Site Rengi

Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
Smiley facehttps://cesurtv.com/
''Janvak ''Smiley facehttps://www.jandarmavakfi.com.tr/

Arjantin İngiltere ile yaptığı anlaşmadan vazgeçti

04.03.2023
142
A+
A-

Savaşın bitiminden yaklaşık 41 yıl sonra Arjantin, oradaki Malvinas olarak adlandırılan adaların egemenliğini yeniden müzakere etmek istiyor. İngiltere Dışişleri Bakanı derhal tepki gösterdi.

Falkland Adaları Kredi: imago görüntüleri/ZUMA Wire

Falkland Adaları’ndaki Port Stanley 

Anıt, 1982 Falkland Savaşı’nı anıyor.

Akıllıca derhal karşı çıktı: “Falkland Adaları İngiliz’dir” diye Twitter’da yazdı. Yerliler kendi geleceklerine karar verme hakkına sahiptir, ancak İngiliz Denizaşırı Bölgesi olarak kalmayı seçmişlerdir.

Sözde Foradori-Duncan Paktı, Falkland Adaları çevresinde gaz ve petrol üretiminin yanı sıra nakliye ve balıkçılığı düzenleyen 2016 tarihli ortak bir bildiridir. Mevcut Arjantin hükümetinin bakış açısından, önceki hükümet Büyük Britanya’yı barındırmak için çok ileri gitmişti.

Arjantin, Falkland Adaları’nın egemenliğini yeniden müzakere etmek istiyor

Falkland Adaları, 1833’ten beri İngiliz idaresi altındadır. 1982’de Arjantin adalara saldırdı. Arjantin silahlı kuvvetleri 72 gün süren savaşta bir dizi yenilgiye uğradıktan sonra her iki taraf da ateşkes imzaladı.Arjantin, orada Malvinas olarak adlandırılan adalar üzerinde hâlâ hak iddia ediyor.

Arjantin ile Birleşik Krallık arasındaki mücadele 72 gün sürdü. Kaynak: imago stock&people

İngiliz birlikleri 1982’de Falkland Adaları’na çıktı

Arjantin ile Birleşik Krallık arasındaki mücadele 72 gün sürdü.

 

BM Dekolonizasyon Komitesi, İngiltere ve Arjantin’i müzakere etmeye çağıran bir kararı kabul etti. 2013’te adalılar büyük bir çoğunlukla Büyük Britanya’da kalma yönünde oy kullandı. Adaların çevresinde petrol ve gaz yataklarının bulunmasının ardından çatışmalar yeniden şiddetlendi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.