Site Rengi

Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
Smiley facehttps://cesurtv.com/
''Janvak ''Smiley facehttps://www.jandarmavakfi.com.tr/

İsrail’in çağrı cihazlarını patlatarak düzenlediği saldırı savaş suçudur

18.09.2024
45.832
A+
A-

Lübnan hükümeti, çok sayıda kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olan çağrı cihazlarının patlatılmasını kınayarak bunun “İsrail’in suçu ve ulusal egemenliğin ihlali” olduğunu açıkladı.

Lübnan çağrı cihazlarının patlatılmasını BMGK'ya taşıyacak

Açıklamada, Lübnan hükümetinin “devam eden bu suçla ilgili sorumluluklarını almaları için ilgili ülkeler ve Birleşmiş Milletlerle derhal tüm temasları kurduğu” belirtildi.

Konu BMGK’ya taşınacak

Lübnan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, “Lübnan’ın birçok bölgesinde çok sayıda çağrı cihazının patlamasına sebep olan İsrail’in siber saldırısı en güçlü ifadelerle” kınandı.

“İsrail’in savaşı Lübnan’a doğru genişletme tehditlerine” dikkat çekilen açıklamada, İsrail’in gerilimi de “tehlikeli ve kasıtlı bir şekilde” artırdığına vurgu yapıldı.

Açıklamada, Bakanlar Kuruluyla yapılan istişarelerin ardından “saldırıya ilişkin bilgiler tamamlanır tamamlanmaz Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine (BMGK) şikayette bulunmak üzere hazırlıkların” başlatıldığı aktarıldı.

Lübnan’da çağrı cihazlarının patlatılması

Lübnan’da Hizbullah unsurlarının kullandığı çağrı cihazlarında eş zamanlı patlamalar yaşanmıştı.

Lübnan Sağlık Bakanlığı, ülke genelinde Hizbullah unsurlarının kullandığı çağrı cihazlarının patlatılması sonucu biri çocuk 9 kişinin hayatını kaybettiğini, 200 kadarı ağır yaklaşık 2800 kişinin yaralandığını açıklamıştı.

İsrail-Lübnan sınırında 8 Ekim 2023’ten bu yana süren çatışmalarda son günlerde gerilimin arttığı gözlemleniyor.

İsrail’in çağrı cihazlarına saldırısı sonrasında Cep telefonları da uzaktan patlatılır mı?

Dijital saldırı’da çağrı cihazları bomba gibi patladı,9 kişi öldü,3 bine yakın yaralı var

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.