Site Rengi

Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
Smiley facehttps://cesurtv.com/
''Janvak ''Smiley facehttps://www.jandarmavakfi.com.tr/

Trump’a suikast girişiminin ardından Gizli Servis müdürü istifa etti

Ağustos 2022’den bu yana Gizli Servis direktörü olarak görev yapan Kimberly Cheatle, Butler’daki açık hava mitinginde silahlı saldırganın Cumhuriyetçi başkan adayına nasıl bu kadar yaklaşabildiğine ilişkin artan istifa çağrıları ve çeşitli soruşturmalarla karşı karşıya kalmıştı.

23.07.2024
102.550
A+
A-
Gizli Servis Direktörü, eski ABD Başkanı Donald Trump’a yönelik suikast girişiminin ardından personele gönderdiği bir e-postaya göre görevinden istifa ediyor

Pensilvanya’daki mitingde yaşanan silahlı saldırı, mevcut ve eski başkanları korumakla görevli kurumun temel misyonunda başarısız olabileceği yönündeki tepkilerin artmasına neden oldu.

Ağustos 2022’den bu yana Gizli Servis direktörü olarak görev yapan Kimberly Cheatle, Butler’daki açık hava mitinginde silahlı saldırganın Cumhuriyetçi başkan adayına nasıl bu kadar yaklaşabildiğine ilişkin artan istifa çağrıları ve çeşitli soruşturmalarla karşı karşıya kalmıştı.

Ağustos 2022’den bu yana Gizli Servis direktörü olarak görev yapan Kimberly Cheatle, istifa çağrılarının artmasıyla karşı karşıya kalmıştı.
Salı günü (Çarşamba sabahı AEST) personele gönderdiği e-postada, “Güvenlik açığından dolayı tüm sorumluluğu üstleniyorum” dedi.
“Son olaylar ışığında, direktörlüğünüzden istifa etme kararını ağır bir yürekle aldım.” Cheatle’ın ayrılışının, 13 Temmuz’daki başarısızlıkların ardından uzun süredir sıkıntılı bir dönemden geçen kurumun incelemelerine son vermesi pek olası görünmüyor ve bu durum, Demokrat Ulusal Kongresi ve yoğun bir başkanlık seçimleri sezonunun öncesinde kritik bir dönemece denk geliyor.
Her iki taraftaki milletvekilleri, müfettiş genel soruşturması ve Başkan Joe Biden‘ın emriyle başlatılan ve kurumu ilgi odağında tutacak bağımsız ve iki partili bir çabanın yanı sıra soruşturmanın sürdürüleceğini vaat ettiler.
Cheatle, personele gönderdiği notta, “Geçtiğimiz haftaki incelemeler yoğun oldu ve operasyonel tempomuz arttıkça da bu incelemeler devam edecek.” dedi.
Cheatle’ın istifası, Kongre komitesi önüne çıkıp hem Demokratlar hem de Cumhuriyetçiler tarafından güvenlik zaafları nedeniyle saatlerce azarlanmasının ardından bir gün sonra geldi.
Trump, suikast girişiminin ardından eski İngiltere başbakanıyla görüştü ,Trump’ın hayatına yönelik saldırıyı Gizli Servis’in on yıllardır yaşadığı “en önemli operasyonel başarısızlık” olarak nitelendiren Trump, güvenlik zaaflarından tamamen kendisinin sorumlu olduğunu söyledi ancak soruşturmayla ilgili belirli soruları yanıtlamayarak milletvekillerini kızdırdı.
20 yaşındaki tetikçi Thomas Matthew Crooks, eski  başkanının konuşma yaptığı sahneye 135 metre kadar yaklaşabildiği sırada ateş açtı.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.