İstanbul’da acilen 4 tane arıtma tesisi yapılması lazım. Beş yıl geçti 1 tane arıtma tesisi yapılmadı”
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu eleştiren Büyükakın, “Yok bana yer vermediler, yok para vermediler, onu yapmadılar, bunu yapmadılar diyerek zaman kaybettiler. Böyle bir dünya yok.
Bakın bu bir politik tartışma meselesi değil. Bu bir Milli mesele. Kocaeli’deki bütün arıtma tesisleri çalışıyor. Kanalizasyon suyu bir damla denize gitmiyor. Apaçık, alnım ak bir şekilde söylüyorum. Körfez kirlenmesin diye, 23 tane arıtma tesisi çalıştırıyoruz. 23 arıtma tesisinin sadece yıllık elektrik maliyeti 700 milyon lira. Bu 700 milyon lira ile biz de popülizm yapabilirdik. Lütfen herkes aklını başına alsın. Biz temizliyoruz, İstanbul kirletmeye devam ediyor. Bizim yaptığımız çalışmaların anlamı kalmıyor. Biz burada temizlemeye devam edelim ama siz de orada kirletmeyi durdurun.”
CHP’li belediyeler Marmara’yı ölüme terk etti
Başta İstanbul Büyükşehir Belediyesi olmak üzere Marmara Denizi’ne kıyısı olan tüm belediyelere çağrıda bulunan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Bütün Marmara’yı tekrar müsilaj problemi bekliyor. Marmara Denizi’ne sahip çıkalım. Marmara denizi ölüyor. Bu denize kıyısı olan tüm belediyeler bu çevre katliamından sorumlu. Biz temizliyoruz İBB kirletmeye devam ediyor” dedi.
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Tahir Büyükakın, Marmara Denizi’nin korunabilmesi adına özel açıklamalarda bulundu. Marmara Denizi’ne kıyısı olan tüm belediyelerin sorumlulukları olduğunu ve denizin hep birlikte korunması gerektiğini ifade eden Başkan Büyükakın şöyle konuştu: “Marmara Denizi ölüyor. Tedbir alınmaz ve gerekenler yapılmazsa yine çok büyük bir çevre felaketi ile karşı karşıya kalacağız. Marmara Denizi’ne her gün 4.5 milyon metreküp kanalizasyon deşarj oluyor. 4.5 milyon metreküpün yüzde 53’ü sadece ön arıtma ile deşarj ediliyor.
Erdek Körfezi’nde müsilaj görüldü. 7 haftada İzmit’e geldi. Tedbirler alınmazsa, gerekenler yapılmazsa bütün Marmara’yı tekrar müsilaj problemi bekliyor. Marmara Denizi’nin tamamının korunabilmesi için Marmara Denizi’ne sınırı olan bütün belediyelerin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerekiyor. İstanbul’da acilen 4 tane arıtma tesisi yapılması lazım. Beş yıl geçti 1 tane arıtma tesisi yapılmadı”
Cesur Haber - Vizyon Ege sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.