Site Rengi

Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
Smiley facehttps://cesurtv.com/
''Janvak ''Smiley facehttps://www.jandarmavakfi.com.tr/

Yalova’da Devre Mülk Dolandırıcılığında 11 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

“Terma City” olarak bilinen Orhan Karaderili’nin talimatıyla kurulan paravan şirketler aracılığıyla yüzlerce kişiyi dolandıran şebeke çökertildi

28.06.2024
149.318
A+
A-

Yapılan ihbarları değerlendiren Yalova Emniyet Müdürlüğü, Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan alınan izin sonrası, Termal ilçesinde bulunan turistik bir otel ve tesislerinin, iletişime geçtikleri kişileri buraya, ücretsiz tatil vaadiyle davet edip kendilerini özel eğitim almış kişiler ile ikna ederek, psikolojik baskı da uygulayıp, devre mülk hissesi satma vaadiyle sözleşme imzalatıp dolandırdığını tespit etti.

36 bin kişiye ‘hayal’ satmışlar ! Yalova’da 10 milyarlık vurgun

Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen geniş çaplı operasyon kapsamında, “Terma City” olarak bilinen Orhan Karaderili’nin talimatıyla kurulan paravan şirketler aracılığıyla yüzlerce kişiyi dolandıran bir şebeke çökertildi. Şebeke, mağdurları bedava tatil vaadiyle ofislere davet ederek, aldatıcı bilgilendirmelerle mesken statüsündeki arsaları usulsüzce böldükleri ve devre mülk statüsündeki konaklama tesislerini fazla kişiye satarak mağdur ettikleri tespit edildi.
10 Haziran 2024 tarihinde Yalova, İstanbul, Aydın, Muğla, Adana ve Kütahya illerinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonlar sonucunda 29 kişi gözaltına alındı. Adli mercilere sevk edilen şüphelilerden 2 kişi serbest bırakılırken, 16 kişi adli kontrol şartıyla serbest kaldı. 11 kişi ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Yürütülen soruşturma kapsamında paravan şirketlerde görev alan ve aralarında tapu-hisse sorumlusu, mali müşavir, ön muhasebe, satış müdürü ve data sorumlusu gibi pozisyonlarda bulunan şüpheliler 26 Haziran 2024’te Yalova, İstanbul ve Balıkesir illerinde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonla yakalandı. Bu operasyonlar sonucunda, paravan şirketleri yöneten mali müşavire ait araçta ve şirket merkezinde yapılan aramalarda 17 milyon 25 bin TL’lik çek, senet, şirket hesapları ve alınan kararların işlendiği ajandalar ele geçirildi.
Gözaltına alınan 10 şüpheli, 27 Haziran 2024 tarihinde adli mercilere sevk edildi. Yetkililer, halkın huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla suç ve suçlulara yönelik çalışmalarını kararlılıkla sürdüreceklerini belirtti.
YORUMLAR