İBB, 4 Milyon İnsan ölüm tehlikesiyle Karşı karşıya ,Olası Deprem için Ne Yapıyorsunuz ?
İstanbul’da 1 milyon 100 bin binanın 100 bininin tamamen yıkılacağını ya da ağır hasar alacağını sözlerine ekleyen Görür, “Bu durumda 4 milyon insan ölüm tehlikesiyle karşı karşıya. dedi.
Türkiye genelinde deprem hazırlıklarının yetersizliğinden yakınan Prof. Dr. Görür, İstanbul için de uyarılarda bulundu.
İstanbul’da 1 milyon 100 bin binanın 100 bininin tamamen yıkılacağını ya da ağır hasar alacağını sözlerine ekleyen Görür, “Bu durumda 4 milyon insan ölüm tehlikesiyle karşı karşıya. Deprem dirençli bir kent inşa etmek; yönetim, halk ve bilimsel çalışmanın birleşimiyle mümkündür. Aksi takdirde sonuç, hayal kırıklığı ve büyük acılar olacaktır.” dedi.
İstanbul depremi ile konuştuğumuz siyasetçilerin ve İstanbul’luların hemen hemen hepsi İBB Başkanı sayın Ekrem İmamoğlu’ nunKonserlere ,sanata,ve Şehir Şehir şehir gezerek yaptığı mitinglere zaman ayıracağına İstanbulun Olası Deprem sorununa zaman ayırması ve gündeminde Cumhurbaşkanlığı değil Olası depremin Bir numaralı konusu olmalı dediler.
6 Senedir İBB yi yöneten Ekrem İmamoğlu’nun Deprem Çalıştayı yapmasından başka hiç bir faaliyeti veya projesi yok ,Zaten Seçim öncesi çıktığı bir Teleivizyon kanalında Vatandaşlara seçim sçzü olarak Ben İstanbulun DEPREM sorununu 5 senede çözerim demişti. Bir sonraki seçimlerde çıktığı bir televizyon Proğramda sunucu 5 senede İstanbulun Deprem sorununu çözerim ne yaptınız diye sorunce Sayın İmamoğlu verdiği cevapta ” 30-35 senede ancak İstanbulun Dprem Sorunu çözülür ” demişti !…
Tunceli, Doğu Anadolu ve İzmir başta olmak üzere birçok bölgenin deprem riski taşıdığını ifade eden Görür, “Türkiye’nin herhangi bir yerinde, herhangi bir zamanda büyük bir deprem olabilir. Kentleri depreme dirençli hale getirmek, Japonya ve Şili gibi ülkelerde olduğu gibi büyük felaketlerin önüne geçer.” dedi.
Prof. Dr. Naci Görür’den o il için deprem uyarısı! ‘Büyük bir depremle henüz yüzleşmedi, enerji biriktiriyor’
Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür’den Adıyaman ile ilgili deprem uyarısı geldi. Görür, “Adıyaman, kendi fay hattının hareketiyle oluşacak büyük bir depremle henüz yüzleşmedi. Özellikle Zagros kuşağı yavaş bir hareketle enerji biriktiriyor. Ne zaman harekete geçeceği bilinmez ama şimdiden hazırlık yapılmalı.” diye konuştu. İstanbul depremiyle ilgili de konuşan görür “4 milyon insan ölüm tehlikesiyle karşı karşıya” dedi.
Medyascope’un haberine göre; Prof. Dr. Görür, Adıyaman’ı tehdit eden fay hatlarının başında Doğu Anadolu Fayı, Ölü Deniz Fayı ve Bitlis Bindirme Kuşağı’nın geldiğini belirtti.
Bu fay hatların tekerrür periyotlarına bağlı olarak büyük depremler üretme potansiyeline sahiptir. olduğunu dile getiren Görür, Adıyaman’ı deprem dirençli hale getirmek gerektiğini sözlerine ekledi.
Yerel yönetimler, merkezi idarenin ve halkın el ele vermesi gerektiğini de vurgulayan Görür, “Adıyaman’ı 10-15 yıl içinde tamamen deprem dirençli bir kent haline getirmek mümkün.” dedi.
Prof. Dr. Görür, deprem dirençliliğin sadece yapı stoğuyla sınırlı olmadığını, kentin altyapısı, ekonomisi, ekosistemi ve halkının bilinçlendirilmesini kapsayan bütüncül bir çalışma olduğunu vurguladı.
“ADIYAMAN BÜYÜK BİR DEPREMLE HENÜZ YÜZLEŞMEDİ”
Adıyaman’ın yaşadığı yıkımın, komşu fay hatlarının hareketi sonucu oluştuğunu ifade eden Görür, “Adıyaman, kendi fay hattının hareketiyle oluşacak büyük bir depremle henüz yüzleşmedi. Özellikle Zagros kuşağı yavaş bir hareketle enerji biriktiriyor. Ne zaman harekete geçeceği bilinmez ama şimdiden hazırlık yapılmalı.” diye konuştu.