Site Rengi

Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
Smiley facehttps://cesurtv.com/
''Janvak ''Smiley facehttps://www.jandarmavakfi.com.tr/

Erdoğan ile Özel’in görüşmesi 1,5 saat sürdü .

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uygun bir zamanda CHP Genel Merkezi’ne iadei ziyaret yapacağı ifade edildi.

02.05.2024
154
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasındaki kritik görüşme sona erdi. 1,5 saat süren görüşme sonrasında AK Parti Genel Merkezi’nden ayrılan Özgür Özel açıklama yapmadı. CHP kaynaklarından ilk açıklama gelirken Özel görüşmeye ilişkin “Olumlu sonuçlar doğuracağına dair iyimserim” dedi.

Son dakika: Ankara’da 8 yıl sonra kritik zirve… Merakla beklenen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel arasındaki kritik görüşme sona erdi. AK Parti ve CHP genel başkanları 2016’dan sonra ilk kez bir araya geldi.

34324

Saat 16.00’daki zirve için CHP lideri Özel, AK Parti Genel Merkezi’ne eski büyükelçi Namık Tan ile birlikte geldi.

CHP lideri Özel’i kapıda AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş karşıladı.

Özel, daha sonra Erdoğan ile bir araya geldi.

11

12

Erdoğan İle görüşen Özel görüşmede tek kişilik koltukta oturdu

Türkiye’nin gözlerini çevirdiği görüşme 1,5 saat sürdü.

NTV Canlı Yayın - Full HD İzle 12-53-21 screenshot

İLK AÇIKLAMA GELDİ

Özgür Özel açıklama yapmadan AK Parti Genel Merkezi’nden ayrılırken CHP kaynakları görüşmenin olumlu geçtiğini ifade etti. Özel’in görüşmenin AK Parti Genel Merkezi’nde yapılmasından dolayı mutlu olduğu aktarıldı.

“BUNDAN SONRA DAVETLERİNİZE GELECEĞİM”

Toplantıdaki oturma düzeninden şikayetini dile getiren Özel, Erdoğan’a “Bundan sonra davetlerinize geleceğim” dedi.

ERDOĞAN VE ÖZEL HEDİYELEŞTİ

Gazeteci İsmail Saymaz, “Özel, Erdoğan’a Paşabahçe’nin “Gururla” serisinden “Cumhuriyet Ateşi” isimli objeyi ve ayrıca yanında Manisa’daki Uluslararası Mesir Macunu Festivali’nden getirdiği mesir macunu hediye etti. Erdoğan da Rize çayı, Rize balı ve fincan takımı armağan etti” dedi.

ÖZGÜR ÖZEL: ‘OLUMLU SONUÇLAR DOĞURACAK’

SÖZCÜ’ye konuşan CHP lideri Özgür Özel, “Olumlu bir atmosferde gerçekleşti. Olumlu sonuçlar doğuracağına dair iyimserim. Önümüzdeki günlerde gelişmeleri takip edeceğim. Müzakere ve mücadeleyi birlikte yürüteceğiz.” dedi.

SÜREÇ NASIL BAŞLAMIŞTI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Özel’i bir araya getiren süreç, CHP Genel Başkanı’nın Erdoğan’a açtığı bayram tebriği telefonu ile başlamıştı.

resepsiyon

GÜNDEM YENİ ANAYASA

Kritik görüşmede ana gündem maddesi yeni anayasa. Erdoğan, Irak dönüşü gazetecilere yaptığı açıklamada, “CHP’nin de değişime destek verebileceği inancındayım” ifadelerini kullanmıştı.

jghll

Özgür Özel’in çantasında ise anayasa dışında; atanamayan öğretmenler, emekli maaşları ve borçları nedeniyle sıkıntı yaşayan yerel yönetimlerin gelir kaynaklarının artırılması vardı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.