Site Rengi

Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
Smiley facehttps://cesurtv.com/
''Janvak ''Smiley facehttps://www.jandarmavakfi.com.tr/

Arnavutköy ve Başakşehir’i kuvvetli sağanak vurdu!

05.09.2023
235
A+
A-

İstanbul’un kuzey ilçelerini kuvvetli sağanak vurdu. Ani bastıran şiddetli yağış nedeniyle Arnavutköy ve Başakşehir’de hayat felç oldu. Bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Bölgede araçlar yollarda sürüklenirken, taşan dereler de mahallelerde sele neden oldu. Kayaşehir metrosu ile Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’ni de su bastı. Ekrem İmamoğlu, “Arnavutköy’de metrekareye düşen yağış 70kg’ı geçti” dedi. İstanbul Valisi Davut Gül sel uyarısında bulundu.

İstanbul’u kuzey bölgesinde başlayan yağış, Arnavutköy ve Başakşehir’de şiddetini artırdı. Arnavutköy’de birçok ev ve iş yerlerinde su baskını ihbarları üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Bölgeye, diğer ilçelerden de itfaiye araçları gönderildi.

AA-20230905-32081367-32081364-ISTANBULDA_SAGANAK_ETKILI_OLDU

ARAÇLAR CADDELERDE SÜRÜKLENDİ

Başakşehir’de caddeler sular altında kaldı. Çok sayıda araç ise sel sularıyla sürüklendi. İstanbul Havalimanı yolunda da yağış nedeniyle su birikintileri oluşurken, araçlar zorlukla hareket ediyor.

Diğer yandan Kayaşehir metro durağı da sular altında kaldı.

basak22
Sağanak yağış nedeniyle Çam ve Sakura Şehir Hastanesini su bastı. O anlar cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntülerde, bazı bölümlerde su birikintisi olduğu görülüyor.

YOLLARDA MAHSUR KALDILAR

Yağış nedeniyle Arnavutköy ve Başakşehir bölgesindeki yollarda araçlar mahsur kaldı. İlerleyemeyen bazı sürücüler, emniyet şeridinde beklerken, bazı vatandaşlar araçlarını iterek kurtarmaya çalıştı.

Bazı ev eşyaları sokakta suya kapılırken bazı araçlar ise yolda kaldı. Evlerini su basan vatandaşlar ise kendi imkanlarıyla suları boşaltmaya çalıştı.

AA-20230905-32081367-32081362-ISTANBULDA_SAGANAK_ETKILI_OLDUAA-20230905-32081367-32081363-ISTANBULDA_SAGANAK_ETKILI_OLDU

Bazı evleri su basması nedeniyle de itfaiye ekipleri mahsur kalma ihbarına ilişkin çalışmalarını sürdürüyor.

AA-20230905-32081367-32081361-ISTANBULDA_SAGANAK_ETKILI_OLDU

İSTANBUL HAVALİMANI YOLUNU SU BASTI

TEM Otoyolu Mahmutbey mevkisinde de yağış nedeniyle bazı sürücüler, yolda güçlükle ilerliyor. İstanbul Havalimanı yolunda da yağış nedeniyle su birikintileri oluşurken, araçlar zorlukla hareket ediyor.

VALİ GÜL VATANDAŞLARI UYARDI

İstanbul Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Arnavutköy ve Başakşehir başta olmak üzere İstanbul’un farklı semtlerinde kuvvetli yağış olduğunu belirterek, su baskınlarına karşı dikkatli olunmasını istedi. Vali Gül ayrıca, motosiklet gibi ulaşım araçlarıyla trafiğe çıkılmaması uyarısında bulundu.

İMAMOĞLU’NDAN AÇIKLAMA

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Arnavutköy’de metrekareye düşen yağışın 70 kilogramı geçtiğini duyurdu. İmamoğlu “Şu an özellikle Karadeniz’e kıyısı olan ilçelerimizde yoğun yağış görülmekte. Arnavutköy’de metrekareye düşen yağış 70kg’ı geçti. Yağış bölgesinin su havzalarının bulunduğu alanda yoğunlaşması İstanbul için iyi haber. Yine de vatandaşlarımızı tedbirli olmaları yönünde uyarırız.” ifadelerini kullandı.

“2,5-3 SAAT İÇERİSİNDE…”

Daha sonra kuvvetli yağışla ilgili olarak AKOM’da açıklama yapan İmamoğlu şunları ifade etti:

Başakşehir Millet Kütüphanesi’ndeki görüntülerle ilgili olarak ekiplerimiz hızlı bir şekilde müdahale etmiş ve 10 kişi kuratılmıştır.

Yarın öğlene kadar çok parçalı geçişler mümkün ama bu ölçüde bir yağış beklemiyoruz.”

Arnavutköy ve Başakşehir başta olmak üzere İstanbul’umuzun farklı semtlerinde kuvvetli yağış yağmaktadır. Sel baskınlarına karşı duyarlı olunması, motor kurye vb. ulaşım araçlarıyla trafiğe çıkılmamasını önemle rica ederim.

İBBB EKREM İMAMOĞLU

Şu an özellikle Karadeniz’e kıyısı olan ilçelerimizde yoğun yağış görülmekte. Arnavutköy’de metrekareye düşen yağış 70kg’ı geçti. Yağış bölgesinin su havzalarının bulunduğu alanda yoğunlaşması İstanbul için iyi haber. Yine de vatandaşlarımızı tedbirli olmaları yönünde uyarırız.

Başakşehir Millet Kütüphanesi’nde insanların sel nedeniyle sıkıştığı görüldü. Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, “Kuvvetli yağış nedeniyle Başakşehir Millet Kıraathanemizde yaşanan su baskını sonrasında tüm vatandaşlarımız tahliye edilmiştir” dedi.

Kentin kuzey bölgesinde başlayan yağış, Arnavutköy ve Başakşehir’de şiddetini artırdı. Sağanak nedeniyle yollarda su birikintileri oluşurken araçlar ilerlemekte güçlük çekiyor.

ARAÇLAR MAHSUR KALDI

Arnavutköy’de birçok ev ve iş yerlerinde su baskını ihbarları üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Bölgeye, diğer ilçelerden de itfaiye araçları gönderildi. Yağış nedeniyle Arnavutköy ve Başakşehir bölgesindeki yollarda araçlar mahsur kaldı. İlerleyemeyen bazı sürücüler, emniyet şeridinde beklerken, bazı vatandaşlar araçlarını iterek kurtarmaya çalıştı.

AA-20230905-32081167-32081164-ISTANBULDA_SAGANAK_ETKILI_OLDU

KÜTÜPHANEDE SIKIŞTILAR

Başakşehir Millet Kütüphanesi’nde yağış nedeniyle içeridekilerin mahsur kaldığı ihbarı üzerine bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi.

1

TAHLİYE EDİLDİLER

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Kuvvetli yağış nedeniyle Başakşehir Millet Kıraathanemizde yaşanan su baskını sonrasında tüm vatandaşlarımız tahliye edilmiştir. Belediyemizde misafir ettiğimiz komşularımız, servislerimizle evlerine bırakılacaktır. Ekiplerimizin ilçe genelindeki çalışmaları devam ediyor” ifadelerine yer verdi.

İstanbul Havalimanı yolunda da yağış nedeniyle su birikintileri oluşurken, araçlar zorlukla hareket ediyor.

İstanbul'da kuvvetli yağış! Başakşehir Millet Kütüphanesi'nde mahsur kaldılar

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.