Site Rengi

Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
Smiley facehttps://cesurtv.com/
''Janvak ''Smiley facehttps://www.jandarmavakfi.com.tr/

Marlboro işçisinin direnişi büyüyor, yüzlerce işçiyi işten çıkarttılar

24.09.2022
101
A+
A-

Philip Morris’te faaliyet yürüten Euroserve işçilerinin direnişi sürerken, yüzlerce işçi işten çıkarıldı. İşçiler, işten çıkartmaların ardından fabrika önünde direniş çadırı kurma kararı aldı.

İzmir Torbalı’da yer alan Philip Morris’te (Marlboro) faaliyet yürüten Euroserve işçilerinin direnişi dördüncü gününde devam ediyor. Atılan işçilerin geri alınması ve sendikal haklarının tanınması için üretimi durduran işçilere karşı fabrika yönetimi, yüzlerce işçiyi işten çıkarttı. İşten çıkartma kararı sonrası işçiler fabrika önüne direniş çadırı kuracaklarını duyurdu.

İşçilerin örgütlü olduğu DİSK/Gıda-İş Sendikası’nın Genel Başkanı Seyit Aslan, fabrika önünde bir açıklama gerçekleştirdi. Aslan, “Uluslararası tekellerin de Türkiye’deki işçi patronların da ortak özelliği, işçi düşmanı olmalarıdır. Sermayeye her türden örgütlenme hakkı var ama işçilerin sendikalaşma hakkı yok. İşçiler sendikalaşırsa patronlar işten çıkartılıyor. Bu kabul edilemez. Biz üretim yapmak istiyoruz. Ama eski koşullarda değil… İşçiler olarak insanca yaşamak, insanca çalışmak ve insan ücret istiyoruz ve bu yüzden örgütleniyoruz” diye konuştu.

EYLEMLER YAPILACAK

27 Eylül Salı günü İzmir Çankaya’daki Euroserve’in şirketi önünde açıklama yapacaklarını duyuran Aslan, ayrıca İstanbul’daki şirket önünde de yapacaklarını söyledi. Aslan, “Mücadelemiz sadece Türkiye sınırında kalmayacak Avrupa’daki emek örgütleri de bunları teşhir edecek. Biz yeni başlıyoruz. Bizi fabrikadan çıkarınca bu işten kurtulacaklarını sanıyorlar, yanıldıklarını görecekler” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.