur dilini kurtarma, Uygur kültürünü koruma ve tanıtma mücadelelerinde diasporadaki Uygurlara maddi yardımda bulunmaları ve böylece Uygurları bir halk olarak kurtarmaları için çağrıda bulunuyoruz. Mevcut bağışlarla birleştirilmiş kalıcı bağışlarla hayırseverliğin gelecekte de devam etmesini planlayarak, Uygur değerleri, Uygur kimliği ve Uygurların mevcut krizi konusunda dünyanın farkındalığını teşvik eden Uygur gruplarının ve projelerinin canlılığını sürdürmesi için maddi kaynaklar sağlamayı, Uygur dilini kurtarmayı, Uygur kültürünü sürdürmeyi ve tanıtmayı ve bu şekilde Uygur toplulukları da dahil olmak üzere tüm insanlara fayda sağlamayı amaçlıyoruz.

GEÇMİŞİMİZ
Uygurlar, benzersiz dil ve biyokültürel özelliklere sahip farklı bir halktır. Uygur kültürü, yüzyıllardır yoluna çıkan farklı dinlerin, kültürlerin ve medeniyetlerin özünü ifade etmenin benzersiz bir yolunu korumuştur. Orta Asya ve antik İpek Yolu kültürlerine önemli katkılarda bulunarak Uygur sanatçılar, müzikleri, dansları, tiyatroları, şiirleri, zanaatkarlıkları ve diğer ifade biçimleriyle kültürel miraslarını her zaman taşımışlardır. Uygur kültürü ve sanatı, milyonlarca kalbe dokunmuş, ilham almış ve bunu başkalarına aktarmıştır. Uygur kültürü, tarihi yollar boyunca büyük zihinler arasında karşılıklı anlayışın ve sürekli alışverişin bir örneğidir. Uygurların, yüzyıllardır dünyadaki dilsel, kültürel ve biyolojik çeşitliliğe önemli katkılarda bulunanlardan biri olduğunu söylemek doğru olur.

Ne yazık ki, zamanla ve özellikle son zamanlarda komünist Çin lideri Xi Jinping döneminde Uygurlarla ilgili her şey sona erme tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Uygur diasporası ve dünya toplulukları tarafından bir şey yapılmadığı takdirde, Doğu Türkistan’daki Uygurlar, komünist Çin hükümeti tarafından işlenen mevcut kültürel, fiziksel ve etnik soykırımdan, zulümlerden kurtulamayabilir. Bu nedenle, ABD’de ve dünyanın diğer ülkelerinde yaşayan yüksek eğitimli Uygur entelektüelleri ve profesyonellerinden oluşan bir grup olarak bir araya geldik ve bu Uygur Projeleri Vakfı’nı (UPF) kurduk. Kararımız, Uygur diasporasına doğru ve pratik rehberlik sağlayarak ve ABD’de ve dünyada doğru düşünen insani ve insan hakları kurumlarıyla sağlam ilişkiler kurarak, hayırsever kaynaklarını bir araya getirebileceğimize ve bununla Uygur dilini kurtarmaya ve Uygur diasporasındaki Uygur kültürünü korumaya ve tanıtmaya yardımcı olan bazı projeleri finanse edebileceğimize olan inancımıza dayanmaktadır.
Vakıf, Gelir İdaresi Kanunu’nun 501(c)(3) Bölümü uyarınca vergiden muaf olan kar amacı gütmeyen bir hayır kurumudur. Bu nedenle, bir bağışçının Uyghur Projeleri Vakfı’na yaptığı hayırsever katkı, kanunun izin verdiği en geniş kapsamda vergiden düşülebilir.

BİZİ NEDEN DESTEKLEMELİSİNİZ?
En çok önemsediğiniz insanların kaderi üzerinde en büyük olumlu etkiyi yaratmak istiyorsanız, anlamlı ve etkili bağışlar için esneklik ve uzmanlık sunuyoruz. Uyghur Projects Foundation’ın mükemmel bir seçim olmasının bazı nedenleri şunlardır:

  1. Yüksek standart. UPF yönetim kurulu üyeleri, memurları ve destek üyeleri, entelektüel, sosyal ve kültürel faaliyetler de dahil olmak üzere çeşitli faaliyetleri yürütmede etik standart, güvenilirlik, şeffaflık, gizlilik, dürüstlük ve hizmet konusundaki olağanüstü ve kanıtlanmış itibarlarıyla gurur duymaktadır.
  2. Maksimum vergi avantajları. Vakıf, Gelir İdaresi Kanunu’nun 501(c)(3) Bölümü uyarınca vergiden muaf olan kar amacı gütmeyen bir hayır kurumudur. Bu nedenle, bir bağışçının Uyghur Projeleri Vakfı’na yaptığı hayırsever katkı, kanunun izin verdiği en geniş kapsamda vergiden düşülebilir.
  3. Güvenlik. Vakfın misyonunu yerine getirmek için etkili stratejiler kullanma sorumluluğu Yönetim Kurulu’na aittir. Yöneticiler genel fon toplama ve proje fonlama politikalarını ve kalan Uygur entelektüelleri, profesyonelleri ve UPF üyelerinin UPF’nin genel sağlığını belirler. Bunu yaparak, UPF oluşturulan fonun en çok ihtiyaç duyulan projelerde en etkili şekilde kullanılmasını garanti eder. UPF’nin tüm yönetim kurulu üyeleri ve görevlileri gönüllüdür; hiçbiri yaptığı iş için, Vakıf tarafından finanse edilen bazı Uygur proje faaliyetlerine katılmak ve fon toplamak için yapılan seyahatlerin maliyetinin geri ödenmesi dışında herhangi bir maddi tazminat talep etmez.
  4. Stratejik hayırseverlik hizmetleri. Yerel, ulusal ve uluslararası Uygur topluluğuna dair kapsamlı bilgimiz parmaklarınızın ucunda. Deneyimli yönetim kurulu üyelerimiz, yöneticilerimiz ve destek üyelerimiz, sizin ve müşterinizin hayırseverlik bağışı ilgi alanlarını desteklemeye hazır.
  5. Bağışçı hizmetleri. Nazik, bilgili ve duyarlı yönetim kurulu üyeleri, memurlar ve destek üyeleri her zaman bireylerin, kuruluşların ve profesyonel danışmanların sorularını ve endişelerini yanıtlamaya hazırdır ve zorlukları fırsatlara dönüştürerek bağışçı ihtiyaçlarına anında dikkat edilmesini sağlar. Bağışçı merkezli bir bağış yaklaşımına inanıyoruz ve vizyonunuzu oluşturmanıza yardımcı olmak için buradayız.
  6. Esneklik ve sadelik. Bağışçılar, seçtikleri herhangi bir adla, seçtikleri hayır amaçlı bağışta bulunabilirler. Vakıf aracılığıyla birçok para gönderme yöntemi mevcut olduğundan, çözümler bağışçıların özel ihtiyaçlarını, vizyonlarını ve hedeflerini karşılayacak şekilde uyarlanabilir.
  7. Tanınma veya anonimlik. Siz ve aileniz açık tanınmayı veya anonim kalmayı seçebilirsiniz.
  8. Miras. Vakıf ile aileniz ve değer verdiğiniz amaçlar için nesilden nesile bir Uygur mirası yaratabilirsiniz.
  9. Etkili liderlik ve hesap verebilirlik. Yönetim Kurulumuz Uygur Projeleri Vakfı’nın yönetim organı olarak görev yapar. Yöneticiler operasyonları denetler, politikalar belirler ve tüm hibe ödülleri hakkında nihai kararlar alır. Vakfın elinde bulundurduğu fonlardan yapılan dağıtımların bağışçıların istekleriyle uyumlu olmasını ve ülkemizin ve halkımızın yanı sıra, değişip büyüyen diasporadaki Uygurların karşılaştığı zorlukları ele almasını sağlamak Yönetim Kurulunun sorumluluğundadır.
  10. Değer odaklı hayırseverlik. Vermek değerlerle ilgilidir. Bu değerler, Uyghur Projeleri Vakfı’nın bağışçılarıyla olan her ilişkisinin merkezinde yer alır. Değerler, Uygur halkının kaderini ve çıkarlarını her şeyin üstünde tutan hayırsever bir vizyon yaratma sürecinin merkezinde yer alır.

YÖNETİM KURULU VE GÖREVLİLER (2019 – 2021)
Başkan: Dr. Erkin Sidick
Sekreter: D. Uyghur
Hazine: Dr. RAS

Yönetim Kurulu:

Dr. Erkin Sidick (Yönetim Kurulu Başkanı)
D. Uygur
Dr. Memet Emin
Dr. Memet Taş
Dr. Muhammed İbrahim

Vakıf Başkanı Dr. Erkin Sidick KİMDİR ?

Eğitim:

  • Elektrik Mühendisliği alanında Doktora  , Kaliforniya Üniversitesi, Davis. Mart 1995. Tez Başlığı: “Dağıtıcı ortamlarda ultra kısa darbeli ikinci harmonik üretimi.”
  • Fizik alanında Yüksek Lisans  , California Eyalet Üniversitesi, Northridge. Mayıs 1990.
  •  Elektrik Mühendisliği alanında lisans derecesi , Sincan Üniversitesi (Urumçi, Çin Halk Cumhuriyeti). Şubat 1983.

Kısa Biyografi

Erkin Sidick 1958 yılında Aksu şehrinde doğdu. Lisans derecesini aldıktan sonra, Şubat 1983’ten Eylül 1985’e kadar Xinjiang Üniversitesi’nde öğretmen olarak çalıştı. Bu süre zarfında Şanghay Jiaotung Üniversitesi’nde bir yıl yerli konuk akademisyen olarak bulundu ve elektromanyetik ve mikrodalga teknolojisi üzerine çalıştı.

Eylül 1985’te Erkin Sidick, araştırma görevlisi olarak Japonya’nın Osaka Elektro-İletişim Üniversitesi’ne (OECU) gitti ve burada mikrodalga ve mm-dalga katmanlı ferrit dalga kılavuzu cihazları üzerinde araştırma yaptı. Erkin, çalışkanlığıyla Japon profesörlerini ve meslektaşlarını derinden etkiledi ve araştırmadaki olağanüstü performansı nedeniyle, OECU tarafından Nisan 1987’de Osaka Üniversitesi’ndeki (Japonya’daki mühendislik alanında en iyi 3 üniversiteden biri olarak derecelendirilir) lisansüstü programa önerildi.

Osaka Üniversitesi, Erkin‘i tüm giriş sınavlarından muaf tutarak lisansüstü programına kabul etti. Ancak Sincan Eğitim Komisyonu‘ndan bir heyet bu öneriyi reddetti ve Erkin Japonya’da lisansüstü derece alamadı (OECU’nun o zamanlar lisansüstü programı yoktu. OECU yetkilileri bu olaydan dolayı çok kötü hissettiler ve çok hayal kırıklığına uğradılar ve yaklaşık bir yıl sonra bir yüksek lisans programı kurmak için bir süreç başlattılar. Programı 1990 yılında OECU’da resmen açtılar. Erkin Sidick 1991’de bu üniversiteyi tekrar ziyaret ettiğinde, üniversite başkanı onun onuruna resmi bir akşam yemeği verdi ve lisansüstü program kurmaları için bir sebep olduğu için ona şahsen teşekkür etti. OECU o zamandan beri yaklaşık 10 Uygur öğrenci daha kabul etti). 2,5 yıllık bir süre zarfında, üst düzey uluslararası dergilerde ve Japon ve uluslararası konferanslarda 19 araştırma makalesi yayınladı. Nisan 1988’de Japonya’dan Urumçi’ye döndü. Aynı yılın Eylül ayında lisansüstü derecelerini almak için ABD’ye gitti.

CSUN . Erkin, Eylül 1988’den Mayıs 1990’a kadar California State University, Northridge’de (CSUN) Fizik alanında Yüksek Lisans derecesi aldı. Bu onun için yeni bir anadal olmasına rağmen (asıl anadalı elektrik mühendisliğiydi), ders çalışmalarında, araştırmalarında ve öğretiminde çok başarılıydı. Yüksek Lisans tezi Journal of Applied Physics’te yayımlandı ve 1989’da TC Liang’ın Anma Ödülü’nü ve 1990’da CSUN Fizik Bölümü’nden En İyi Öğretim Asistanı Ödülü’nü aldı.

UC Davis . Erkin Sidick 1990 yılında Utah Üniversitesi, Güney Kaliforniya Üniversitesi ve Kaliforniya Üniversitesi, Davis (UC Davis) de dahil olmak üzere 6 üniversiteden doktora programlarına kabul aldı ve UC Davis’i seçti. Mart 1995’te doktora çalışmalarını tamamladığında, UC Davis’teki çalışmalarından 10 dergi makalesi, 3 kitap bölümü ve 7 konferans bildirisinin ortak yazarlığını yaptı. Makalesinin değerlendiricilerinden biri olan Nobel ödüllü Dr. AF Huxley’nin Periyodik Tablo’nun mucidi Darwin’in torunu olduğu söyleniyor ve Erkin’in makalelerinden birini Londra Kraliyet Cemiyeti Bildirileri’ne önerdi. Tezinde doktora araştırmalarında elde ettiği başarıların sadece yarısını kullandı ve iki kez Üstün Lisansüstü Öğretim Ödülü Finalisti ve En İyi Doktora Tezi Ödülü’nü kazandı. İkincisi, yalnızca bir doktora öğrencisine verilen oldukça rekabetçi bir ödüldür. UC Davis’teki Elektrik Mühendisliği Bölümü’nde bir akademik yıl boyunca mezun oldu.

Sandia Ulusal Laboratuvarları . Erkin Sidick, FROG (  Frekans Çözünürlüklü Optik Kapılama) mucidi olan dünyaca ünlü bir bilim adamı olan Dr. Rick Trebino’nun rehberliğinde, Eylül 1996’ya kadar UC Davis ve Sandia Ulusal Laboratuvarlarında (Livermore, Kaliforniya) Doktora Sonrası Araştırma Görevlisi olarak çalıştı (Dr. Trebino şu anda Georgia Teknoloji Enstitüsü Fizik Bölümü başkanıdır). Burada biyolojik mikro parçacıkları yakalamak ve işlemek için kullanılan bir mikro işlenmiş fiber optik lazer tuzağı ve geniş bant ve ayarlanabilir lazerlerin ikinci harmonik üretiminde ve optik ultra kısa darbelerde kullanılan doğrusal olmayan çok elemanlı optik akromatik faz eşleştirme sistemi tasarladı ve geliştirdi. Bu süre zarfında, bir patent, Optics Letters gibi en üst düzey uluslararası dergilerde 4 dergi makalesi ve 6 konferans makalesi ortak yazarlığını üstlendi. Bu dönemde ve UC Davis’te lisansüstü öğrencisiyken Erkin, UC Davis’te yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak ve California Eyalet Üniversitesi, Sacramento’da öğretim görevlisi olarak elektrik mühendisliği alanında lisans üstü dersler verdi.

CVI . Erkin Sidick, Eylül 1996’da CVI Laser Corporation’da (Livermore, California) endüstriyel Araştırma ve Geliştirme (Ar-Ge) kariyerine başladı ve burada Kıdemli Geliştirme Mühendisi ve Kaplama Departmanı Müdürü olarak görev yaptı. Erkin bu şirkette yansıma önleyici kaplamalar, ışın bölücüler, bu film polarizatörleri, polarizasyon ışın bölücüler, kısmi yansıtıcılar ve aynalar gibi yeni optik ince film bileşenleri tasarladı ve geliştirdi ve elektron demeti yüksek vakumlu (10 -6  Torr) odaların optik kaplama biriktirme süreçlerini iyileştirdi. Ayrıca optik bileşenlerin doğrusal olmayan fazlarını ölçmek için kullanılan bir Beyaz Işık İnterferometresi optik aleti (hem LabView yazılımı hem de optik-elektrik donanımı) tasarladı, geliştirdi ve üretti. O zamanlar dünyadaki çeşitli laboratuvarlarda bu türden yalnızca 3 tane vardı. Ayrıca ultra düşük seviyeli (mikro volt) elektronik sinyalleri ölçmek için kullanılan küçük boyutlu bir kilitlemeli amplifikatör elektronik aleti tasarladı ve üretti.

WaveSplitter . Erkin, Mart 2000’de WaveSplitter Technologies (WST) Inc.’e (Fremont, California) Kıdemli Optik Mühendisi olarak katıldı ve daha sonra Mühendislik Müdürü olarak terfi etti. Bir zamanlar 12 mühendis ve teknisyeni yönetti. Bu şirkette, fiber optik iletişimler için pasif optik bileşenler alanında teknoloji değerlendirmesi, yeni teknoloji ve yeni ürün geliştirme, proje ve mühendislik yönetimi ve patent incelemesi yaptı. Birkaç optik bileşen için teknik mimar olarak görev yaptı ve hem kaynaştırılmış fiber hem de Planar Lightwave Devreleri (PLC) tabanlı Interleaver teknolojisinde NEL, NEC, Hitachi ve Sumitomo dahil olmak üzere birkaç büyük Japon şirketiyle tek başına rekabet etti ve birçok durumda teknik, müzakere ve dil becerileriyle bu büyük şirketlerdeki meslektaşlarını derinden etkiledi. WST tarafından üretilen kaynaştırılmış fiber Fourier filtreli Interleavers’lar, 2001 yılında Siemens, Lucent ve NEC gibi birkaç büyük uzun mesafe iletişim sistemleri şirketi tarafından dünyanın en iyi ürünü olarak seçildi.

MFSI . Mayıs 2003’te Erkin, WST’nin mühendislik operasyonlarını Tayvan’a taşımasının ardından havadaki biyolojik ve kimyasal ajanların analizi ve tespiti için biyolojik aletler geliştiren bir biyoteknoloji start-up şirketi olan MicroFluidic Systems Inc.’e (Pleasanton, California) katıldı. Bu şirkette, PCR (Polimeraz Zincir Reaksiyonu) işlemiyle çoğaltılan DNA’lar üzerinde optik analiz gerçekleştiren çok kanallı bir uyarma-emisyon (floresan) tespit optik modülünü başarıyla tasarladı ve inşa etti.

Erkin, 1996’dan 2002’ye kadar Kaliforniya’nın Silikon Vadisi‘nde optik iletişim alanlarında sırasıyla Baş Teknoloji Sorumlusu (CTO) ve Mühendislik Başkan Yardımcısı olarak iki yüksek teknoloji şirketinin kurucu ortağıydı. Ancak her iki şirket de son birkaç yılda dünya çapında optik telekomünikasyon sektöründe yaşanan büyük düşüş nedeniyle uçup gidemedi.

JPL . Erkin Sidick, Ocak 2004’te Pasadena, Kaliforniya’daki Jet Propulsion Laboratory’ye (JPL,  http://www.jpl.nasa.gov ) uzay teleskopları için Teknik Personel Üyesi olarak katıldı. JPL, yıllık bütçesi 1,4 milyar dolar olan ve 6000’den fazla kişiyi istihdam eden NASA (Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi) merkezlerinden biridir; bunların arasında yaklaşık 2000’i doktora, yaklaşık 2000’i de yüksek lisans derecesine sahiptir. Kaliforniya Teknoloji Enstitüsü’nün bir parçasıdır ve NASA tarafından finanse edilmektedir. Bazıları, Erkin’in son 20 yılda JPL’ye katılmış olabilecek tek Türk olduğuna inanmaktadır. Erkin, 1980’lerde fırlatıldıktan sonra Hubble Uzay Teleskobu’nu arızadan kurtaran bir gruba aittir. Şu anki görevi 2 uzay teleskopu için hata bütçelerini belirlemek ve tahsis etmektir. Erkin’in teknik ekip üyesi olduğu projelerden biri de  2014 yılında fırlatılacak olan Terrestrial Planet Finder ( http://planetquest.jpl.nasa.gov/TPF/tpf_index.html )’dır .   NASA’nın Origin’s Programı’nın bir parçasıdır ve amacı Güneş sistemi yakınlarındaki yaklaşık 150 güneş benzeri yıldızı ve gezegenlerini incelemektir.   Ağustos 2004’te Erkin Sidick, JPL’den “Uzay Teleskobu Hata Bütçesi aracının sürekli geliştirilmesi ve hızlandırılmış bir tasarım döngüsüne olanak tanıyan entegre optik-mekanik-termal modelleme yeteneği” nedeniyle bir Spot Ödülü aldı.

Dr. Mehmet Emin Abbas’ın kısa bir biyografisi

Mehmet Emin Abbas, Urumçi’de doğdu. 15 yaşında New Frontier (sözde Sincan) Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Sınıfına kabul edildi ve iki yıllık hazırlık çalışmalarının ardından Pekin Üniversitesi Fizik Bölümüne girdi ve 26 yaşında Çin Bilimler Akademisi Yüksek Enerji Araştırmaları Enstitüsü’nden doktorasını aldı. Yaş açısından, Bay Mehmet Emin Abbas bir üniversiteye başlayan ve en eski doktorasını alan en genç Uygurlardan biridir.

İtalya ve Avusturya’da doktora çalışmalarını sürdürmektedir ve 2013 yılından beri Fransız Ulusal Bilim ve Teknoloji Merkezi’nde araştırmacı olarak görev yapmaktadır.

Liderliğini yaptığı araştırma ekibi Fransa’nın Bogdo şehrinde yerleşiktir ve organik yarı iletken malzemelerin kullanımını araştıran üç profesör, üç araştırmacı, üç doktor ve birkaç doktora ve yüksek lisans öğrencisinden oluşmaktadır.

Dr. Mehmet Emin Abbas, aynı zamanda, Akademi Başkan Yardımcısı ve Kutadgu Bilig Doğa Bilimleri Enstitüsü Daimi Temsilcisi olduğu, Avrupa Uygur Akademisi ve Kutadgu Bilig Fen Bilimleri Enstitüsü Doğa Bilimleri Bölümü’nün kurucularından biridir.

Avrupa Uygur Akademisi ve Norveç Uygur Komitesi işbirliğiyle dünyanın dört bir yanındaki Doğu Türkistanlı yurttaşlarımıza bilim ve teknoloji hakkında bilgi vermek ve Doğu Türkistan Ulusal Bağımsızlık Mücadelesi hakkında bazı bilgiler vermek için yerinde web seminerleri düzenleniyor.

Bu bağlamda, 21 Haziran 2020, Orta Avrupa saatiyle 16: 00’da Fransız Ulusal Bilim ve Teknoloji Merkezi’nde araştırmacı olan Dr. Mehmet emin Abbas, ulusal vizyonumuzun uzun vadeli stratejisinde “Bilim ve Teknoloji” konulu canlı bir konferans verdi. Konuşmanın sonunda izleyiciler Dr. Mehmet Emin Abbas’a çeşitli sorular sordu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.