Site Rengi

Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
Smiley facehttps://cesurtv.com/
''Janvak ''Smiley facehttps://www.jandarmavakfi.com.tr/

Yunanistan’dan tepki çeken Türkiye yorumu!

25.02.2023
103
A+
A-

Deprem felaketinin ardından birlik mesajı vermişlerdi Yunanistan’dan tepki çeken Türkiye yorumu!

Türkiye’deki deprem felaketinin ardından tüm dünya, yaraları sarmak için seferber oldu. Sayısız ülke, ilk günlerden itibaren arama kurtarma ekipleri, insani yardımlar ve destek mesajları gönderirken bunlardan biri de Yunanistan oldu. Felaketin ilk günlerinden itibaren Türkiye’nin yanında olduğunu belirten Yunanistan barış mesajları verirken Yunan hükümeti içinden umulmadık bir açıklama geldi. Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Miltiadis Varvitsiotis, katıldığı canlı yayında tehditkar ifadeler kullandı.

Deprem felaketinin ardından birlik mesajı vermişlerdi… Yunanistan’dan tepki çeken Türkiye yorumu!
Türkiye Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin acısını yaşıyor. Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerin ardından tüm dünya Türkiye için adeta tek yürek oldu. Türkiye’nin yıllardır dünyanın dört bir yanında sürdürdüğü insani diplomasinin de bir sonucu olarak sayısız ülkeden deprem bölgelerine yardım ve destek yağarken birlik gösteren ülkelerden biri de Yunanistan olmuştu.
Deprem felaketinin ardından birlik mesajı vermişlerdi… Yunanistan’dan tepki çeken Türkiye yorumu!
Türkiye’ye destek mesajları gönderen Yunanistan’dan arama kurtarma ekipleri de gönderilmişti. Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ise, Türkiye’de yaşanan Kahramanmaraş merkezli iki depremin Türkiye-Yunanistan ilişkilerinin yeniden tanımlanması için bir fırsat olabileceğini belirtmişti.
Deprem felaketinin ardından birlik mesajı vermişlerdi… Yunanistan’dan tepki çeken Türkiye yorumu!
 

 

SALDIRGAN AÇIKLAMA

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ise yaptığı açıklamada, depremlerin ardından çok pozitif bir atmosfer oluştuğunu belirterek bu durumun, dış politikada yakınlaşma ve diyalog sürecinin başlaması için kolaylaştırıcı bir rolü olduğunu ifade etmişti.

Nikos Dendias, “Türk-Yunan anlaşmazlıklarına çözüm bulunabilir. Hem Yunanistan’ın hem de Türkiye’nin kazandığı bir çözüm bulunabilir. Zira, birinin kazancı, diğerinin zararı değildir.” ifadelerini kullanmıştı.
Deprem felaketinin ardından birlik mesajı vermişlerdi… Yunanistan’dan tepki çeken Türkiye yorumu!
İki ülke arasındaki diyalog sürerken Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Miltiadis Varvitsiotis tepki çeken ifadeler sarfetti. Yunan SKAI TV kanalındaki programa konuşan Varvitsiotis, Türkiye’nin yaşadığı depremlerin ardından Türk-Yunan ilişkilerini değerlendirdi.
“KÖPRÜLERİ YIKARIZ”

Varvitsiotis, Atina’nın yaratılan olumlu iklimden dolayı “rehavete kapılmadığını” açıkladı. Varvitsiotis “Bu dönemde yüksek tonların düşürülmesi ve iki halkın gösterdiği dayanışma, diyalog için bir fırsat yaratabilir, ancak bu samimi bir çerçevede yapılmalıdır. Çünkü Türkiye kısa süre içinde eski saldırgan söylemine geri dönerse, tüm köprüleri yıkarız ve bir yakınlaşma ihtimali ya da umudu kalmaz” ifadelerini kullandı. Deprem felaketinin acısı sürerken Varvitsiotis’in yaptığı bu tehditkar açıklama tepki çekti.

Deprem felaketinin ardından birlik mesajı vermişlerdi… Yunanistan’dan tepki çeken Türkiye yorumu!
MİÇOTAKİS OLUMLU MESAJ VERMİŞTİ

Miçotakis, Türkiye’de yaşanan depremlerin büyüklüğüne dikkati çekerek, “Türkiye ve Suriye halklarının yanında durmamız insani sorumluluğumuzdu. İnsanları enkazdan kurtarmak için ilk yardım gönderenlerdendik.” diye konuşmuştu. Yunanistan’ın Türkiye’ye desteğinin insani bir hareket olduğunu belirten Miçotakis, bu desteğin dış politika amaçları taşımadığını kaydetmiş, Türk halkı ile Yunan halkını ayıran hiçbir şey olmadığını vurgulayarak, “Biz komşu ülkeleriz, sorunlarımızı barışçıl bir şekilde çözmeyi öğrenmeliyiz.” ifadelerini kullanmıştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.