Site Rengi

Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
Smiley facehttps://cesurtv.com/
Smiley face

TSK’da yerli ve milli muhabere sistemleri ve yazılımlar kullanılıyor

20.09.2024
125.021
A+
A-
TSK’da yerli ve milli muhabere sistemleri ve yazılımlar kullanılıyor

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, İsrail’in Lübnan’daki dijital terör saldırısından sonra TSK’nın tedbirlerine ilişkin, “Türk Silahlı Kuvvetlerimizde, sadece yerli ve milli muhabere sistemleri ve yazılımlar kullanılmakta. Üretim sürecine üçüncü tarafın dahil olması durumunda ilave detaylı kontrol mekanizmalarımız işletiliyor” açıklamasını yaptı.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Haftalık Basın Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantı sonrasında Milli Savunma Bakanlığı kaynakları soruları cevapladı.

Bakanlık kaynakları, Kara Harp Okulu’nun mezuniyet törenindeki görüntülerle ilgili sorunun üzerine şunları söyledi:

“Kara Harp Okulu Sancak Devir Teslim ve Mezuniyet Töreni sonrasında kamuoyuna yansıyan görüntüler ile ilgili başlatılan süreç devam etmektedir. Türk Silahlı Kuvvetlerinde müesses disiplinin muhafazası ve idamesi olmazsa olmazdır. Daha önce de vurguladığımız gibi Türk Silahlı Kuvvetlerimiz olaylara disiplin anlayışı içerisinde bakmakta ve işlemleri de ilgili hukuk/mevzuat çerçevesinde yerine getirmektedir.”

“TSK, Türk mühendislerinin desteğiyle çok daha güçlü”

Bakanlık kaynakları, İsrail’in Lübnan’daki çağrı cihazlarını ve telsizleri patlatması sonrasında TSK’nın da bu konuda tedbir alıp almadığına dair sorular üzerine “Türk Silahlı Kuvvetlerimizde, sadece yerli ve milli muhabere sistemleri ve yazılımlar kullanılmaktadır. Üretim sürecine herhangi bir şekilde üçüncü tarafın dahil olması durumunda tedarik ve üretim sürecinde ilave detaylı kontrol mekanizmalarımız işletilmektedir. Gerek icra ettiğimiz harekatlarda gerekse Ukrayna’da yaşanan savaş ve Lübnan örneğinde olduğu gibi her türlü gelişme sonrasında alınan dersler kapsamında tedbirler gözden geçirilmekte, yeni tedbirler geliştirilmektedir. Bu olay özelinde de Milli Savunma Bakanlığı olarak gerekli incelemeleri yapıyoruz. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz son yıllarda muhabere, bilgi sistemleri, elektronik harp ve siber alanda Türk mühendislerinin desteğiyle çok daha güçlü hale gelmiştir.”

Bakanlık kaynakları, İran’ın 2 milyon göçmeni sınır dışı etme kararı sonrası bunların Türkiye’ye gelip gelmeyeceklerine dair sorular üzerine şunları söyledi:

“Sınır dışı etme; bulunulan ülkeden kolluk marifetiyle vatandaşı olunan ülkeye, transit gidilecek ülkeye veya başka bir ülkeye gönderilme işlemidir. İran’ın 2 milyon göçmeni sınır dışı etme kararından, bu göçmenlerin Türkiye’ye gelecekleri anlamını çıkarmak yanlıştır. Sınırlarımız çok yoğun teknolojik sistemlerle korunmaktadır. Alınan yoğun tedbirler sayesinde hudutlarımızdan geçmeye çalışan kaçak göçmen sayısı da son 5 yılın en düşük seviyesindedir. İran’ın göçmenler konusunda tedbirleri artırmasını olumlu olarak değerlendiriyoruz. Bu konuda dezenformasyon yoluyla algı yaratmaya çalışanlara karşı dikkatli olunması önem arz etmektedir.”

ASELSAN yerli ve milli teknolojilerle haberleşme güvenliğini artırıyor

Lübnan’da yaşanan çağrı cihazı patlamaları, haberleşme güvenliğinin önemini ortaya koyarken, ASELSAN, geliştirdiği yerli ve milli haberleşme sistemleri ile dışa bağımlılığı azaltıyor, güvenliği artırıyor, kullanıcısına sahada operasyonel avantaj sağlıyor.

ASELSAN yerli ve milli teknolojilerle haberleşme güvenliğini artırıyor

Bu ve benzeri olaylar, güvenli haberleşme altyapısının zayıf olduğu durumlarda iletişim kanallarının manipüle edilebileceğini ve güvenlik açığı oluşturabileceğini gösterdi.

Türkiye, haberleşme gibi kritik bir altyapının güvenliğini sağlamak için çeşitli karşı önlemler geliştiriyor, var olan önlemleri güçlendiriyor ve milli çözümlerle haberleşme güvenliğini üst seviyede tutmayı hedefliyor.

Bu çabalarda Türkiye’nin lider teknoloji şirketi ASELSAN önemli görev üstleniyor. ASELSAN, geliştirdiği yerli ve milli haberleşme sistemleri ile hem ülkenin hem de güvenlik güçlerinin iletişim altyapısını korumada kritik rol oynuyor.

ASELSAN, haberleşme teknolojilerindeki dışa bağımlılığı azaltmak ve güvenliği artırmak amacıyla bir dizi yenilikçi iletişim sistemi geliştirip kullanıma sunuyor. Bu sistemler, başta güvenlik güçlerinin faaliyetleri olmak üzere çeşitli hizmetlerin sunumunda güvenli ve kesintisiz haberleşme altyapısı sağlıyor. Söz konusu sistemlerin sahip olduğu üst düzey güvenlik tedbirleri, iletişim kanallarının manipüle edilmesini de önlüyor.

 

[ 3700 DMR el telsizi 

 

Kesintisiz iletişim, dost düşman tanıma

Jandarma için özel olarak tasarlanan 3700 serisi telsizler, geniş kapsama alanı ve yüksek güvenlik standartlarıyla operasyonel haberleşmede güvenliği ve etkinliği artırıyor. Kesintisiz haberleşme ihtiyaçlarının son teknoloji çözümlerle optimize edildiği el telsizi, özellikle yoğun ses kullanımlı kamu güvenliği kullanıcıları için tasarlandı. Ürün, GPS konum servisi, bluetooth, USB, renkli ekran, titreşim ve akıllı şarj birimleriyle dikkati çekiyor. Kriptolu telsiz kullanıcıları için yazılım ve donanım kripto yeteneği bulunan telsiz, gizlenebilir ve standart formda farklı yan birimlere sahip bulunuyor.

3810 Hibrit El Terminali, güvenlik güçlerinin uzun yıllardır kullandığı, geniş alanda etkili dar band sayısal telsiz özelliklerine akıllı telefon özelliklerini ekliyor. Kesintisiz haberleşmenin yanında görüntülü görüşme ve mesajlaşmayı tek cihazda birleştiren ASELSAN 3810, dar band sistemleri, özel görev kritik LTE şebekeleri ve ticari GSM şebekelerinde çalışabiliyor. Terminal, hem mobil hem de telsiz haberleşme fonksiyonlarını tek bir cihazda birleştirerek hızlı ve güvenli iletişim sağlıyor.

Taşınabilir Radyolink Haberleşme Sistemi, taktik sahada, birliklerin harekat ihtiyaçlarının gerektirdiği temel haberleşme servislerini entegre bir sistem çözümü ile karşılıyor. Sistem ile muharebe alanının yakın-gerçek zamanlı resminin ve bilgilerinin tüm savaş sistemleri arasında paylaşımına imkan verecek haberleşme omurga altyapısını oluşturulması hedefleniyor. Sistem, silah, sensör ve komuta merkezleri arasında gerekli olan önemli bilgilerin aktarımını ve bu bilgilerin komuta katında tüm seviyelerde izlenebilmesini sağlıyor.

Dost Düşman Tanımlama Sistemi, üzerinde yer aldığı askeri platformda dost ve düşman unsurların ayırt edilmesini sağlıyor. Bu ayrımı hızlı ve güvenilir şekilde yapan sistem, operasyonel sahadaki belirsizlikleri ortadan kaldırıyor, güvenliği üst seviyeye çıkarıyor.

ASELSAN’ın geliştirdiği bu ve benzeri çözümler haberleşme teknolojilerindeki dışa bağımlılığı azaltıyor, güvenliği artırıyor, kullanıcısına sahada operasyonel avantaj sağlıyor.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.