Site Rengi

Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
Smiley facehttps://cesurtv.com/
Smiley face

AHBAP DERNEĞİNİ TÜRMOB’UN İNCELEME-DENETLEME YETKİSİ VARMI ?

25.03.2023
239
A+
A-
AHBAP DERNEĞİNİ TÜRMOB’UN İNCELEME-DENETLEME YETKİSİ VARMI ?
Şarkıcı Haluk  Levent kurucusu ve başkanı olduğu AHBAP Derneği’nin toplam gelirini, TÜRMOB’un denetim raporunu ve deprem bölgesinde yaptıkları harcamaları açıkladı. AHBAP’ın toplam gelirinin 2 milyar 994 milyon TL olduğunu belirten Haluk Levent, “45 günde 1 milyar TL kullandık. Kalan 2 milyar için depremzedeler yararına muazzam projeler yapacağız. Hazırlıklar bitmek üzere. Yakında açıklayacağız.” dedi.

TÜRMOB ‘UN  FAALİYET SINIRI NEDİR ?

Odalar, kuruluş amaçları dışında faaliyette bulunamazlar.

Meslek odalarının Görevi nedir ?

Meslek odaları, üyelerinin ihtiyaçlarını karşılamak, mesleki anlamda yapılan işlerini kolaylaştırmak, mesleğin çıkarlarını korumak, meslektaşların birbirleri ile iletişim kurmasını ve dayanışmasını sağlamak amacıyla kurulan kuruluşlardır. Meslek odalarının, bağlı olduğu yasalara uygun davranması gerekmektedir.

Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Odalar, nitelikleri ve faaliyet sınırı
Madde 14 - Serbest muhasebeci mali müşavirler ve yeminli mali müşavirlerin odaları ayrı ayrı kurulur. Serbest muhasebeci mali müşavirler
ve yeminli mali müşavirler odaları, bu Kanunda yazılı esaslar uyarınca meslek mensuplarının ihtiyaçlarını karşılamak, mesleki faaliyetlerini kolaylaştırmak, bu mesleklerin genel menfaatlere uygun olarak gelişmesini sağlamak, meslek mensuplarının birbirleriyle ve iş sahipleri ile olan
ilişkilerinde dürüstlüğü ve güveni hakim kılmak üzere meslek disiplini ve ahlakını korumak maksadıyla kurulan, tüzelkişiliğe sahip, kamu kurumu
niteliğinde meslek kuruluşlarıdır.
Bu Kanunda kullanılan oda deyimi, ayrı ayrı kurulacak olan serbest muhasebeci mali müşavirler, yeminli mali müşavirler odalarını ifade eder.
Odalar, kuruluş amaçları dışında faaliyette bulunamaz

Haluk Levent AHBAP Derneği'nin gelirinin 2 milyar 994 milyon TL olduğunu açıkladı: Depremzedeler yararına muazzam projeler yapacağız

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB)’un Bir Derneği Denetim yetkisi varmı ? Yokmu ? Bu sorunun cevaplanması lazım.Çünkü TÜRMOB Meslek mensuplarının üye oldukları Odadır.Faaliyet konusuda Meslek mensupları çalışma usul esas ve Meslek mensuplarının Mükellefleri ile ilgili konular ile ilgilidir.
Haluk leventİn başkanı olduğu AHBAB ünvanlı Derneği Malimüşavirler ve Denetim Şirketi incelemiştir.Ancak TÜRMOB tarafından incelendik diye açıklama yapılması ve TÜRMOB Sosyal medya sitesindede Türmob tarafından incelenildi diye Meslek mensupları tarafından video paylaşılması ne kadar kanuni ve yasaldır ? Bu konuda araştırmalarımız sürecektir.
Amaçları dışında faaliyet gösteren odaların sorumlu organlarının görevlerine son verilmesine ve yerlerine yenilerinin seçilmesine, Maliye Bakanlığının veya bulundukları yer Cumhuriyet Başsavcılığının istemi üzerine, o yerdeki asliye hukuk mahkemesince basit usule göre yargılama yapılarak karar verilir ve dava en geç üç ay içinde sonuçlandırılır.22
Mahkemece beşinci fıkrada yazılı organların görevlerine son verilmesi halinde kararda ayrıca, görevlerine son verilen organları bu Kanunda yazılı usullere göre seçecek organları toplamak üzere, Oda Yönetim Kurulu için Oda Genel Kurulu üyeleri arasından, Birlik Yönetim Kurulu için Birlik Genel Kurulu üyeleri arasından beş kişi görevlendirilir. Seçim, görevlendirilen bu beş kişi tarafından bir ay içinde sonuçlandırılır. Görevlendirilen bu beş kişi bu fıkrada yazılı süre içinde görevlerine son verilen
organlar gibi görevli ve yetkili olup aynı şekilde sorumludurlar. Bu fıkra 21 26.07.2008 tarih ve 26948 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan 5786 sayılı Kanun’un 7. maddesi ile değiştirilmiştir. Değiştirilmeden önceki birinci fıkra şöyle; “Bölgesi içinde
kendi mesleği konusunda en az 25 meslek mensubu bulunan il merkezlerinde bir oda kurulur. Ayrı ayrı kurulan serbest muhasebeci malî müşavirler ve yeminli malî müşavirler odaları, bulundukları ilin adıyla anılır.”
22 20.06.1997 tarih ve 23025 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan 4276 sayılı Kanun’un 23. maddesi ile 15. maddenin beşinci fıkrası değiştirilmiştir. Değiştirilmeden önceki hali; 14’üncü maddenin üçüncü fıkrasında belirtilen yasaklara uymayan odaların sorumlu organlarının görevlerine son verilmesine ve yerlerine yenilerinin seçilmesine Adalet Bakanlığı’nın, Maliye ve Gümrük Bakanlığı’nın teklifine dayanarak veya doğrudan doğruya isteği uyarınca bu kuruluşların bulundukları yer Cumhuriyet Savcılığı’nın açacağı dava üzerine o yerdeki Asliye Hukuk Mahkemesince karar verilir. Yargılama basit usule göre yapılır ve en geç üç ay içinde sonuçlandırılır.
16 :M Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanunu mhükmüne göre seçilecek yeni organlar eski organların görev sürelerini tamamlarlar.
Maliye Bakanlığının bu Kanun uyarınca Oda organlarının işlemleri hakkında onay mercii olarak verdiği kararları görevli oda organları aynen yerine getirmekle yükümlüdürler. Bakanlık kararını, idari yargı merciinin yürütmenin durdurulmasına veya esasına ait kararı veya kanuni bir sebep olmaksızın yerine getirmeyen veya eski kararda direnme niteliğinde yeni bir karar veren veya kanunun mecburi kıldığı işlemleri Bakanlığın uyarısına rağmen yerine getirmeyen oda organları hakkında da yukarıdaki fıkralar hükümleri uygulanır.
Görevlerine son verilen organların yerine en geç bir ay içerisinde yenileri seçilir. Yeni seçilenler eskilerin süresini tamamlarlar.
Görevlerine son verilen organ üyelerinin kanunda yazılı cezai sorumlulukları saklıdır. Bu organların yukarıdaki fıkra gereğince görevlerine son verilmesine sebep olan tasarrufları hükümsüzdür.
Ancak, milli güvenliğin, kamu düzeninin, suç işlenmesini veya suçun devamını önlemenin yahut yakalamanın gerektirdiği hallerde gecikmede sakınca varsa, odalar, vali tarafından faaliyetten men edilebilir. Faaliyetten men kararı, yirmidört saat içinde görevli hakimin onayına sunulur.
Hakim kararını kırksekiz saat içinde açıklar, aksi halde, bu idari karar kendiliğinden yürürlükten kalkar.
23 Göreve son verme ve görevden uzaklaştırma hükümleri oda genel kurulu hakkında uygulanmaz.
23 20.06.1997 tarih ve 23025 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan 4276 sayılı Kanun’un 23. maddesi ile 15. maddenin onuncu fıkrası değiştirilmiştir. Değiştirilmeden önceki hali; Türk Devletinin varlık ve bağımsızlığının, ülkenin ve milletin bölünmez bütünlüğünün, toplumun huzurunun korunması ve Devletin Anayasada belirtilen temel niteliklerini tehdit edici faaliyetlerin önlenmesi bakımından gecikmesinde sakınca bulunan hallerde valiler seçilmiş oda organlarını geçici olarak görevden uzaklaştırabilirler.
Görevden uzaklaştırma kararı, dayanakları ile birlikte üç gün içinde dördüncü fıkrada sözü edilen mahkemeye bildirilir. Mahkeme görevden uzaklaştırma kararının yerinde olup olmadığını dosya üzerinde inceleyerek bu konudaki kesin kararını en geç on gün içinde verir, görevden uzaklaştırmanın yerinde olduğunu mahkemece karar verilmesi
halinde beşinci fıkra hükümleri uygulanır.

TÜRMOB’UN HAZIRLADIĞI DENETİM RAPORU !….

“HAZIRLIKLAR BİTMEK ÜZERE YAKINDA AÇIKLAYACAĞIZ”

“Afetin yaşandığı ilk günden beri 10 ilde binden fazla Ahbap gönüllüsü ile bölge halkının ihtiyaçlarını karşılamak için tüm gücümüzle çalışıyoruz” değerlendirmesinde bulunan Levent, 45 günde deprem bölgesi için 1 milyar TL kullanıldığını da ifade etti. Levent paylaşımında “Kalan 2 milyar için depremzedeler yararına muazzam projeler yapacağız. Hazırlıklar bitmek üzere. Yakında açıklayacağız.” ifadelerini kullandı.

“TÜM DERNEK GELİRİMİZ 2.994.991.715,49 TL’DİR”

Haluk Levent, Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) tarafından AHBAP Derneği’yle ilgili denetim raporuna yer verilen Twitter paylaşımlarında şu bilgileri aktardı:

haluklevent

“DİĞER DENETİM RAPORLARI YAKINDA PAYLAŞILACAK”

2) Gelen bağışların kalanı için ise ihtiyaç önceliğine göre planlama devam ediyor. Önümüzdeki hafta muazzam bir proje açıklayacağız. Denetimler periyodik aralıklarla devam edecek, derneğimiz Şubat ayı Denetim Raporunu paylaştığı gibi, diğer denetim raporlarını da yakında paylaşacak.

“GELEN BAĞIŞLARIN 3’DE BİRİNİ KULLANDIK”

3) 40 gün içinde gelen bağışların 3’de 1’ini kullandık. Kalan parayı en yakın zamanda sağlıklı ve düzenli bir şekilde kullanacağız. 250’nin üzerinde fatura var ve hepsi denetimden geçti. Yakında da İçişleri Bakanlığı denetimine sunulacak.

4) Bu 1 milyar TL ile neler yaptık? Aşağıdaki videoda görebilirsiniz. Ahbap depolarından gün be gün ihtiyaç olan şehirlere sevkiyat yapılmaktadır. İrsaliyesinden teslim tutanağına kadar evraklarımız mevcut…

Levent paylaşımın sonunda TURMOB’un denetim raporuna yer verdi:

5) TURMOB denetim ekibinin Şubat Denetim Raporu sonucuyla ilgili sunumunu sizlerle paylaşıyorum. Ayrıntılı denetim raporuna ise aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz…

 

 

TÜRMOB ‘UN  FAALİYET SINIRI NEDİR ?

Odalar, kuruluş amaçları dışında faaliyette bulunamazlar.

Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Odalar, nitelikleri ve faaliyet sınırı
Madde 14 - Serbest muhasebeci mali müşavirler ve yeminli mali müşavirlerin odaları ayrı ayrı kurulur. Serbest muhasebeci mali müşavirler
ve yeminli mali müşavirler odaları, bu Kanunda yazılı esaslar uyarınca meslek mensuplarının ihtiyaçlarını karşılamak, mesleki faaliyetlerini kolaylaştırmak, bu mesleklerin genel menfaatlere uygun olarak gelişmesini sağlamak, meslek mensuplarının birbirleriyle ve iş sahipleri ile olan
ilişkilerinde dürüstlüğü ve güveni hakim kılmak üzere meslek disiplini ve ahlakını korumak maksadıyla kurulan, tüzelkişiliğe sahip, kamu kurumu
niteliğinde meslek kuruluşlarıdır.
Bu Kanunda kullanılan oda deyimi, ayrı ayrı kurulacak olan serbest muhasebeci mali müşavirler, yeminli mali müşavirler odalarını ifade eder.
Odalar, kuruluş amaçları dışında faaliyette bulunamazlar. 
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.