Site Rengi

Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
Smiley facehttps://cesurtv.com/
''Janvak ''Smiley facehttps://www.jandarmavakfi.com.tr/

Mavi Vatan’da masal değil destan yazıyoruz

2025’te Türkiye günlük 200 bin varil üretime çıkacak. Elbette ihtiyacımız çok. Onun için daha çok üretmemiz lazım. Daha çok Gabar gibi çeşitlere ihtiyacımız var. Hakkari’de, Van’da devam eden çalışmalarımız, sondajlarımız var.”

08.09.2024
139.299
A+
A-

Bayraktar, Mavi Vatan ilgili eleştirilere de değinerek, “Birileri ‘Mavi Vatan masalı’ falan diyorlar ya Mavi Vatan’dan inşallah biz masal değil destan yazıyoruz. Allah’ın izniyle üretimimiz daha da artacak. Bu şekilde Türkiye çok daha güçlü bir ülke haline gelecek. Ekonomisi daha güçlü, bu kırılganlıkları, dövizi, cari açığı, enflasyonu aşabilecek bir ülke haline gelecek.” ifadesini kullandı.

“2025’te Türkiye günlük 200 bin varil üretime çıkacak”

Türkiye’nin yılda yaklaşık 40 milyon ton petrol tükettiğini anımsatan Bayraktar, şöyle konuştu:

“Önemli bir miktarını yurt dışından ithal ediyoruz. Şimdi bunu azaltmanın yolu yine kendi petrolümüzü aramak, bulmak. Biz bu anlamda da özellikle 2021’de Şırnak Gabar‘da yaptığımız petrol keşfiyle beraber bu yolda da önemli adımlar atıyoruz. Bugün sadece Gabar’dan günde 47 bin varil petrol üretiyoruz. Daha gidecek yolu var buranın. Belki 100 bin varilleri bulacağız. Batman’da, Diyarbakır’da, Adıyaman’da, yurdumuzun diğer yerlerinde yaptığımız üretimlerle 2025’te Türkiye günlük 200 bin varil üretime çıkacak. Elbette ihtiyacımız çok. Onun için daha çok üretmemiz lazım. Daha çok Gabar gibi çeşitlere ihtiyacımız var. Hakkari’de, Van’da devam eden çalışmalarımız, sondajlarımız var.”

Alparslan Bayraktar, Mersin’in Gülnar ilçesinde yapımı süren Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin de “Türkiye’nin 70 yıllık rüyası” olduğuna dikkati çekti.

programa, AK Parti Osmaniye Milletvekili Seydi Gülsoy ve AK Parti İl Başkanı Mehmet Sadi Binboğa da katıldı.

Bakan Bayraktar, daha sonra Osmaniye Valiliğini ziyaret etti, Vali Erdinç Yılmaz ile basına kapalı görüştü.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.