Site Rengi

Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
Smiley facehttps://cesurtv.com/
''Janvak ''Smiley facehttps://www.jandarmavakfi.com.tr/

BÜYÜKADA’DA İETT MİNİBÜSÜ BİSİKLETLİYE ÇARPTI!

17 Temmuz 2024 tarihinde  bir azmanbüs, bisikletiyle seyir halinde olan bir adalıya çarparak hastanelik olmasına sebep oldu. Dün öğle saatlerinde Büyükada sakinlerinden Baki Nedim Baltacı’ya çarpan azmanbüs, dar sokakta çok hızlı seyrediyordu ve bisiklete dokunmasıyla birlikte Baltacı’nın kaldırıma savrulmasına, kafasını çarpmasına yol açtı.

17.07.2024
374.272
A+
A-
Türkiye’nin motorlu araç trafiğine kapalı tek bölgesi olan Adalar’a İBB’nin getirdiği şehir minibüsü, trafik kazası yaptı.
Dünya mirası niteliğindeki Adalar’ı herkes için korumaya çalışan biz Adalılar, “mini” değil “azmanbüs” dediğimiz bu araçların ada sokaklarından çekilmesi için 1 ayı aşkın süredir mücadele ediyoruz. Yetkilileri uyarıyor, azmanbüslerin önüne geçerek araçları yavaşlatmaya çalışıyor ve misafirleri bu araçların tehlikeleri konusunda bilgilendirmeye çabalıyoruz. Ancak İBB ve İETT yetkilileri inatla Adalar sokaklarında azmanbüsleri kullanmaya devam ediyor.

17 Temmuz 2024 tarihinde  bir azmanbüs, bisikletiyle seyir halinde olan bir adalıya çarparak hastanelik olmasına sebep oldu. Dün öğle saatlerinde Büyükada sakinlerinden Baki Nedim Baltacı’ya çarpan azmanbüs, dar sokakta çok hızlı seyrediyordu ve bisiklete dokunmasıyla birlikte Baltacı’nın kaldırıma savrulmasına, kafasını çarpmasına yol açtı.
Bezm-i Alem Hastanesi’ne kaldıran yaralının iç kanaması ve kırığı olmadığını öğrendik. Yüzünde morarma ve şişlikler bulunan Baki Nedim Baltacı’ya geçmiş olsun diyor, bisikletliler ve yayalar, Adalılar ve misafirler, ayrıca Adalar’da yaşayan hayvanlar için tehlike oluşturan azmanbüslerin derhal Adalar’dan çekilmesini, yasalara uyulmasını istiyoruz.
Koruma altında olan, motorlu araç trafiğine kapalı bir bölge olan Adalar, “hizmet” adı altında ilçeye motorlu taşıtlar sokularak, yürünebilir bir yer olma özelliğinden uzaklaştırılmaya, hızlandırılmaya çalışılıyor.
Adalar ilçesinin özgünlüğünün, doğal ve kültürel mirasının korunması için başat önem taşıyan trafiğe kapalı olma özelliği aynı zamanda hem ada sakinlerine hem de ziyaretçilere keyifle gezilen sokaklar vaadediyordu. Şimdi ise, yerel yönetimin katılımcılığı askıya alarak Adalar’a azmanbüs getirme kararında ısrar etmesi sebebiyle artık ada yollarında kimsenin can güvenliği yok.
Adalılar olarak, bu hafta sonu tüm bisikletlileri ve yürüyüşçüleri Adalar’ı “Türkiye’nin en güvenli parkuru” vasfıyla korumak için Büyükada’ya davet ediyoruz. 20 Temmuz Cumartesi günü saat 16’da, Büyükada Anadolu Kulübü önünde buluşarak gezimize başlayacağız.
21 Temmuz Pazar günü ise azmanbüslere karşı Büyükada Çınar Meydanı’nda sokakta yoga yapacağız, çünkü sokaklar bizim!
#yayayolu #adayayayolu #adalaryayayolu #azmanbüs #adalarimaraaçılmasın #adalardayaşam #kıyılarhalkındır #ormanlarhalkındır #adalardaazmanbüsistemiyoruz #adalardayürüyüş #yürünebiliradalar #yürüyenadalılar #adalar #islands #ada #princeislands #island
#kıyılarhepimizin #ormanlarhepimizin
#adalardaazmanbüsolamaz
#AdalardaMinibüsİstemiyoruz
#adalarsivilinisiyatifi #prinkipo
#adalarforum
ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.