Site Rengi

Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
Smiley facehttps://cesurtv.com/
''Janvak ''Smiley facehttps://www.jandarmavakfi.com.tr/

Kınalıada da Garo Kapriyelyan’a yapılan sözlü ve fiziksel şiddeti kınıyoruz.

13.09.2024
40.044
A+
A-

Haberimize başlamadan evvel her zaman dediğimiz gibi ŞİDDETE karşıyız. Her kim Şiddet ve Hakaret uygularsa sonuna kadar onun karşısına dikiliriz . Beni tanıyalar bu huyumu iyi bilirler. Mevzu Vatanım veya Milletim olursa  ben işte o zaman Bu konunun peşini bırakmam . Adalar bizim göz bebeğimizdir. Adalarda yaşayan kardeşlerimiz ve 78 yaşındaki sayın  Garo Kapriyelyan’da asla yanlız değildirler , Cesur Haber olarak bizde her zaman bu saatten sonra onun yanındayız ..

İnançlarımız farklı olabilir ama 100 yıllardır bir arada kardeş gibi yaşadık ve Binlerce yıl daha Kardeş gibi yaşayacağız , Kimse kalkıp Adalarda Mafyacılık veya Kaba Güç kullanmasın !…. TSK’dan Emekli Asker Rahmetli babam bana hep derdi ki ; Elin yumruğunu yemeyen kendininki ni balyoz sanırmış. Şimdi Sözde esnaf olduğu  ifade edilen bir kişi kalkmış adalı olan 78 yaşındaki Garo Kapriyelyan’ı darp etmiş. Darp edeni tanımam bilmem ama yahu ben adama sorarım 78 yaşındaki bir insana nasıl el kaldırırsın on u darp edip kanlar içinde bırakırsın ? Yuh lan sana YUH ki ne YUH.  Derhal Kadim Devletimizin Hakim ve Savcılara Bu kaba kuvvet uygulayan sözde Esnafa  Kanun ve yasalarca en ağır Cezayı versinler. Versinlerki verilen ceza caydırıcı olsun .Birdaha kimse kalkıp böyle bir hata yapmaya teşebbüs etmesin . Kimse Bizim Gözbebeğimiz adalarda Mafyacılık, Çetecilik veya Çetecilik oynamasın ,Hatta bunu bile düşünmesin. Kimse de Adalarımızın huzurunu asla bozamaz. Bozmaya kalkana da en güzel Cevabı Polisimiz, Jandarmamız, Savcılarımız ve Hakimlerimiz verir.

Ben sayın Garo Kapriyelyan’ı tanımam ancak konuyu duyunca onun yaşadıklarına çok üzüldüm  .Yanlız değilsin sayın Garo Kapriyelyan sana yapılan Hain saldırıyı Şiddetle Kınıyorum. İnanıyorum Yüce Türk Adaletinin değerli Hakim ve Savcılarımız yasalarca yapılması gereken ne ise gereğini yapacaklardır.

Garo Kapriyelyan’a Kınalıada’da Bir  Market’in işletmecisi tarafından uygulanan sözlü ve fiziksel şiddeti kınıyorum. Doğma büyüme adalı, toplumun sevilen, sayılan bireylerinden, 78 yaşındaki Garo Kapriyelyan’a , esnafın kanun dışı kaldırımı işgalinde olduğunu belirtip, belediyeden kaldırımların düzenlenmesi hususunda yardım istediği için sırtından saldırıya uğrayarak darp edildi, etnik kimliği üzerinden hakarete maruz kaldı ve tehdit edildi.

78 yaşındaki Garo Kapriyelyan’a yapılan Saldırıdan dolayı  Pek çok parti, sivil toplum örgütü, dernek, kurum ve kuruluşlardan market veya belediye binası önünde toplanıp protesto etme çağrısı geliyor, Bu konuda ailesinden  izin isteniyor.

78 yaşındaki Garo Kapriyelyan ve Değerli ailesi  buna karşıyız diyerek gayet duyarlı bir şekilde Adaların huzurunun kaçmasını istemiyorlar. Bu Nezaket ve saygılı düşüncelerinden dolayı kendilerini takdir ediyorum .

Ailenin yaptığı açıklamada Adada arbedesiz, hakla esnafın birbirine düştüğü, aramıza nifak tohumu ekildiği istenmiyor ve sanıyorum ki esnafımızın ezici çoğunluğu da bizimle aynı görüşte. Davranış ve hakaret söylemlerine verilebilecek en naif ve bize yakışan cevabın boykot olduğunu düşünüyoruz.

O market işletmecisinin gösterdiği tavır sadece babama değil. Kişisel bir husumetleri yok. Ben ise düne kadar ‘Lerna Abla’ diye etrafımda koşturdukları en iyi müşterilerindendim. İşgal ettiği alanlara söz edecek kim olursa olsun aynı tavrı göstereceklerini biliyoruz. Boykot sadece bu markete değil, benzer tavırda olan tüm adalı esnafa da caydırıcı nitelikte cevap olacaktır.

Biz azınlıklar tarih boyunca yaşananlardan sebebiyle ürkek güvercinler gibiyiz. Geçmiş olsun dilekleri ileten kişilerin tavsiyesi ‘Sakın şikayetçi olmayın barınamaz korkulur’ yönünde. Lakin unutmasınlar ki, bu saldırılar, adaleti aramayan, kendi kökenini savunmayan bireylere, etnik köken gözetmeden, kibar, edepli her adalı bireyin, kökeni ne olursa olsun maruz kalacağı durumdur. Bugün bu duruma tepkisiz kalındığında, yarın devamı gelecektir. Babamın kökenine edilen hakaret ise, gasp edilen alana ilgili darp edilirken, şahsın içinden kopan, bastırılmış nefrettir.

Unutmamak lazım ki, babam yerde kanlar içinde yatıp ‘Polis çağırın’ diye seslendiğinde, oradaki tüm esnaf birbirini kollayıp polisi aramamıştır. Polisi kırık parmağı, yarılmış dikiş atılan parmağı, yarılıp kanlar akan burnu yüzünden gözleri kısmı görür halde babam can havliyle kendi aramıştır. Esnaf sadece ambulansı arayıp polisi aramayarak ‘Yaşamana izin veririz ama susup oturacaksın, hakkını arama hayatın tehlikeye girer’ mesajı verip biz adalı yaşadığı adaya sahip çıkmamıştır. Farkında olmadan yaşanan adaletsizliğin tarafı olmuşlardır, işte tam da bu yüzden boykot çok önemlidir. Aynı zihniyetteki tüm esnafa tepki olacaktır bu markete uygulanan boykot.

Dün kadasetli patrik hazretlerimiz bizzat gelerek üzüntülerini dile getirdi. Sayın belediye başkanımız bizzat gelerek hem konunun takipçisi olacağını söyledi hem de marketin dışardan, sokaktan görülemeyen arka bahçe işgalinde gözleriyle gördü. Şimdi çok önemli bir soru geliyor akla. Bir holding ve toptan markanın bayii olan bu market, yarın işsiz kalıp indirim uyguladığında ne olacak? Veya göstermelik personel değişimi olursa ne olacak? Hepimiz koşarak alışverişe mi gideceğiz, omurgalı bir duruş sergilemeye devam mı edeceğiz? Seçimlerimiz kaderimizdir.

Kaprielyan’a ırkçı hakaret ve saldırıda bulunulan marketten açıklama: Küfür etmedik, iki elinde poşet olduğu için yüzüstü düştü

Kaprielyan’ı bugün Türkiye Ermenileri Patriği Maşalyan ziyaret etti

kaprielyan maşalyan

Kaprielyan ve Maşalyan (Fotoğraf: Agos)

 Kınalıada’da bir marketin çalışanlarının ırkçı saldırısına uğrayan Ermeni toplumunun tanınmış isimlerinden Garo Kaprielyan‘ı, Türkiye Ermenileri Patriği Sahak Maşalyan bugün ziyaret etti. Market sahibi de gelişmeler üzerine açıklama yaparak olay sırasında ayrımcı küfür etmediğini savundu. Kaprielyan ise olay sırasında kendisine ayrımcı küfür edildiğini ve darbedildiğini yineledi. Kaprielyan, saldırıya uğradığında kendisine “A… k…. Ermenisi, bu işler sana mı kaldı?” denildiğini söyledi.

İstanbul Kınalıada’da yaşayan Ermeni toplumunun önderlerinden Kaprielyan, bir marketin çalışanlarının ırkçı saldırısına uğradı.

Kaprielyan, sokağa taştıkları için Seç Market hakkında belediyeye şikayette bulundu. Market, uyarılara rağmen gereğini yapmayınca belediye ceza kesti. Market sahibi ve çalışanları bu durumdan sorumlu tuttukları 83 yaşındaki Kaprielyan’a saldırdı. Agos’un aktardığına göre saldırganların, Kaprielyan’a etnik kimliği üzerinden küfürler ettiği belirtildi.

Kaprielyan’ın parmakları kırıldı ve yüzünde darp izleri oluştu.

Gelişmeyi 1 Ağustos gecesi duyuran TET Ajanda platformu şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye Ermeni Toplumu Kurumları önceki dönem yöneticilerinden, son zamanlarda da Tet Ajanda Şahnur Kazancı programlarında yorumculuk yapan Garo Kaprielyan ikamet ettiği Kınalıada’da üzüntü verici bir saldırıya maruz kalmıştır.

Elinde ve vücudunun çeşitli yerlerinde darp izlerine rastlanan Kaprielyan’a Kınalıada’da bulunan bir market çalışanlarının saldırdığı öğrenildi. Saldırı sırasında market yetkililerinin etnik kimliği konu alarak yaptıkları çirkin söylemler büyük tepkiye yol açtı. Akşam saatlerinde bu saldırıyı öğrenen ada halkının markete karşı büyük tepki gösterip boykot edecekleri öğrenildi. Değerli büyüğümüz Garo Kaprielyan’a ve kıymetli ailesine geçmiş olsun dileklerimizi sunarız.”

Boykot çağrısında bulunuldu

Olay tepkiye yol açarken sivil toplum kuruluşları da saldırıyı protesto etti. Heybeliada Mahalle Meclisi girişimi X hesabından şu paylaşımı yaptı:

“Garo Kaprielyan’a saldıran Kınalıada #SeçMarket’i boykot ediyoruz!
Market çalışanları, yaptıkları işgal nedeniyle onları uyaran Garo Kaprielyan’a ırkçı ve cinsiyetçi küfürlerle saldırarak onu darp etmişler.

Yalnız değilsiniz Garo Kaprielyan!”

Kaprielyan: Apartman kapısından içeri gireceğim sırada saldırıya uğradım

Agos’a konuşan Garo Kaprielyan, olayın arka planını şu sözlerle anlattı.

“Daha önceki yıllarda bir sorun yaşamamıştık ama iki yıldır bunlardan çok rahatsızız. Ben alışveriş yapmayı kestim. Sokağa giderek yayıldılar. Kaldırımları, apartman önünü işgal ettiler. Gece saat 12’lere kadar gürültü patırtılar geliyor. Personelin patırtısı bitmiyor. Daha önce şikayetçi olmuştuk. Marketin işgal ettiği alanlar için video ve fotoğraflar çektim. O esnada marketin bir çalışanı saldırmaya çalıştı, diğer personel araya girdi. Ondan sonra apartman kapısından içeri gireceğim sırada saldırıya uğradım.”

Market sahibinden açıklama: İtekleyerek hata ettim

Öte yandan Seç Market sahibi Erdal Şara, Agos ile temasa geçerek Kaprielyan’a ayrımcı küfür etmediklerini, Ermenilere yönelik düşmanlık besleyecek bir zihniyette olmadıklarını belirtti. Uzun yıllardır Kaprielyan’ın kendilerini sürekli belediyeye şikayet ettiğini belirten Şara, olay günü Kaprielyan’ın karşı kaldırımdaki markete ait görüntüleri kaydettiğini, olayın gerginleşmesi üzerine Kaprielyan’ın yanına gittiğini, onu itekleyerek hata ettiğini ancak düşmesine sebep olacak şekilde itmediğini, Kapriyelyan’ın iki elinde poşet olduğu için yüzüstü düştüğünü öne sürdü.

Şara, Kaprielyan’a uzun süredir bu konuyu gündemde tuttuğu için kızgın olduğunu, “S.. git başımıza bela olma” dediğini söyledi ve “Onu itekleyerek hata ettim” dedi. Şara, Büyükada’da da market işlettiklerini asla Ermenilere ya da azınlıklara yönelik bir düşmanlık beslemediklerini ifade etti. Şara avukatları aracılığıyla ayrıntılı açıklama yapacaklarını söyledi.

Kaprielyan ise Agos’a verdiği demeçte marketin çöplerinin çok uzun süredir sokakta sıkıntı yarattığını, olay günü ayrımcı bir küfürle saldırıya uğradığını, kendisine “A… k…. Ermenisi bu işler sana mı kaldı?” denilerek saldırıldığını yineledi.

Cesur Haber olarak hepimiz Türkiye Cumhuriyetinin vatandaşlarıyız.72 Millet bir arada Kardeş olarak yaşadık.Binlerce yıl daha Kardeş olarak yaşayacağız. Türkiye Cumhuriyeti Laik bir Devlettir. Her Toplum İnançlarını Özgürce yaşar. Hiç birimizin bir birinden farkı yoktur. Hepimiz İnsanız iyi günde kötü günde her zaman bir birimize sahip çıktık. Çıkmayada devam edeceğiz. İnsanların Düşüncesi, Dini İnançları , Tenlerinin renkleri  ne olursa olsun benim için fark etmez. Ben ülkemin Bütün insanlarını seviyorum ve Ülkemle ve İnsanlarımla gurur duyuyorum. Bu hain saldırıyı kınıyorum ve Ermeni Vatandaşlarımız Ülkemizin insanıdır. 72 millet Bir arada yaşayan Kardeşiz. Bu böyle biline. Asla kimse bizi bölemiyecek ,Kimsede kalkıp kendisini Farklı olarak görmesin. Ermenisi,Türkü,Yahudisi,Kürdü,Lazı,Çerkezi kısaca 72 Millet hep birlikte TÜRKİYE’yiz. Bu böyle biline .  Gökhan GÜLMEZ

Not : Haber alıntıdır.  : Emeğe saygım sonsuzdur.  Sosyal medyada Bu saldırıyı görünce konuyu internetten araştırarak öğrendim . Adalı Dergisinden bu yazıyı aldım. Umarım onlarda beni yanlış anlamazlar izinsiz yazıyı aldığım için. Eğer yanlış anlarlarsa ihbar@vizyonege.com adresine mail yoluyla yazıyı kaldır derlerse hemen kaldırırım . Dediğim gibi emeğe saygım her zaman vardır. Gökhan GÜLMEZ

 

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.