Site Rengi

Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
Smiley facehttps://cesurtv.com/
''Janvak ''Smiley facehttps://www.jandarmavakfi.com.tr/

Atmosfere giren cisim alev alev yanarak düştü.

06.07.2024
121
A+
A-

İstanbul, Ankara ve Türkiye’nin birçok ilinden gök taşı olduğu değerlendirilen cismin düşme anı görüntüleri geldi. Farklı farklı illerde görülen olayda cisim düşerken gece resmen gündüze dönüştü.

AA-20240705-35066472-35066465-ISTANBULUN_PEK_COK_NOKTASINDA_GOKYUZUNDEN_SUZULEN_PARLAK_ISIK_GORULDU

Atmosfere giren cisim alev alev yanarak düştü. Görüntüler sosyal medyada gündem oldu. Ünlü astrofizikçi Doç. Dr. Selçuk Topal görenleri heyecanlandıran olayı yorumladı. Türkiye Uzay Ajansı ise bir açıklama yaptı.

Türkiye’nin birçok noktasında görülen ve gök taşı olduğu değerlendirilen cismin düşme anı, İstanbul, Ankara, Bursa, Kocaeli’de görüntülendi.Vatandaşlar büyük heyecan yaşarken esrarengiz olay kısa sürede sosyal medyada gündem oldu.

Kentte akşam saatlerinde gökyüzünde görülen parlak ışık kütlesi aşağıya doğru inerek kayboldu.

Ekran görüntüsü 2024-07-05 224519

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Düşme anında cisim parçalara bölünürken, gökyüzü sarı ışıkla kaplandı.

Gök taşının düşme anına ilişkin görüntüler kısa sürede Türkiye’nin en çok konuşulan konusu oldu.

“METEORA BENZEMİYOR”

Ünlü astrofizikçi Doç.Dr. Selçuk Topal, sosyal medyadaki görüntülerle ilgili yaptığı ilk açıklamada “Eğer izlediğim görüntüler İstanbul’da az önce olan şey ise o bir meteora değil de uzay çöpüne benziyor. Bir uydu yörünge düzensizliği nedeniyle atmosfere girmiş olabilir. İlk tahminim bu. Meteora benzemiyor.” ifadelerini kullandı.

TUA’DAN AÇIKLAMA

Türkiye Uzay Ajansı’ndan yapılan açıklamada ‘Bu gece ülkemizin çeşitli yerlerinde gökyüzünde görülen meteor heyecana neden oldu. Meteorların atmosferden girişi sırasında oluşan renkler; meteorun kimyasal bileşimi, hızı ve Dünya atmosferinde bulunan gazlar gibi birkaç faktöre bağlı olarak farklılık göstermektedir.’ denildi.Ekran görüntüsü 2024-07-05 225040Ekran görüntüsü 2024-07-05 224438AW241104_03AW241104_07_77224 (2)

_77224

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.