Site Rengi

Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
Smiley facehttps://cesurtv.com/
''Janvak ''Smiley facehttps://www.jandarmavakfi.com.tr/

MOSSAD’ın Türkiye’deki para ağına operasyon

03.09.2024
59.942
A+
A-

MİT’ten MOSSAD’ın Türkiye’deki para ağına operasyon

MİT’in çalışmalarıyla MOSSAD’ın Türkiye’deki para ağını yönettiği belirlenen ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi tarafından gözaltına alınan Liridon Rexhepi tutuklandı.

MİT, Liridon Rexhepi’nin MOSSAD’ın Türkiye’deki para ağını yöneten kişi olduğunu tespit etti. Rexhepi, İsrail İstihbarat Servisi’nin talimatı ile dron çekimi yapan, Filistinli siyasiler aleyhinde psikolojik harekât faaliyeti yürüten, Suriye sahasına yönelik bilgi derleyen Türkiye’deki saha elemanlarına para aktarıyordu.

Milli İstihbarat Teşkilatı’nın çalışmaları sonucunda Liridon Rexhepi’nin mali hesaplarındaki hareketlilik ortaya çıkarıldı. Rexhepi’nin Türkiye’deki saha elemanlarına Western Union üzerinden çok sayıda para transferi gerçekleştirdiği belirlendi. Hesaplarındaki şüpheli hareketler başta olmak üzere Rexhepi’nin tüm hareketleri takip altına alındı.

Liridon Rexhepi, 25 Ağustos 2024’te Türkiye’ye giriş yaptığı andan itibaren adım adım izlenmeye başlandı, faaliyetleri kayıt altına alındı. Bu aşamadan sonra İstanbul Emniyeti TEM Şube Müdürlüğü ile koordine kuruldu. Rexhepi, 30 Ağustos’ta İstanbul Emniyeti TEM Şube Müdürlüğü tarafından gözaltına alındı. Emniyetteki ifadesinde para transferlerini yaptığını kabul eden Liridon Rexhepi, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

MOSSAD’ın para ağı deşifre oldu

Milli İstihbarat Teşkilatı tarafından yürütülen operasyonlar sonucu MOSSAD’ın Türkiye’deki saha elamanlarına para aktarımını başta Kosova olmak üzere Doğu Avrupa ülkelerinden sağladığı tespit edildi.

Türkiye’deki saha elemanlarının, MOSSAD’dan aldıkları paraları Suriye sahasında kullandıkları ortaya çıktı. Yapılan para takibi sonucunda Türkiye’deki saha elemanlarının, Kosova üzerinden gelen paraları Western Union ile Suriye’deki alt kaynaklarına aktardığı belirlendi. Türkiye’deki saha elemanlarının Suriye’deki kaynaklarına kripto para yöntemi ile ödeme yaptığı da tespit edildi.

Mosad da yapılan bir operasyon ama bu operasyonu  terörle ilişkilendirmek fayda var . Çünkü para trafiğini Terörürn finansında kullanılıyor bu ve dikkat ederseniz uriye’ye yani Filistinli  Türkiye’de olan kişilere psikolojik harp yöntemlerin uygulandığı bir süreç işledi .

Mossad’ın   ,Mit tarafından tespit yapılana kadar Terörün finansı trafiği işte bahse konu şahıs tutuklanan şahıs Kosova üzerinden getirdiği Kosova üzerinden getirdiği parayla bir aklama işlerine giriyor ve bu parayı legalleştirmek bu tür Kripto para Ağlarını çevirmek için kullandığı Kripto para ağı ulaşımı en zor olan ağ ve bu yapılanma  yani bu yapılanma deşifre edildi.

Mit’in operasyonu kripto Para Trafiği Terörün finansmanı sistemi ciddi hasar aldı.

Mosad’a  yönelik Son zamanda Mit ve Polis  tarafından çok operasyon yapıldığını gördük  ama bana göre en operasyonlardan önemlilerinden biri bu operasyondur. Çünkü e önem Kripto para trafiği bu paraların kimlere gittiği ve  daha sonra yapılacak soruşturmada Kripto para Ağının ortaya çıkarılacak olması  Mossad şu ana kadar yapmış olduğu yani mosada yönelik yapılan operasyon içerisinde en kıymetli operasyon haline getirecek bu Hadise hem ülke içinde hem ülke dışında birçok bağlantının deşifre  olacağı artık belli olmuştur. Çünkü   Kripto para trafiğini yönettiği iddia edilen kişinin yakalanmış olması sahada yakalanmış olması ve şu anda gözaltında ve tutuklu halde olması çok önemlidir.

Ayrıca yakalanan kişinin  vereceği ifadeler para trafiğinin de işleyişi yani bir para bir şirket üzerinden bir bankacılık üzerinden yapılan zaten transferler var Eee bunun muhakkak daha başka ağları ve yapıları olacaktır bunların da ortaya çıkarılacak olması  çok büyük bir şebekeyi ortaya çıkarma ihtimali var Bu da zaten yapılan bu başarılı operasyonla diğer çözülmeler de gelecektir.

Hükümet  yetkilileri ve sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip  Erdoğan da bunu her fırsatta söylüyor yapılan her açıklamada da aslında Türkiye içindeki hiçbir istihbarat teşkilatının ya da hiçbir bir terör grubunun  kendi istediği bir şekilde  operasyon veya faaliyet Yürütmesine izin vermeyiz  diyor.

Suriye’ye bir dikkat şimdi burada bir Milli İstihbarat teşkilatının yapmış olduğu açıklamada şuifade var Türkiye’deki saha elemanlarının mossat’tan aldıkları

paraları Suriye sahasında kullandıkları ortaya çıktı , Mossad’ın para ağı deşifre oldu Türkiye’de özellikle hani bütün ağ ortaya çıktı demek için erken ama  mossad’ın önemli bir kolunun Hem de Avrupa bağlantılı yani Kosova üzerinden gelen yapının Suriye’ye aktarımı konusunda bir şebekenin işlediğini ve bu şebekenin değişik olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz Mit operasyonundan sonra çözülmeler başlayacağını o zaman net söyleyebiliriz bütün her şey ortaya çıktı delik deşik oldular  Şimdi yakalanan kişi  ana damar mı yoksa bu tarihi kollardan biri mi buradan diğer kollara ulaşılır mı Bunları iyi değerlendirmek

lazım ama   Kosova’da malum fetö yapılanması da çok kuvvetliydi Muhtemelen zaten fetö’nün de içinde olduğu bir şebeke işlemiş olabilir Buna da çok dikkat etmek lazım.

Çünkü Kosova’da fetö ile mücadelede o bölgenin de çok dikkatle mercek altında olduğu ve yakalanan kişinin  yürüttüğü kripto  para trafiği nin  diğer kolları yani başka kolların da olma ihtimali kuvvetli dir. Çünkü bu tür yapılar  tek bir kola bütün işi yıkılıp riske girilmez Tali kolları vardır ana kollar vardır İşte bunlar soruşturmayla ortaya çıkacak ama çok önemli bir başlangıç Çünkü buradan  sağ ele geçmesi ve ifadesini yani konuşturulan olması aynı zamanda para terapin de çözülmüş olması zaten o diğer yapılarda varsa eğer çok süratle deşifre  edilebilinir.

Mit ve Polis Teşkilatımızın Bu önemli oprasyasyona imza atmalarını Başarılarını Kutluyoruz ve Başarılarının devamını diliyoruz. Allah Tüm Güvenlik Güçlerimizin yar ve yardımcısı olsun amin.

 

Cesur Haber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.