Site Rengi

Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
Smiley facehttps://cesurtv.com/
Smiley face

“Kuantum Beyin” yapay zekayı hızlandırmak için insan beynini taklit edecek

19.03.2021
170
A+
A-
“Kuantum Beyin” yapay zekayı hızlandırmak için insan beynini taklit edecek

“Kuantum Beyin” yapay zekayı hızlandırmak için insan beynini taklit edecek.

Paylaşılan bilgilere göre özellikle lityum pillerde bulunan kobalt elementi yapay zeka ve makine öğrenimi için önemli bir yapı taşı haline gelebilir.

Nature Nanotechnology‘de yayınlanan yeni bir çalışmaya göre geliştirilen “Quantum Brain” (Kuantum Beyin)  yapay zekayı hızlandırmak için insan beynini taklit edecek. Paylaşılan bilgilere göre özellikle lityum pillerde bulunan kobalt elementi yapay zeka ve makine öğrenimi için önemli bir yapı taşı haline gelebilir.

Atomik bir Boltzmann makinesi geliştiren bilim insanları, bu makinenin yapay zeka çalışmalarını hızlandırmak için insan beyninin öğrenme şeklini taklit edebileceğini açıkladı. Geliştirilen makine sayesinde öğrenime izin veren mekanizmalar doğrudan donanımın içinde entegre olarak yer alıyor.

Kısacası bu çözümün işlemisi için herhangi ekstra bir yapay zeka yazılımına gerek duyulmuyor. Söz konusu çözüm nöron aktivitesi ve sinaps dilini kullanarak beynin bilgiyi işleyiş şeklini taklit edebiliyor. Bu teknolojinin temeli ise kobalt atomlarının “Quantum Spin” özelliklerine dayanıyor.

Bu atomlar bir ağ içinde doğru bir şekilde yerleştirildiğinde ortaya verileri işleyebilen ve aynı ağ yapısı içinde saklayabilen bir kuantum beyin çıkıyor. Söz konusu teknolojinin gerçek makine öğrenimine giden yolu oluşturacağı paylaşılan iddialardan biri.

Tabii ki ortaya çıkan teknolojinin henüz kullanıma hazır olmadığını da belirtelim. Şu an için ekibin geliştirdikleri teknolojinin gerçek dünya bilgilerini işleyebileceğini göstermesi gerekiyor. Konu ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.